Αρχική Περισσότερα Motivation Πως να επιδιώξεις ισορροπία στη ζωή σου

Πως να επιδιώξεις ισορροπία στη ζωή σου

“Φανταστείτε τη ζωή ως ένα παιχνίδι στο οποίο πετάτε περίπου πέντε μπάλες στον αέρα. Τις ονομάζετε – δουλειά, οικογένεια, υγεία, φίλοι και πνεύμα … και σκοπός σας είναι να τα κρατάτε όλα αυτά στον αέρα.

Σύντομα θα καταλάβετε ότι η δουλειά είναι μια μπάλα από καουτσούκ. Εάν το ρίξετε, θα αναπηδήσει πίσω. Αλλά οι άλλες τέσσερις μπάλες – οικογένεια, υγεία, φίλοι και πνεύμα – είναι κατασκευασμένα από γυαλί. Εάν πετάξετε ένα από αυτά, θα είναι αμετάκλητα σκασμένα, σημειωμένα, σχισμένα, κατεστραμμένα ή ακόμη και θρυμματισμένα. Δεν θα είναι ποτέ το ίδιο. Πρέπει να το καταλάβετε και να επιδιώξετε ισορροπία στη ζωή σας.

Πως?

Μην υπονομεύετε την αξία σας συγκρίνοντας τον εαυτό σας με τους άλλους. Είναι επειδή είμαστε διαφορετικοί ότι κάθε ένας από μας είναι ξεχωριστός.
Μην ορίσετε τους στόχους σας από αυτό που άλλοι άνθρωποι θεωρούν σημαντικό. Μόνο εσείς ξέρετε τι είναι καλύτερο για σας.

Μη θεωρείτε ως δεδομένα τα πράγματα πιο κοντινά στην καρδιά σας. Να τα προσέχετε σαν τη ζωή σας, γιατί χωρίς αυτά η ζωή δεν έχει νόημα.

Μην αφήνετε τη ζωή σας να γλιστρήσει μέσα από τα χέρια σας ζώντας στο παρελθόν ή στο μέλλον. Ζήστε τη ζωή σας κάθε μέρα τη φορά, γιατί έτσι ζείτε όλες τις ημέρες της ζωής σας.

Μην παραιτείστε όταν έχετε ακόμα κάτι να δώσετε. Τίποτα δεν τελείωσε μέχρι τη στιγμή που σταματάτε να δοκιμάζετε.

Μη φοβάστε να παραδεχτείτε ότι είστε λιγότερο από τέλειος. Είναι αυτό το εύθραυστο νήμα που μας συνδέει με τον καθένα μαζί.

Μη φοβάστε να αντιμετωπίζετε κινδύνους. Με το να ρισκάρουμε μαθαίνουμε πώς να ανοίγουμε νέους δρόμους.

Μην κλείνετε την αγάπη από τη ζωή σας λέγοντας ότι είναι αδύνατο να βρούμε χρόνο. Ο πιο γρήγορος τρόπος να λάβεις την αγάπη είναι να δώσεις. ο πιο γρήγορος τρόπος να χάσεις την αγάπη είναι να το κρατήσεις πολύ σφιχτά. και ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσει την αγάπη είναι να του δώσετε φτερά!
Μην περάσετε από τη ζωή τόσο γρήγορα που να ξεχνάτε όχι μόνο που ήσασταν, αλλά και πού πηγαίνετε.
Μην ξεχνάτε, η μεγαλύτερη συναισθηματική ανάγκη ενός ατόμου είναι να αισθάνεται ότι εκτιμάται.
Μη φοβάστε να μάθετε. Η γνώση είναι πανάλαφρη, ένας θησαυρός που πάντα μπορείς να μεταφέρεις εύκολα.
Μη χρησιμοποιείτε χρόνο ή λέξεις απρόσεκτα. Δεν μπορεί να ανακτηθεί. Η ζωή δεν είναι ένας αγώνας, αλλά ένα ταξίδι που θα γευτεί κάθε βήμα του δρόμου ».

Μανούσος Μαροπάκης : BrainUp Managing Director

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

πλαστική για κοιλιακούς

Τρέλα: Κάνουν πλαστική για ν’ αποκτήσουν κοιλιακούς! (pics)

Κάθε μέρα γυμναστήριο, διατροφές; Άδικος κόπος, σύμφωνα, με αρκετούς άνδρες που βρήκαν τον εύκολο τρόπο για να αποκτήσουν το σώμα των ονείρων τους. Μία κλινική...