Πόσες θερμίδες έχουν οι γρανίτες με φρούτα + 1 συνταγή
Το καλοκαίρι είναι για ακόμη μια φορά κοντά μας και μαζί με αυτό οι γνωστές σε όλους μας γρανίτες. Το δροσερό αυτό γλύκισμα που κυκλοφορεί σε πολλές πραγματικά γεύσεις αποτελεί μια από τις αγαπημένες επιλογές μικρών και μεγάλων.
Γράφει η Κατερίνα Νταλέ, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Κύμη Ευβοίας
Γνωρίζεις όμως πόσες θερμίδες έχουν οι γρανίτες με φρούτα; Αν όχι τότε συνέχισε την ανάγνωση και μάθε τα πάντα για τις αγαπημένες σου γρανίτες αλλά και μια εύκολη συνταγή για να φτιάξεις την δική σου σπιτική γρανίτα.
Τι είναι η γρανίτα
Η γρανίτα είναι ένα καλοκαιρινό γλυκό που αποτελείται από χυμό φρούτων ή σιρόπια με γεύση φρούτα και πάγο. Μπορείς να το απολαύσεις τόσο σαν ρόφημα όσο και σε πιο στέρεη μορφή, το γνωστό σορμπέ ή και σε συσκευασίες-στικ.
Μπορείς να βρεις πάρα πολλές γεύσεις γρανίτας ανάλογα με την προτίμηση σου. Από φράουλα, λεμόνι, μάνγκο,συνδυασμών αυτών, μέχρι και γεύση τσιχλόφουσκα.
Στις μέρες κυκλοφορούν επίσης και πολλές εκδοχές της στο εμπόριο χωρίς προσθήκης ζάχαρης ή με γλυκαντικά.
Γρανίτες με φρούτα και θερμίδες
Στην συνέχεια λοιπόν θα βρεις την λίστα που σου υποσχέθηκα με 10 αγαπημένες γεύσεις γρανίτας και τις θερμίδες τους.
Γρανίτα με γεύση (100γρ) | Θερμίδες (kcal) |
Φράουλα | 115 |
Λεμόνι | 75 |
Πορτοκάλι | 80 |
Μάνγκο | 106 |
Καρπούζι | 112 |
Ροδάκινο | 126 |
Blueberry | 83 |
Passion fruit | 118 |
Κεράσι | 100 |
Ανανά | 100 |
Η γρανίτα με λεμόνι όπως βλέπουμε έχει τις λιγότερες θερμίδες (75) ενώ τις περισσότερες έχει η γρανίτα απο ροδάκινο (126).
Σημείωση: Μπορεί να υπάρχουν μικρές διαφορές ανάλογα με την εταιρεία.
Ωστόσο όποια γεύση και αν επιλέξεις φρόντισε να την απολαύσεις καθώς όπως βλέπεις οι διαφορές τους είναι πολύ μικρές. Επίλεξε λοιπόν αυτή που σου αρέσει πραγματικά!
Συνταγή για γρανίτα με γεύση πεπόνι
Στο σημείο αυτό πάμε να δούμε πως μπορείς να φτιάξεις και την δική σου γρανίτα. Η ακόλουθη συνταγή έχει ως κύριο συστατικό το πεπόνι, μπορείς ωστόσο να κάνεις την ίδια διαδικασία και με καρπούζι.
Γρανίτα πεπόνι
Υλικά συνταγής
- 1 μικρό πεπόνι
- 90γρ μέλι
- 120γρ νερό
- χυμό απο 1 λεμόνι
Εκτέλεση
1.Κόβεις το πεπόνι σε μικρά κομματάκια και το βάζεις στην κατάψυξη για 1 ώρα περίπου μέχρι να παγώσει
2.Ταυτόχρονα φτιάχνεις το σιρόπι σου. Σε ένα κατσαρολάκι βάζεις το μέλι, το νερό και το λεμόνι και περιμένεις να πάρει μια βράση. Μόλις λιώσει το μέλι αφαιρείς απο την φωτιά και αφήνεις να κρυώσει καλά
- Μεταφέρεις το σιρόπι σου στα παγωμένα κομμάτια πεπονιού και τα χτυπάς στο μπλέντερ μέχρι να έχεις ένα κρεμώδες αποτέλεσμα.
- Βάζεις το μείγμα σου στην κατάψυξη για λίγες ώρες και σερβίρεις
Καλή σου απόλαυση!
Ακολούθησε την fmh.gr στο Google News, στο Twitter, στο Facebook στο Υoutube και στο Instagram