Αρχική Fitness 6 ασκήσεις χωρίς βαράκια για δυνατούς δικέφαλους

6 ασκήσεις χωρίς βαράκια για δυνατούς δικέφαλους

Δυνατοί δικέφαλοι

6 ασκήσεις δικέφαλων που θα σας βοηθήσουν να έχετε καλύτέρα αποτελέσματα.

1)Κάμψεις στην τροχαλία από ύπτια κατάκλιση με λυγισμένα γόνατα 90 μοίρες:

Άσκηση που απομονώνει εξαιρετικά τον δικέφαλο βραχιόνιο κυρίως λόγω της θέσης του σώματος.Οι ώμοι και οι αγκώνες πρέπει καθ όλη τη διάρκεια της κίνησης να μένουν καθηλωμένοι στο έδαφος. Απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα ασκουμένων.

2)Κάμψεις δικεφάλων με λάστιχο από όρθια θέση:

Η συγκεκριμένη άσκηση είναι περισσότερο απαιτητική για την σταθεροποίηση της άρθρωσης του αγκώνα και του ώμου. Καθ όλη την διάρκεια της κίνησης θα πρέπει οι αγκώνες με τους ώμους να σχηματίζουν μια ευθεία παράλληλη με το έδαφος και τα χέρια να σχηματίζουν γωνία 90 μοιρών με το σώμα.

 

3)Κάμψεις από όρθια θέση στην τροχαλία:

Η τροχαλία με τον αέρα εξασφαλίζει ότι η αντίσταση παραμένει ίδια σε όλο το εύρος κίνησης κάτι ιδιαίτερα σημαντικό και αποτελεσματικό για την μυική ανάπτυξη της περιοχής.Οι βραχίονες θα πρέπει σε όλο το εύρος της κίνησης να παραμένουν κολλητοί στα πλευρά και τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα. Απευθύνεται σε όλα τα προπονητικά επίπεδα καθώς μπορεί εύκολα να αλλάξει αντίσταση.

4)Κάμψεις δικεφάλων εναλλάξ στον ιμάντα αιώρησης:

Η συγκεκριμένη άσκηση ενδείκνυται σε περιπτώσεις που υπάρχει μυική ανισορροπία(γυμνασμένος ο ένας δικέφαλος παραπάνω) καθότι η κίνηση εκτελείται με το κάθε χέρι ξεχωριστά.Στη συγκεκριμένη άσκηση θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην θέση του κεφαλιού καθ όλη την διάρκεια της κίνησης και του πιθανού ανεπιθύμητου σφιξήματος στους μύες του αυχένα.

5)Κάμψεις από θέση πρηνής κατάκλισης με ελβετική μπάλα στο θώρακα:

Άσκηση υψηλής απαίτησης στη σταθεροποίηση του κορμού. Οι μύες του κορμού θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένοι σε όλη την κίνηση και η θέση του κεφαλιού σαν φυσική προέκταση της σπονδυλικής στήλης.

6)Ανάποδες έλξεις στο μονόζυγο με ύπτια λαβή:

 

Άσκηση που σαν πρωταγωνιστές μύες έχει τους μυς της πλάτης αλλά είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην ανάπτυξη του δικεφάλου.Ιδιαίτερα αν ενταχθεί σε κάποιο προπονητικό σύστημα δισετ η προεξάντλησης  δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα στην μυική ανάπτυξη.

Το ασκησιολόγιο δυνατούς δικέφαλους επιμελήθηκε για την fmh.gr το γυμναστήριο

NextGen Training & Wellness Club Exclusive στην Νίκαια

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

τρώμε λιγότερο

10 τρόποι για να τρώμε λιγότερο

Να μασάτε τσίχλα στο σούπερ μάρκετ Ίσως έχετε ακούσει ότι δεν θα πρέπει να ψωνίζετε τρόφιμα όταν πεινάτε. Μπορείτε να μασάτε τσίχλα χωρίς ζάχαρη όταν...