More
    ΑρχικήΔιατροφήΣυνταγέςΣυνταγή φιλέτο γαλοπούλας με αποξηραμένα φρούτα και μανιτάρια

    Συνταγή φιλέτο γαλοπούλας με αποξηραμένα φρούτα και μανιτάρια

    Συνταγή φιλέτο γαλοπούλας με αποξηραμένα φρούτα και μανιτάρια

    ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες

    1 κιλό φιλέτο γαλοπούλας κομμένο σε μπουκιές
    200 γρ. Αποξηραμένα βερύκοκα απύρηνα
    200 γρ. Αποξηραμένα δαμάσκηνα απύρηνα
    200 γρ. Μανιτάρια
    100 γρ. χουρμάδες απύρηνους
    1 κ.σ μουστάρδα
    3 κ.σ μέλι
    150 γρ. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    1 πιπεριά κόκκινη
    1 κ.σ θυμάρι (κατά προτίμηση φρέσκο)
    αλάτι -φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    συνταγη φιλετο γαλοπουλα μανιταρια αποξηραμενα φρουτα
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Σε ένα μπώλ βάζουμε το ελαιόλαδο ,την μουστάρδα ,το μέλι ,το θυμάρι , αλάτι και πιπέρι
    ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας και αλείφουμε την γαλοπούλα με ένα πινέλο ωστε να πάρει όλη την μαρινάδα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες . Στην συνέχεια τοποθετούμε τα αποξηραμένα φρούτα ,την πιπεριά και τα μανιτάρια που προηγουμένως τα έχουμε κόψει και τέλος βάζουμε την γαλοπούλα που έχουμε μαρινάρει .Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου.

    ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΌ ΤΟΥ ΠΙΑΤΟΥ ΜΑΥΡΟ Ή ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ.

    Ιάκωβος Απέργης , Chef

    Διατροφικό σχόλιο

    Η γαλοπούλα όπως και το κοτόπουλο αποτελούν εξαιρετικές επιλογές πρωτεΐνης στη διατροφή μας.

    Καταναλώνοντας τα μας δίνουν υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη εφάμιλλη του κόκκινου κρέατος. Το χαρακτηριστικό που κάνει τη γαλοπούλα να υπερτερεί έναντι του κόκκινου κρέατος είναι η χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένο λίπος.

    Τα αποξηραμένα φρούτα δίνουν μια γλυκιά επίγευση στο πιάτο μας αλλά και ένα όμορφο οπτικό θέαμα. Ως προς τη θρεπτική τους αξία μας δίνουν υδατάνθρακες αλλά και φυτικές ίνες που είναι απαραίτητα συστατικά ώστε να θεωρηθεί το γεύμα ως πλήρες.

    Η προσθήκη ελαιόλαδου θεωρείται επίσης σημαντική αφού το κρέας το οποίο έχουμε επιλέξει είναι χαμηλό σε λιπαρά. Επίσης βελτιώνει τη γεύση του πιάτου μας και μας δίνει μονοακόρεστα κυρίως λιπαρά οξέα.

    Το συγκεκριμένο πιάτο μπορεί να σταθεί είτε μόνο του είτε με προσθήκη επιπλέον υδατανθράκων εάν αυτό χρειάζεται, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Συνοδευόμενο με ένα ποτήρι λευκό κρασί είναι μια ελαφριά επιλογή και για ένα ρομαντικό δείπνο.

    Ακολούθησε το fmh.gr στο Google News, στο Twitter, στο Facebook στο Υoutube και στο Instagram

    Κωνσταντίνος Μαλαχάς , Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Κέρκυρα


    Ακολουθήστε μας

    97,961ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    28,027ΑκόλουθοιΑκολουθήστε