Μια πολύ πλούσια πράσινη σαλάτα, πληθωρική σε χρώματα κι αρώματα!

Υλικά για 6 άτομα:

200γρ. σταμναγκάθι
1 ματσάκι ρόκα τρυφερή
2 φλιτζάνια σπανάκι τρυφερό μόνο φυλλαράκια
1 φλιτζάνι καρύδια χονδροκομμένα
250γρ. ανθότυρο κομμένο σε κύβους
4 κουτ. σούπας σποράκια ροδιού

1 μήλο πράσινο
χυμό λεμονιού

Για το dressing: 

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι ξίδι βαλσαμικό
3 κουτ. σούπας χυμό ροδιού
1 κουτ. σούπας μέλι
αλάτι, πιπέρι

Πλένετε τις πρασινάδες, τις στραγγίζετε καλά και τις κόβετε σε μικρότερα κομμάτια με το χέρι.
Καθαρίζετε το μήλο και το κόβετε σε κύβους. Το ραντίζετε με το χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσει.
Βάζετε όλα τα σαλατικά και το μήλο σε σαλατιέρα και τα ανακατεύετε.
Προσθέτετε τα καρύδια και το ανθότυρο.
Ζεσταίνετε το μέλι για να γίνει πιο ρευστό και το ανακατεύετε καλά με το χυμό ροδιού, το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι και αλατοπίπερο. Περιχύνετε με το dressing τη σαλάτα.
Ρίχνετε από πάνω τα σποράκια ροδιού και σερβίρετε.
                   : Σαλάτα με ρόκα και αβοκάντο

Tips:
Η πράσινη σαλάτα δεν θα μαραθεί αν τη φτιάξετε από νωρίς και την αφήσετε σε δροσερό μέρος. Αρκεί να ρίξετε το dressing την τελευταία στιγμή.

Πηγή : protothema