Αρχική Fitness Ασκήσεις γιόγκα για πόνους στη μέση

Ασκήσεις γιόγκα για πόνους στη μέση

Η οσφυαλγία και η ισχιαλγία είναι από τους πιο συνηθισμένους πόνους της σύγχρονης ζωής. Συνήθως ξεκινούν μετά από άρση βάρους ή κάποια απότομη κίνηση και μπορούν να μας καθηλώσουν. Ευτυχώς μέσα από τις συγκεκριμένες θέσεις που ακολουθούν, θα μπορέσουμε να δυναμώσουμε τον πυρήνα των μυών, να ελαχιστοποιήσουμε τον πόνο, να βοηθήσουμε την κυκλοφορία και να στείλουμε τα θρεπτικά συστατικά του αίματος στα σημεία όπου τα χρειάζονται. Αυτές είναι μερικές από τις θέσεις που ενδείκνυνται για τα προβλήματα στη μέση, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σου.

Η θέση της γάτας (Marjariasana)

Απελευθερώνει τη σπονδυλική στήλη, δίνοντάς της κινητικότητα ώστε να αποβάλλει την ένταση από την πλάτη και να ανακουφίσει από τους πόνους της ράχης.

 

Η θέση της σφίγγας (Salamba Bhujangasana)

Ενδυναμώνει το κάτω μέρος της πλάτης, τους ώμους και τα πόδια. Πρόκειται για μία από τις πιο χαλαρωτικές θέσεις της yoga που εκτείνει και δυναμώνει την πλάτη ενώ ανοίγει παράλληλα το στήθος, τους ώμους και τους πνεύμονες.

 

Η θέση της cobra (Bhujangasana)

- Advertisement -

Αυτή η θέση ενισχύει την πλάτη, τους μηρούς και τους ώμους, ενώ τεντώνει το μπροστινό μέρος του σώματος.

 

Η θέση του περιστεριού (Eka pada rjakapotanasana)

Μια θέση που βοηθάει στην ανακούφιση από τον πόνο χαμηλά στη πλάτη, αφού ανοίγει τους γοφούς και τεντώνει τους καμπτήρες του ισχίου.

 

Η θέση του μωρού (Balasana)

Η αγαπημένη στάση του μωρού τεντώνει τον λαιμό και την πλάτη, αποσυμπιέζει τους κατώτερους αυχενικούς και τους ανώτερους θωρακικούς σπονδύλους, ενώ καταστέλλει ζαλάδες, κόπωση, δύσπνοια και μπορεί να θεραπεύσει εκτός από τη μέση και τις αϋπνίες.

Αριάδνη Οικονομίδη

Yoga Instructor – Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η καλύτερη συνταγή με χυλό βρώμης (porridge) για ένα τέλειο πρωινό

Χυλός βρώμης ή oat porridge αγγλιστί είναι ένα εύκολο πιάτο που σερβίρεται κυρίως για πρωινό. Είναι χορταστικό χάρη στις φυτικές ίνες, ενώ παρέχει Μαγγάνιο,...