Αρχική Περισσότερα Motivation Έχεις χρόνο για την υγεία σου; - Fitness Motivation Hellas

Έχεις χρόνο για την υγεία σου; – Fitness Motivation Hellas


Ο χρόνος είναι ένα υπέροχο δώρο.
Υπάρχουν 1.440 λεπτά την ημέρα. Πρέπει να κοιμηθούμε περίπου 480 από αυτά. Μας μένουν 960 λεπτά…!

Ο χρόνος είναι η πιο πολύτιμη πηγή μας.
Όλοι μας, καθημερινά, παρακολουθούμε την κλεψύδρα μας να αδειαζει. Κάθε στιγμή, απλώς χάνουμε χρόνο. Το κόστος για κάθε επιλογή που κάνουμε, μας βοηθά στην επόμενη καλύτερη δραστηριότητα που θα ξοδέψουμε το χρόνο μας.
Επενδύστε τον χρόνο σας.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να χρησιμοποιήσουμε το χρόνο μας. Δαπάνη και επένδυση. Για παράδειγμα, τα χρήματα που δαπανώνται έχουν φύγει. Τα χρήματα που επενδύονται, μεγαλώνουν και μας ανταμείβουν αργότερα. Μερικές φορές ξοδεύουμε το χρόνο μας για την κάλυψη των αναγκών μας, όπως τρώγοντας και παίζοντας. Πρόκειται για επενδύσεις στον εαυτό μας.
Ένα αξιοπρεπές ποδήλατο για παράδειγμα, κοστίζει 200€ η και λιγο παραπανω. Θα σας το επιστρέψει όμως με υγεία και διασκέδαση.
Αντίθετα, η αγορά ενός ζευγαριού παπουτσιών είναι διασκεδαστική μόνο εκείνη τη στιγμή. Στις μελλοντικές μας αποφάσεις θα εξακολουθούμε να ζηλεύουμε ένα νέο, ωραίο ζευγάρι παπούτσια.

Οι έρευνες δείχνουν ότι ξοδεύοντας χρόνο και χρήμα για εμπειρίες, μας κάνει περισσότερο ευτυχείς από το να αγοράζουμε πράγματα.


Μερικές φορές επενδύοντας το χρόνο μας σε ανθρώπους, όπως σε ένα συναθλητή μας, είναι μία εμπειρία που ανθίζει σε μία μακροχρόνια φιλία!
Άλλες φορές πάλι, επενδύουμε το χρόνο μας για την εκμάθηση μιας άσκησης που θα μας δώσει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε δύναμη, αντοχή και ευεξία με λίγες μόνο κινήσεις.
Σε αυτό το σημείο, μιλάμε για επενδύσεις.

Όταν περνάμε αρκετά λεπτά της ημέρα μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στην τηλεόραση, ο χρόνος απλά φευγει.
Πρέπει να εξασκηθούμε.
Η άσκηση, όταν γίνεται με συνέπεια είναι η πιο πειστική εμπειρία. Είναι μια πραγματική επένδυση. Η άσκηση τονώνει το θετικό συναίσθημα, την παραγωγικότητα, την ενέργεια και την υγεία.

“Πώς περνάμε τις μέρες μας είναι, πώς θα περάσουμε τη ζωή μας.” – Annie Dillard

Μαρία – Σιλβίνα Κατσιώνη
Απόφοιτη Γυμναστικής Ακαδημίας (Rosario Santa Fe – Argentina)ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

αβοκάντο

10 λόγοι για να τρως αβοκάντο

Πλούσιο, γευστικό και κρεμώδες,το αβοκάντο είναι ένα ξεχωριστό φρούτο με ποικιλία θρεπτικών συστατικών. Τα 3/4 του φρούτου είναι νερό και το υπόλοιπο λιπαρά οξέα, φυτικές...