...
Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός

Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός

Οι περισσότεροι άνθρωποι στην ηλικία των 86 ετών είναι χαρούμενοι αν μπορούν να φροντίζουν μόνοι τους τον εαυτό τους και αν μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι για τα ψώνια της εβδομάδας. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει για την super καλόγρια Madonna Buder η οποία στα 86 της χρόνια συνεχίζει να συμμετέχει και να τερματίζει διοργανώσεις Ironman*!

Η καλόγρια, η οποία έχει αποκτήσει το παρατσούκλι «Iron-Nun» συμμετέχει σε διοργανώσεις Ironman από το 1985 -όταν ήταν 55 ετών- και μέχρι σήμερα έχει τερματίσει 45 αγώνες και δεν φαίνεται να το βάζει κάτω!

Στα 75 της έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος που έχει ολοκληρώσει το Ironman, ενώ στα 82 της έθεσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ καθώς ήταν η γηραιότερη -ασχέτως φύλου- συμμετέχοντας σε αγώνα Ironman.

Σαν αθλήτρια αγώνων endurance έχει συμμετέχει σε περισσότερους από 370 αγώνες τριάθλου!

«Έμαθα διάφορα μαθήματα για την ζωή κατά την διάρκεια των χρόνων. Αλλά αυτά που θα κοίταζα πίσω και θα έλεγα στον 20χρονο εαυτό μου είναι: Δεν είναι αυτό που λες, είναι αυτό που κάνεις. Μην κοιτάζεις πόσο έχεις γεράσει, αλλά επικεντρώσου μόνο στο πόσο χρόνων νιώθεις«.

Δεν ήταν μόνο επιτυχίες κατά την πάροδο των χρόνων. Αποκλείστηκε από αγώνα για μερικά μόνο δευτερόλεπτα, έχει σπάσει αρκετά κόκαλα, είχε θέματα με τις τριαθλητικές στολές. Αυτό που λέει όμως είναι, «Η μόνη αποτυχία είναι να μην προσπαθήσουμε. Από μόνη της η προσπάθεια είναι μια επιτυχία«.

Η προπόνηση της είναι καθημερινή και αποτελείται από τρέξιμο μέχρι την εκκλησία, 40 μίλια ποδήλατο μέχρι την λίμνη όπου κολυμπάει. 

Η γνωριμία με το τρίαθλο έγινε μόλις 7 χρόνια πριν την πρώτη της συμμετοχή στην Χαβάη, όταν παρακολούθησε ένα σεμινάριο από έναν ιερέα σχετικά με το πως το τρέξιμο φέρνει την αρμονία στο μυαλό το σώμα και την ψυχή.

Η Buder λοιπόν, πήρε τα λεγόμενα του ιερέα στο έπακρο μέχρι που ανακάλυψε το τρίαθλο. «Αυτή ήταν η σωτηρία για εμένα«. Η φυσική της αντοχή οφείλεται στο ότι «ακούει» το σώμα της και διατηρεί μια θετική νοοτροπία.

«Ο καθένας κουβαλά την διάθεση του. Είτε θα πετύχει, είτε θα αυτο-καταστραφεί. Αν σκέφτεται θετικά, στο τέλος θα μπορεί να μετατρέψει και κάτι αρνητικό σε θετικό«.

Πέρα από την παραπάνω πνευματική καθοδήγηση, αυτό που λέει στους νέους αθλητές -και είναι κάτι πολύ απλό στην εφαρμογή του, είναι: «Ένα βήμα την φορά, κάνει έναν μαραθώνιο«.

*Ironman Triathlon, πρόκειται για αγώνα τριάθλου μεγάλων αποστάσεων καθώς αποτελείται από κολύμπι 3,86 χιλιομέτρων, 180,25 χιλιόμετρα ποδηλασία και 42,20 χιλιόμετρα τρέξιμο. Τα αθλήματα γίνονται αυστηρά με αυτή την σειρά και χωρίς ενδιάμεσα διαλείμματα. Πρόκειται για έναν από τους πιο δύσκολους ημερήσιους αγώνες.

πηγη : sela.gr

 

Σωκράτους 147, Καλλιθέα, Αθήνα
Ακολουθήστε μας και στα Social Media