Αρχική Fitness Λίπος στον τρικέφαλο και ασκήσεις τρικεφάλων για γυναίκες

Λίπος στον τρικέφαλο και ασκήσεις τρικεφάλων για γυναίκες

Με απλά λόγια, είναι ο μυς που όταν σηκώνουμε το χέρι και το κουνάμε «κρέμεται» ενοχλητικά! Είναι από τα πιο δύσκολα σημεία στο γυναικείο σώμα και θέλει πολλή και συνεχόμενη δουλειά για να ενδυναμώσει και να διατηρηθεί φυσικά.

Η πρώτη και η πιο βασική αιτία είναι, όπως ίσως γνωρίζουμε, το περίσσιο βάρος και δυστυχώς το πίσω μέρος των χεριών είναι μία από τις αγαπημένες λιποαποθήκες του σώματος. Αυτονόητο είναι λοιπόν ότι μια διατροφή κατάλληλη για μείωση του σωματικού λίπους είναι απαραίτητη. Η δεύτερη αιτία είναι η έλλειψη γυμναστικής στον τρικέφαλο. Οι περισσότερες γυναίκες λόγω του φόβου ότι θα φουσκώσουν παίρνουν ελάχιστα κιλά και κάνουν αμέτρητες επαναλήψεις, νομίζοντας ότι έτσι θα καεί το λίπος από την περιοχή. ΛΑΘΟΣ!!! Θα πρέπει να σηκώσουν το ανάλογο βάρος έτσι ώστε να κάνουν γύρω στις 12-15 επαναλήψεις

Κατ’ αρχήν ας ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα. Η συσσώρευση λίπους στη συγκεκριμένη περιοχή, είναι αποτέλεσμα συσσώρευσης λίπους σε όλο το σώμα και «στοχευμένη» μείωσή του δεν μπορεί να γίνει. Βέβαια, σημαντικό ρόλο παίζουν και τα γονίδια σε αυτό, καθώς σε ορισμένα άτομα η συγκεκριμένη περιοχή «μαζεύει» περισσότερο λίπος συγκριτικά με άλλες (γλουτοί, κοιλιά). Επομένως θα ήταν άτοπο να σας πούμε «κάντε την τάδε άσκηση ή την δείνα δίαιτα» για να χάσετε λίπος από τα χέρια.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ : Μεγάλο αφιέρωμα: Γλουτοί. Αφυπνίστε τους και αναδείξτε τους

Ο κανόνας είναι απλός: θα πρέπει να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες από αυτές που «καίτε» για να χάσετε λίπος, χωρίς όμως να στερείστε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Όσον αφορά την προπόνηση τώρα, για να μειώσετε το σωματικό σας λίπος και κατ’ επέκταση το λίπος που συσσωρεύεται στους τρικέφαλους είναι σημαντικό να κάνετε κάποια μορφή αερόβιας άσκησης χαμηλής έντασης για 30-40 λεπτά ημερησίως. Η αερόβια αυτή μπορεί να είναι είτε τρέξιμο στον διάδρομο, είτε ποδήλατο, είτε ελλειπτικό, είτε (ακόμα καλύτερα) τρέξιμο στο κοντινότερο άλσος .

Στη συνέχεια θα πρέπει να εστιάσετε την προπόνησή σας σε ασκήσεις οι οποίες θα «τονώσουν» την συγκεκριμένη περιοχή, χωρίς όμως να αμελήσετε και τις ασκήσεις για το υπόλοιπο σώμα.

Ενδεικτικά προτείνουμε τρεις άκρως αποτελεσματικές ασκήσεις τρικεφάλων για γυναίκες οι οποίες θα δώσουν σχήμα και θα βοηθήσουν στην απομάκρυνση του λίπους σε συνδυασμό πάντα με όλα τα παραπάνω.

Ακολούθησε το fmh.gr στο Twitter, στο Facebook στο Υoutube και στο Instagram
Κρίστυ Παναγιώτου
Πηγή : myfitmotion

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα συνηθέστερα λάθη όταν γυμνάζετε το στήθος σας

Έχετε φτάσει σε ένα τέλμα και δεν βλέπετε επιπλέον ανάπτυξη στους θωρακικούς σας μύες; Σίγουρα κάτι κάνετε λάθος! Ποια είναι τα συνηθέστερα λάθη που...