Αρχική Fitness Έρευνα-έπος: Όσα περισσότερα μπινελίκια ρίχνεις στο γυμναστήριο τόσο καλύτερα αποτελέσματα

Έρευνα-έπος: Όσα περισσότερα μπινελίκια ρίχνεις στο γυμναστήριο τόσο καλύτερα αποτελέσματα

Πας στο γυμναστήριο, δίνεις όλο σου το «είναι» για μια άσκηση και εκεί στο τέλος που πρέπει να τα δώσεις όλα ρίχνεις και ένα «γ@μώ το MΠΙΙΙΙΙΠ ». Μην ανησυχείς, κανείς δεν θα σε κράξει. (Εντάξει ίσως αν το παρακάνεις γίνει ενοχλητικό). Μόλις απέδειξες πως σε ένοιαξε το αποτέλεσμα και τα έδωσες όλα.

Και κάπου εδώ που σου δίνουμε επαίνους για τα μπινελίκια έρχεται και η έρευνα του Journal of Psychology of Sports and Exercise για να σου δώσει επιπλέον καύσιμα για «καντήλια» την ώρα που γυμνάζεσαι.

Και γιατί αυτό; Διότι πολύ απλά παρατηρήθηκε ότι όταν βρίζεις μπορείς να έχεις παραπάνω ένταση και δύναμη.

gym

 

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της έρευνας, David Spierer η χρήση της «κακιάς» γλώσσας μπορεί να έχει άσχημη αισθητική για τους γύρω ωστόσο έχει τη μαγική ικανότητα να σε εξελίσσει. Συγκεκριμένα δίνει έξτρα boost στην ικανότητα που χειρίζεσαι πολλές φορές διάφορα καθήκοντα που σε δυσκολεύουν. Καλή ώρα θυμήσου πόσες φορές κόλλησε το καπάκι στο μπουκάλι του αναψυκτικού και όταν άρχισες τα μπινελίκια άνοιξε ως δια μαγείας.

Επίσης η έρευνα αυτή εστίασε και στο θέμα του πόνου. Δεν αποτελεί νέο ότι μπορεί κάποια άσκηση να είναι επίπονη. Εκεί που πας να σηκώσεις το βάρος η μπάρα είναι τόσο πιεστική που μπορεί να σε πονέσει ο καρπός. Τι κάνεις όμως εκεί; Αφήνεις το βάρος να σου πέσει στη μάπα; Με τίποτα. Τα δίνεις όλα και ρίχνεις τα γκαβίδια σου μέχρι να ολοκληρώσεις. Και κάπως έτσι πάνω στην ένταση της στιγμής συνειδητοποίησες ότι δεν ένιωσες τίποτα. Λόγω νεύρου όλα αυτά.

scream

Πηγή : ratpack

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

αρχές προπόνησης

Οι 9 βασικές αρχές προπόνησης που ισχύουν για όλους

Πρώτη ημέρα εντός γυμναστηρίου και δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις. Ή η πολλοστή φορά που μπαίνεις εκεί μέσα, αλλά αισθάνεσαι διαρκώς χαμένος.  Αυτό...