Ένα γνωστό πρόβλημα σε όσους κάνουν ασκήσεις με αλτήρες είναι το γλίστρημα των αλτήρων στο χέρι (είτε λόγω βάρους είτε λόγω ιδρώτα) με αποτέλεσμα να χάνεται το σωστό κράτημα.

Το στιγμιαίο «άσε-πιάσε» για να ξαναφέρουμε το χέρι στο κέντρο, χαλάει την ποιότητα της άσκησης μιας και χάνεται το “constant muscle activation”. Είναι δηλαδή σαν να κάνουμε ένα στιγμιαίο διάλειμμα κάτι που είναι εντελώς λάθος αν ψάχνουμε τη λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά.

Αυτό το πρόβλημα γεννάει ένα ακόμα, πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα, και λέγεται «forearm fatigue». Κόπωση του αντιβράχιου (αγκώνας μέχρι καρπό), κάτι που οδηγεί σε εγκατάλειψη της άσκησης λόγω αυτού του φαινομένου και όχι επειδή φτάσαμε πραγματικά τα όρια μας. Οι γνωστοί ιμάντες δεν λύνουν το πρόβλημα (βοηθάνε όμως στο να μην ανοίγουν τα δάχτυλα π.χ. barbell Deadlift) ούτε και τα γάντια προπόνησης (βοηθάνε στην μη εμφάνιση κάλων).

Τα Graps είναι το ιδανικό fitness accessory για όσους έχουν ως στόχο την υπερτροφία και την καλύτερη σταθερότητα του καρπού κατά την άσκηση. Αποτρέπουν το φαινόμενο του «forearm fatigue», δεδομένου ότι μειώνουν (δεν απενεργοποιούν) την ενεργοποίηση των καμπτήρων των δακτύλων του χεριού.

Αυτή η ενέργεια που περισσεύει είναι διαθέσιμη για τον μυ που πραγματικά στοχεύουμε. Για τον λόγο αυτό μπορούμε να κάνουμε 1-3 επαναλήψεις περισσότερες με το ίδιο βάρος. Ότι πολυτιμότερο για το χτίσιμο μυϊκής μάζας.

Τα Graps επίσης παρέχουν πολύ καλύτερη συγκέντρωση στην άσκηση επειδή ο ασκούμενος δεν ασχολείται πλέον με το να μην του γλιστρήσει ο αλτήρας μέσα στο χέρι, ειδικά σε ασκήσεις όπου ο αλτήρας είναι κάθετα στο έδαφος π.χ. hammer curls.

Όλα τα παραπάνω είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με τον πιο σύγχρονο ηλεκτρομυογράφο.

Τα Graps έχουν αγαπηθεί από καταξιωμένους προπονητές, επαγγελματίες αθλητές, πρωταθλητές bodybuilding αλλά και ορθοπαιδικούς χειρουργούς μιας και είναι το αξεσουάρ που χρειάζεται κάποιος που ταλαιπωρείται από επικονδυλίτιδα και δεν του επιτρέπεται το συνεχές «σφίξιμο» των μυών του αντιβράχιου. Ενδιαφέροντα testimonials όλων αυτών, videos αλλά και φωτογραφίες θα βρείτε στην επίσημη σελίδα της Graps grapsfitness.com.

Άτομα των οποίων οι παλάμες ιδρώνουν υπέρμετρα και το κράτημα του αλτήρα είναι πρόβλημα ακόμα και με πολύ λίγα κιλά αλλά και ασκούμενοι του Crossfit των  οποίων οι αντίχειρες τραυματίζονται συνεχώς από την τριβή τους στον αλτήρα, θα βρουν την λύση μέσα από την χρήση των Graps.

Τα Graps είναι ελληνική ευρεσιτεχνία, παράγονται στην Ελλάδα και είναι η ελληνική πρόταση στην παγκόσμια βιομηχανία του fitness ως η πιο απλή αλλά και η πιο χρήσιμη προσθήκη στην προπόνηση! Η τιμή τους (19,90 ευρώ) είναι πολύ προσιτή και σε σχέση με αυτό που προσφέρουν αποδεικνύεται ένα value for money product.

Visit www.grapsfitness.com