Σπιτικές και υγιεινές καριόκες χωρίς ζάχαρη
Νόστιμες , σπιτικές και υγιεινές καριόκες χωρίς ζάχαρη. Κατάλληλες και για άτομα με διαβήτη, vegan και άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη.
Υλικά
- 100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
- 50 γρ. φρυγανιά ολικής τριμμένη στο μούλτι
- 2 κ.σ. χαρουπάλευρο (ή κακάο σε σκόνη)
- 2 κ.σ. γλυκαντικό με ερυθριτόλη
- 1/4 κ.γ. κανέλα
- 100 γρ. γάλα σόγιας χωρίς προσθήκη ζάχαρης (ή άλλο γάλα με χαμηλά λιπαρά)
- 1 κ.σ. κονιάκ
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 30 γρ. ώριμο αβοκάντο
- 170 γρ. σοκολάτα υγείας με γλυκαντικό
Οδηγίες για τις σπιτικές και υγιεινές καριόκες
- Σε ένα μπολ ρίχνω τα καρύδια, τη φρυγανιά, το χαρουπάλευρο, το γλυκαντικό και την κανέλα. Ανακατεύω ελαφρά.
- Ρίχνω στο μούλτι το γάλα σόγιας, το κονιάκ, το εκχύλισμα βανίλιας και το αβοκάντο και χτυπάω καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίχνω τα υγρά υλικά στο μείγμα με τα στερεά και ανακατεύω πολύ καλά.
- Απλώνω διάφανη μεμβράνη (ή αντικολλητικό χαρτί ψησίματος) και βάζω πάνω το μείγμα. Φτιάχνω ένα ρολό διαμέτρου περίπου 5 εκ. (πιέζω να γίνει πολύ σφιχτό) και τυλίγω.
- Το τοποθετώ στην κατάψυξη για 1-2 ώρες.
- Κόβω το ρολό σε φέτες πάχους περίπου 1-2 εκ. με ένα κοφτερό μαχαίρι (αν το μαχαίρι δεν είναι κοφτερό ή δεν έχει παγώσει καλά το μείγμα μπορεί να «τρίβουν» λίγο τα κομμάτια στο κόψιμο – μπορώ απλά να «διορθώσω» το σχήμα με τα χέρια μου!)
- Λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Βυθίζω μία-μία τις καριόκες στη λιωμένη σοκολάτα (με ένα πιρούνι ή με μία τσιμπίδα) και τις τοποθετώ σε αντικολλητικό χαρτί.
- Αφήνω να κρυώσουν και είναι έτοιμες!
- Αποθηκεύω στο ψυγείο σε ένα αεροστεγές μπολ.
Καριόκες σε ολόκληρη τη συνταγή: 14
Σε 1 καριόκα:
Ενέργεια | 127 kcal |
Πρωτεΐνες | 3,1 g |
Υδατάνθρακες | 8,9 g |
Φυτικές ίνες | 3,6 g |
Σάκχαρα | 1,2 g |
Λιπαρά | 11,2 g |
Κορεσμένα | 4,3 g |
Πολυακόρεστα | 2,8 g |
Μονοακόρεστα | 3,3 g |
Ακολούθησε το fmh.gr στο Twitter, στο Facebook στο Υoutube και στο Instagram
Πηγή : fitdiet.gr