...
Αρχική Blog Cardio - Running Κοιλιακοί με τρέξιμο: Μάθε πως θα τα καταφέρεις
Κοιλιακοί με τρέξιμο: Μάθε πως θα τα καταφέρεις

Κοιλιακοί με τρέξιμο: Μάθε πως θα τα καταφέρεις

Όταν κάποιος θέλει να χάσει λίπος αλλά και να αποκτήσει καλοσχηματισμένους κοιλιακούς και six pack, συχνά ακούμε τους πάντες να λένε «ξεκίνα τρέξιμο»!

Είναι όμως αυτή η σωστή συμβουλή για να φτιάξεις κοιλιακούς;

Γράφει η Βασιλειάδου Χριστίνα, Γυμνάστρια – Χαλκίδα

Μπορούμε μόνο με το τρέξιμο να «χτίσουμε» κοιλιακούς;

Η απάντηση βέβαια, δεν μπορεί να είναι μονολεκτική καθώς το να δεις τους κοιλιακούς σου να σχηματίζονται είναι αποτέλεσμα πολλών παραμέτρων και όχι μιας μόνο οδού.

Αν όμως πρέπει να δώσουμε μια απάντηση, γι’ αυτό και γράφουμε το συγκεκριμένο άρθρο, είναι πως NAI, μπορούμε να αποκτήσουμε κοιλιακούς με το τρέξιμο και θέλει και τρόπο και κόπο!

3 συμβουλές για να τα καταφέρεις

Τρέξιμο και Διαλειμματική προπόνηση για αρχάριους

  1. Τρέξε με στυλ

Κι όταν λέμε στυλ, δεν εννοούμε τα ρούχα αλλά τη στάση του σώματός σου.

Τα οφέλη της σωστής στάσης σώματος στην καθημερινότητα μας είναι γνωστά και όλοι ξέρουμε πως διατηρώντας την μέσα στην ημέρα, μπορούμε να αποφύγουμε πόνους και πιθανούς τραυματισμούς.

Έτσι και στο τρέξιμο αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο άθλημα ή άσκηση.

Μια σωστή στάση σώματος στο τρέξιμο (ανοιχτός θώρακας χωρίς να καμπουριάζω, σφιχτή κοιλιά, ενεργοποιημένος πυρήνας) αναγκάζει τους κοιλιακούς σου αφενός μεν να σε διατηρήσουν περισσότερο ευσταθή σε κάθε διασκελισμό σου, όπου αυτό έχει ώς αποτέλεσμα να μην τραυματίζεσαι αφετέρου να ενεργοποιούνται περισσότερο άρα και να δουλεύουν περισσότερο με αποτέλεσμα να έρχεσαι όλο και πιο κοντά στην απόκτησή τους.

τρεξιμο για κοιλιακους

  1. Θέλει τρόπο και…λίγο κόπο

Για να πεις ότι με ένα πολύ χαλαρό τζόκινγκ θα χτίσεις τους κοιλιακούς σου, θα πρέπει να τρέχεις πιθανόν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η λύση; Βάλε ένταση και ενδιαφέρον στο τρέξιμό σου!

Μια προπόνηση ακόμη και 20’ την ημέρα αλλά με τις κατάλληλες εντάσεις και εναλλασσόμενες περιόδους, είναι ικανή να δημιουργήσει στους κοιλιακούς σου μια εικόνα, που πολλά προγράμματα κοιλιακών και ροκανισμάτων θα ζήλευαν και ίσως και πολύ πιο γρήγορα.

η αναπνοη στο τρεξιμο

Τι πρέπει να κάνεις;

  • Επέλεξε μια διαδρομή περίπου 5 χιλιομέτρων ή εναλλακτικά 20 – 40 λεπτών και ξεκίνα να τρέχεις σε ρυθμό μαραθωνίου, σε σχετικά χαμηλούς παλμούς που να μην ξεπερνούν τους 140-150.

Στα 5’ ξεκίνα να τρέχεις για 100μ στο 65-70% του μέγιστου καρδιακού παλμού σου, (τον μέγιστο καρδιακό παλμό σου τον βρίσκεις αν από το 220 αφαιρέσεις την ηλικία σου) και ύστερα επέστρεψε ξανά σε ένα βολικό ρυθμό για εσένα. Επανέλαβε το κάθε 5’ μέχρι να ολοκληρώσεις τη διαδρομή σου.

  • Ξεκίνα να τρέχεις σε ρυθμό μαραθωνίου και σε κάθε 2- 3 λεπτά κάνε ένα σπριντ των 50 – 100μ. Επανέλαβε το μέχρι το τέλος της διαδρομής που έχεις επιλέξει.
  • Βάλε στη ζωή σου την ανηφόρα. Το τρέξιμο στην ανηφόρα δίνει μεγαλύτερη σταθερότητα στις αρθρώσεις αποφεύγοντας τους τραυματισμούς ενώ το σώμα σου αναγκάζεται να δώσει μεγάλη ώθηση για να τρέξει υπό κλίση ωθώντας τους κοιλιακούς σου να δουλέψουν περισσότερο, σα να έκαναν συνεχόμενα ροκανίσματα.

Ξεκινώντας το τρέξιμο, όσα χιλιόμετρα κι αν διανύσεις όσα σπριντ και ανηφόρες κι αν κάνεις αν δεν έχεις το κατάλληλο καύσιμο οι κοιλιακοί σου θα μείνουν κρυμμένοι.

  1. Βάλε το κατάλληλο καύσιμο στον οργανισμό σου

Όπως δεν θα έβαζες νερό στο αυτοκίνητό σου για να προχωρήσει έτσι και το σώμα σου χρειάζεται το κατάλληλο καύσιμο για να δουλέψει και αυτό δεν είναι άλλο από τις σωστές επιλογές τροφίμων πριν και μετα το τρέξιμο.

Η σωστή διατροφή είναι κύριο συστατικό για να δουλέψει σωστά ο οργανισμός αλλά και να βοηθηθεί στην γρηγορότερη αποκατάστασή του.

Ξεκινώντας το τρέξιμο, όσα χιλιόμετρα κι αν διανύσεις όσα σπριντ και ανηφόρες κι αν κάνεις αν δεν έχεις το κατάλληλο καύσιμο οι κοιλιακοί σου θα μείνουν κρυμμένοι.

Να θυμάσαι:

Το χτίσιμο των κοιλιακών είναι μια υπόθεση που απαιτεί τάξη και πρόγραμμα, όμως πρόσεξε, δεν είμαστε όλοι γενετικά φτιαγμένοι για να έχουμε εντυπωσιακούς κοιλιακούς και six – pack και δεν τους χτίζουμε όλοι με τον ίδιο χρόνο, καθώς είμαστε διαφορετικοί ενώ μεγάλο ρόλο παίζει η μυϊκή δομή του καθενός και ο τύπος του σώματος.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μπορούν οι ασκήσεις κοιλιακών να κάψουν το λίπος στη κοιλιά;

Ακολούθησε το fmh.gr στο Google News, στο Twitter, στο Facebook στο Υoutube και στο Instagram

Χριστίνα Βασιλειάδου

Βασιλειάδου Χριστίνα, Γυμνάστρια – Χαλκίδα

Ακολούθησε την Χριστίνα στο Facebook και στο Instagram

Σωκράτους 147, Καλλιθέα, Αθήνα
Ακολουθήστε μας και στα Social Media