Αρχική Blog Fitness Αυτό είναι το νο1 εργαλείο που θα σε βελτιώσει στη γυμναστική!
Αυτό είναι το νο1 εργαλείο που θα σε βελτιώσει στη γυμναστική!

Αυτό είναι το νο1 εργαλείο που θα σε βελτιώσει στη γυμναστική!

Πιθανότατα να τους έχεις δει στο γυμναστήριο. Είναι εκείνοι οι τύποι που μαζί με το ταπεράκι στο γυμναστήριο καταγράφουν τις επιδόσεις σε ένα ημερολόγιο όταν ολοκληρώνουν ένα σετ.

 

Όσοι έχουν πάρει σοβαρά την προπόνησή τους καταγράφουν τις επαναλήψεις που κατάφεραν να ολοκληρώσουν, το ακριβές βάρος που σήκωσαν και πώς ένιωσαν μετά την άσκηση, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν σημάδια υπερπροπόνησης.

Εάν ψάχνεις τρόπους να  αποκομίσεις τα καλύτερα δυνατά οφέλη από τον χρόνο που ξοδεύεις στο γυμναστήριο, ξέχνα τα συμπληρώματα και τα εργαλεία προπόνησης. Υπάρχει το πιο απλό και υπέρτατο εργαλείο: το ημερολόγιο προπόνησης. Μπορεί να σε βοηθήσει να παραμείνεις συγκεντρωμένος στους στόχους που έχεις θέσει και να διατηρήσει το κίνητρό σου για το γυμναστήριο ενώ είναι εξαιρετικό για την παρακολούθηση της προόδου σου. Αν δεν είχες σκεφτεί ποτέ να το κάνεις σου δίνουμε 5 λόγους για τους οποίους είναι καλό να τα… γράφεις όλα σε ένα ημερολόγιο! Κι όταν λέμε ημερολόγιο εννοούμε το απλό σημειωματάριο. Είναι πιο απλό, εύκολο και οικολογικό, από οποιοδήποτε fitness tracker.

1 Ξέρεις εάν βελτιώνεσαι και που

Η καταγραφή των επιδόσεών σου με ακρίβεια σε ένα ημερολόγιο είναι ένας καλός τρόπος για να παρακολουθείς πόσο βελτιώνεσαι και που. Σκέψου το εξής: μπαίνεις στο γυμναστήριο, κάνεις ζέσταμα, γυμνάζεις μια συγκεκριμένη ομάδα μυών, καταγράφεις το αποτέλεσμα, τελειώνεις και φεύγεις. Την επόμενη εβδομάδα, μπορείς να ελέγξεις πόσες επαναλήψεις ανά σετ μπόρεσες να κάνεις κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης άσκησης. Λόγω της καταγραφής αυτών των δεδομένων ξέρεις τι θα κάνεις την επόμενη εβδομάδα: να αυξήσεις την προσπάθεια! Και περισσότερη προσπάθεια σημαίνει καλύτερο αποτέλεσμα.

2 Σε κάνει πιο ειλικρινή

Μπορεί να είναι δύσκολο να το πιστέψεις, αλλά μερικές φορές οι άνθρωποι ξεχνούν τις μυικές ομάδες που γύμνασαν μέσα στην εβδομάδα. Σίγουρα γύμνασες τρικέφαλους την Τρίτη, αλλά έκανες ασκήσεις συστολής ή επέκτασης;

3 Καταγράφεις την απώλεια βάρους

Η καταγραφή της εβδομαδιαίας απώλειας βάρους αποτελεί μια εξαιρετική ένδειξη ότι οι προπονήσεις σου και το πρόγραμμα διατροφής έχουν αποτέλεσμα.

4 Γνωρίζεις καλύτερα τις δυνατότητές σου

Οκ, γνωρίζεις το σώμα σου καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο. Χρησιμοποιώντας όμως ένα ημερολόγιο μπορείς να μάθεις περισσότερα πράγματα για σένα: να δεις ποιες ασκήσεις σου φάνηκαν εύκολες και με ποιες ασχολήθηκες. Αυτό δεν σημαίνει ότι σταματάς να κάνεις τις ασκήσεις που θεώρησες πολύ δύσκολες. Αντιθέτως θα πρέπει να επιμείνεις στις δύσκολες για να κατακτήσεις την τεχνική τους και να ενισχύσεις το σώμα σου.

5 Εμπνέεσαι

Μία από τις πιο συναρπαστικές πτυχές της παρακολούθησης των προπονήσεων σου είναι η δυνατότητα να γυρίζεις τις σελίδες του ημερολογίου και να βλέπεις από που ξεκίνησες και που έχεις φτάσει. Θα διαπιστώσεις πόσο έχεις βελτιωθεί, π.χ. εάν έτρεξες μακρύτερα και γρηγορότερα ενώ πίστευες ότι δεν θα τα κατάφερνες. Αυτό θα σε κάνει να νιώσεις υπερήφανος και θα σου υπενθυμίσει πόσο ικανός είσαι. Το πιο σημαντικό είναι ότι θα σου δώσει την έμπνευση και το κίνητρο να συνεχίσεις να βελτιώνεσαι.

Τι πρέπει να σημειώνεις στο ημερολόγιο;

  • Τα κιλά: Αν μια άσκηση βγήκε πολύ εύκολα σημαίνει πως πρέπει να αυξήσεις την αντίσταση την επόμενη φορά. Αν βγήκε πολύ δύσκολα τότε χρειάζεται να μειώσεις την αντίσταση.
  • Τα σετ και τις επαναλήψεις: Αυτές οι καταγραφές σε συνδυασμό με τα κιλά σου δίνουν μια καθαρή εικόνα της συνολικής προόδου σου σε κάθε άσκηση.
  • Τις ενοχλήσεις: Εάν ένιωσες κουρασμένος δείχνει ότι δεν γυμνάστηκες υπερβολικά ή σε λάθος ώρα. Εάν ένιωσες πόνο κατά τη διάρκεια μιας άσκησης σημαίνει πως η άσκηση δεν είναι κατάλληλη για εσένα ή την εκτέλεσες με λάθος τεχνική.
  • Τη διατροφή σου: Μαζί με την άσκηση και τα προγράμματα καλό είναι να καταγράφεις και τι τρως, εάν ο στόχος σου είναι η απώλεια λίπους και η καύση θερμίδων.
  • Τους στόχους σου: Καταγράφοντας το πρόγραμμα της προπόνησης σου σταδιακά ελέγχεις κατά πόσο οι στόχοι ολοκληρώνονται και ποια προγράμματα σου προσφέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα προκειμένου να εστιάσεις σε αυτά.

Πηγή : wefit

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Τι να κάνεις αν το σκαρί σου δε σε βοηθά να χτίσεις μυς

15 ασκήσεις που καίνε περισσότερες θερμίδες από το τρέξιμο

Σωκράτους 147, Καλλιθέα, Αθήνα
Ακολουθήστε μας και στα Social Media

Χρήσιμα Link