Αρχική Fitness Cardio - Running Πόνος στην σπλήνα όταν τρέχουμε! Γιατί συμβαίνει;

Πόνος στην σπλήνα όταν τρέχουμε! Γιατί συμβαίνει;

Έχεις ξεκινήσει την προπόνησή σου και ένας έντονος ξαφνικός πόνος κάτω από τα πλευρά μπορεί να σε κάνει να «διπλωθείς». Είναι ο πόνος στην σπλήνα ( ή τον σπλήνα) ο οποίος πάντως δεν θα πρέπει να σε ανησυχεί.

Ο πόνος στην σπλήνα…

Γιατί, όμως, πονάει η περιοχή; Ο σάκος που περιβάλλει την σπλήνα και λέγεται διαφραγματική επιφάνεια σπλήνα, είναι ελάχιστα ελαστικός και διαθέτει πολλές νευρικές απολήξεις. Έτσι, αν τεντωθεί λίγο από την προσπάθεια που καταβάλλει κάποιος, αρχίζει και πονά.

Η λύση είναι απλή. Σταματάτε για λίγο το τρέξιμο και περπατάτε, παίρνοντας ταυτόχρονα βαθιές αναπνοές. Μετά από λίγο ο πόνος στην σπλήνα υποχωρεί και εσείς συνεχίζεται το τρέξιμο κανονικά. Αν δείτε ότι ο πόνος επιστρέφει ξανά και ξανά κατά τη διάρκεια της ίδιας προπόνησης, τότε καλό είναι να επισκεφτείτε τον γιατρό σας.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ : Τι μετράει περισσότερο στην αερόβια άσκηση, η ένταση ή η διάρκεια;

Αν πάλι είστε σε αγώνα και δεν θέλετε να σταματήσετε το ρυθμό σας, κάντε μια προσπάθεια να συντονίσετε το βήμα σας και την αναπνοή σας. Ένας απλός τρόπος είναι στην εκπνοή να πατήσετε με με το αντίθετο πόδι από την πλευρά που σας πονάει.

Τις περισσότερες φορές δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό και θα σταματήσει μετά από μερικά λεπτά.

- Advertisement -

Αυτοί που υποφέρουν περισσότερο από σφάχτες είναι όσοι δεν είναι συνηθισμένοι στην άσκηση και υποβάλλουν το σώμα τους σε ασυνήθιστη προσπάθεια.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ : Βελτιστοποιώντας την καύση λίπους με αερόβια άσκηση

 

Πηγή : RunnFun

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Workout Of The Day #12 (ασκήσεις με το βάρος του σώματος)

Workout Of The Day #12 (ασκήσεις με το βάρος του σώματος) 4 γύροι απο: - 2’’ hold to squat for 10 times - 10 squat hold with...