Αρχική Fitness Crossfit AIR BIKE: Ποια τα οφέλη από το μηχάνημα κόλαση

AIR BIKE: Ποια τα οφέλη από το μηχάνημα κόλαση

Δεν πίστευα ΠΟΤΕ ότι ήταν δυνατό να μισήσω κάτι περισσότερο από το κωπηλατικό εργόμετρο μέχρι που στο γυμναστήριο μπήκε μια νέα συσκευή βασανιστηρίων: Tο Air Bike. Αυτή η φαινομενικά αβλαβής μηχανή απέχει μίλια από τα άνετα σταθερά ποδήλατα που βρίσκονται στα συμβατικά γυμναστήρια ή που βρίσκουμε στα μαθήματα Spinning. Είναι ένα άτακτο ποδήλατο που η αντίσταση αυξάνεται καθώς πιέζετε, τραβάτε κατά τη διάρκεια ενός WOD. Όσο μισητή μηχανή και να είναι, είναι επίσης ένα εξαιρετικό κομμάτι εξοπλισμού για να το προσθέσετε στη προπόνηση σας και να το χρησιμοποιήσετε μόνοι σας πριν ή μετά το WOD.

  1. ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΥΪΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ.

Βασικό στοιχείο του CrossFit είναι να υπάρχουν διαρκώς διαφορετικές προπονήσεις. Είναι μέρος της φιλοσοφίας και γι ‘αυτό μπορείτε να περάσετε μήνες στο Box σας και να μην δείτε ποτέ το ίδιο WOD δύο φορές. Στο CrossFit in 100 Words, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε σκληρά και γρήγορα είναι το ποδήλατο, ακολουθούμενο από τρέξιμο, κολύμβηση και κωπηλασία. Προσθέτοντας το Air Bike στις προπονήσεις σας,  προσθέτετε άλλη μια κίνηση που προκαλεί τα πόδια και τα χέρια σας με διαφορετικούς τρόπους.

  1. ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΚΑΙ AIR BIKE.

Θα μπορούσατε να πείτε το ίδιο και για το κωπηλατικό – αλλά πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν στα CrossFit Boxes για να χάσουν βάρος. Το Αir Bike καίει τις θερμίδες σαν τρελό γιατί χρησιμοποιεί τόσο το άνω όσο και το κάτω σώμα για να δουλέψει. Μπορεί να σας βοηθήσει να ξεφύγετε από τα προπονητικά πλατό.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ : Πέντε από τα πιο προκλητικά CrossFit προγράμματα

  1. ΣΑΣ ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ.

Το CrossFit από μόνο του ενισχύει την ψυχική αντοχή, αλλά όταν κάνετε για παράδειγμα μια Tabata, τότε καταλαβαίνετε πόσο πολύ μπορούν να διαρκέσουν τα 20 δευτερόλεπτα. Σας βοηθά επίσης να μάθετε να ελέγχετε το μυαλό σας κατά τη διάρκεια δύσκολων προπονήσεων και να πιέσετε περισσότερο κατά τη διάρκεια αυτών.

  1. ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΑΠΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ.

Αν δεν μπορείτε να τρέξετε ή να κωπηλατήσετε λόγω τραυματισμού(π.χ διάστρεμμα στον αστράγαλο)  μπορείτε να κάνετε ποδήλατο στο Air bike . Είναι κίνηση χωρίς αντίκτυπο στο τραυματισμό και επειδή κινείστε, ρέει αίμα στην περιοχή και επιταχύνει την ανάκαμψη. (Φυσικά, ρωτήστε το γιατρό σας πριν επιστρέψετε στο Box και συμβουλευτείτε τον προπονητή σας.)

  1. ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ

Στις ημέρες ξεκούρασης, αν κανονικά κάθεστε και δεν κάνετε τίποτα, πιθανότατα δεν θα αξιοποιήσετε στο έπακρο τις ημέρες αυτές. Οι ημέρες ξεκούρασης είναι καλές για βόλτες, για ασκήσεις κινητικότητας ή για Air Bike για 10-20 λεπτά σε μέτρια ένταση.

  1. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ…ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ

Αν δεν είναι τίποτε άλλο, το AIr Bike είναι ένας ανεμιστήρας. Κατά την διάρκεια της προπόνησης και ενώ ιδρώνετε τουλάχιστον θα νιώθετε ένα αεράκι να σας χτυπά(το οποίο είναι πολύ ωραίο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού). Κατά τη διάρκεια ενός Partner WOD, ενώ ο συναθλητής σας ποδηλατεί μπορείτε να απολαύσετε το αεράκι ενώ εσείς ξεκουράζεστε – απλά μην ξεχάσετε να επιστρέψετε την εύνοια αυτή όταν είναι η σειρά σας να πάτε στο ποδήλατο.

Την επόμενη φορά που θα πάτε στο Box νωρίς, ανεβείτε ένα από αυτά τα τρίκυκλα του Σατανά για μια μέτρια βόλτα για να ενεργοποιήσετε τους μύες. Ή, μετά από ένα WOD, χρησιμοποιήστε το για αποφόρτιση(και πάλι, σε μέτριο ρυθμό). Θα σας βοηθήσει να συνηθίσετε στην εξάσκηση ολόκληρου του σώματος – και ίσως ακόμη να σας κάνει να το ερωτευτείτε.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ : Διατροφή για Μέγιστη Αθλητική Απόδοση στο Crossfit

Δείτε και ενα video με 7 top wods με το Airbike

Πηγή : Theboxnews

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Outdoor HIIT Training

Outdoor HIIT Training by Fitness Motivation Hellas

HIIT.. Το λένε το καμίνι των θερμίδων και όχι άδικα. Σε προσκαλούμε λοιπόν να ΚΑΨΟΥΜΕ μαζί όσες πιο πολλές θερμίδες μπορούμε σε ένα event με ασκήσεις...