...
Αρχική Blog Γλυκά Σπιτικό Κέικ με Πρωτεΐνη: Βήμα προς Βήμα Οδηγίες
Σπιτικό Κέικ με Πρωτεΐνη: Βήμα προς Βήμα Οδηγίες

Σπιτικό Κέικ με Πρωτεΐνη: Βήμα προς Βήμα Οδηγίες

Τα συμπληρώματα πρωτεΐνης είναι δημοφιλή σε όσους γυμνάζονται εντατικά, καθώς περιέχουν όλα τα αμινοξέα στις κατάλληλες αναλογίες και στη σωστή ποσότητα, είναι εύπεπτα και απορροφούνται εύκολα από τον οργανισμό. Δείτε πώς μπορείτε να τα εντάξετε στο πρωινό σας, φτιάχνοντας ένα νόστιμο κέικ πρωτεΐνης.

Σύμφωνα με το Healthline, οι πρωτεΐνες είναι τα δομικά στοιχεία των μυών, των οστών, των χόνδρων και του δέρματος. Είναι απαραίτητες για την οικοδόμηση του σώματος, την επισκευή των ιστών, την παροχή οξυγόνου στα ερυθρά αιμοσφαίρια, τη δημιουργία ενζύμων για την πέψη των τροφίμων και τη ρύθμιση των ορμονών.

Η ποσότητα πρωτεΐνης που πρέπει να λαμβάνει ένα άτομο μέσω της διατροφής κάθε μέρα ποικίλλει ανάλογα με παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο και το επίπεδο σωματικής δραστηριότητας. Κατά μέσο όρο χρειάζονται περίπου 0,8 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους απλά για να συντηρηθεί το σώμα σε καλή ή στην ίδια κατάσταση.

Αν θέλετε να αυξήσετε γρήγορα τη μυϊκή σας μάζα, πιθανότητα θα χρειαστείτε συμπλήρωμα πρωτεΐνης. Είναι εφικτό να λάβετε την έξτρα πρωτεΐνη που χρειάζεται για να χτίσετε μυς μέσω της διατροφής, αλλά αυτό είναι για πολλά άτομα αρκετά δύσκολο, λόγω έλλειψης χρόνου ή για άλλους λόγους. Σε πολλές περιπτώσεις η πρωτεΐνη σε σκόνη μπορεί να σας βοηθήσει να καλύψετε τους στόχους σας.

Λόγοι για να προσθέσετε πρωτεΐνη στο πρωινό σας

  • Σας κρατά χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα
  • Προωθεί την ανάπτυξη των άπαχων μυών
  • Βοηθά στην απώλεια βάρους

Μπορώ να φτιάξω ένα κέικ με υψηλή περιεκτικότητα πρωτεΐνης;

Ναι, προσθέτοντας ένα συμπλήρωμα πρωτεΐνης σε ένα κέικ θα αυξήσετε την περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνη. Ταυτόχρονα, θα μειωθεί η ποσότητα υδατανθράκων που περιέχει, καθώς ένα μέρος του αλευριού αντικαθίσταται με πρωτεΐνη σε σκόνη. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η προσθήκη σκόνης πρωτεΐνης σε ένα κέικ μπορεί να αλλάξει την υφή και τη γεύση του.

Είναι σημαντικό να διαβάσετε την ετικέτα στο συμπλήρωμα πρωτεΐνης σας και να εξετάσετε πώς ταιριάζει στους διατροφικούς στόχους και τις ανάγκες σας όταν το χρησιμοποιείτε σε ψημένα προϊόντα όπως ένα κέικ.

Συνταγή για Κέικ Πρωτεΐνης

Αυτή η συνταγή αποτελεί ένα γενικό πρότυπο αναφοράς και μπορείτε να προσαρμόσετε τη γεύση σκόνης πρωτεΐνης, τη γλυκαντική ουσία και τις αναλογίες των πρώτων υλών. Μετρήστε προσεκτικά τις ποσότητες των υλικών με μια απλή ζυγαριά κουζίνας, όπως αυτή που θα βρείτε στον κατάλογο του Vicko και αυξομειώστε τις ανάλογα με τις γευστικές προτιμήσεις και τις διατροφικές σας ανάγκες

Υλικά

  • 60 γρ. πρωτεΐνης σε σκόνη (επιλέξτε μια γεύση που ταιριάζει με το κέικ σας, π.χ. βανίλια, σοκολάτα)
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γρ. γλυκαντικό της επιλογής σας (π.χ. ζάχαρη, στέβια)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 κουτάλι της σούπας μαγειρική σόδα
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 120 γρ. γάλα της επιλογής σας (π.χ. γάλα αμυγδάλου)
  • 15 γρ. φλιτζανιού φυτικό έλαιο ή κρέμα καρύδας
  • Εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
  • Πρόσθετες αρωματικές ύλες (π.χ. σκόνη κακάο, κανέλα, βούτυρο ξηρών καρπών) κατά βούληση
  • Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε κομματάκια σοκολάτας, ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα.

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 175 ° C και λαδώστε μια φόρμα για κέικ ή ένα στρογγυλό ταψί 20 εκατοστών.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε την πρωτεΐνη σε σκόνη, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το γλυκαντικό, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Αν προσθέτετε σκόνη κακάο ή άλλες αρωματικές ουσίες, προσθέστε τις σε αυτό το στάδιο.
  3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε μαζί τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα, το φυτικό έλαιο και το εκχύλισμα βανίλιας, εάν το χρησιμοποιήσετε.
  4. Ανακατέψτε μαζί το περιεχόμενο των δύο μπολ μέχρι να ενσωματωθούν τα συστατικά. Αν προσθέσετε άλλα υλικά όπως κομματάκια σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς, ρίξτε τα τώρα στο μείγμα.
  5. Ρίξτε το μείγμα του κέικ στο βουτυρωμένο ταψί ή φόρμα και απλώστε το ομοιόμορφα.
  6. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά ή αλλιώς βάλτε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο μέχρι να βγαίνει καθαρή ή με λίγα υγρά ψίχουλα. Ο ακριβής χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο σας και το μέγεθος του ταψιού σας.
  7. Μόλις το κέικ είναι έτοιμο, βγάλτε το από τον φούρνο αφήστε το να κρυώσει στο ταψί για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, βάλτε το σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
  8. Μπορείτε να το γλασάρετε με ένα γλάσο πρωτεΐνης ή ένα παραδοσιακό γλάσο της επιλογής σας.
  9. Κόψτε σε φέτες και σερβίρετε το σπιτικό κέικ πρωτεΐνης σας!

Μη διστάσετε να προσαρμόσετε αυτή τη συνταγή προσθέτοντας τις αγαπημένες σας γεύσεις και γαρνιτούρες, όπως ζάχαρη άχνη, μούρα, τριμμένη καρύδα ή λίγο βούτυρο ξηρών καρπών.

Ακολούθησε την fmh.gr στο Google News, στο Twitter, στο Facebook, στο Υoutube, στο TikTok και στο Instagram

Σωκράτους 147, Καλλιθέα, Αθήνα
Ακολουθήστε μας και στα Social Media