...
Αρχική Blog Fitness 10 αποτελεσματικές ασκήσεις για να χάσεις βάρος
10 αποτελεσματικές ασκήσεις για να χάσεις βάρος

10 αποτελεσματικές ασκήσεις για να χάσεις βάρος

Kάθε Ιανουάριο, η απώλεια βάρους σε όλο του σώμα, το κάψιμο του λίπους από την κοιλιά και η ενδυνάμωση των μυών, βρίσκονται στην κορυφή των αναζητήσεων στο διαδίκτυο -οι “αμαρτίες” των Γιορτών ζητούν εξιλέωση. Η επιστροφή σε μια υγιεινή διατροφή και η πρόσληψη πολλών ποτηριών νερού σε καθημερινή βάση είναι το πρώτο κλειδί για να φτάσεις στο στόχο σου, με την  ποιότητα των τροφών που καταναλώνεις και τον τρόπο που τις μαγειρεύεις, να αποτελούν κεντρικό σημείο αναφοράς σε αυτή τη διαδικασία!

Όμως, παρόλο που η σωστή διατροφή αντιπροσωπεύει το 70% της προσπάθειάς σου να χάσεις κιλά, το υπόλοιπο 30%, η σωματική άσκηση δηλαδή, είναι ο μόνος τρόπος για να δεις στο σώμα σου πολύ πιο γρήγορα αποτελέσματα: με μεγαλύτερους και δυνατότερους μυς σε όλο το σώμα, με διαρκή καύση θερμίδων ακόμη και ώρες μετά την προπόνηση, και με κατακόρυφη αύξηση του μεταβολικού ρυθμού σου όλο το 24ωρο, μια δυναμική σωματική δραστηριότητα επί μια ώρα κάθε δεύτερη μέρα, θα σε βοηθήσει να καις περισσότερο λίπος από παντού την ίδια ώρα που το σώμα σου θα αποκτά όλο και μεγαλύτερη μυϊκή μάζα.

Για να κάνουμε τα πράγματα πιο εύκολα για σένα, παρουσιάζουμε τις 10 καλύτερες ασκήσεις για απώλεια βάρους, ενίσχυση των μυών και ολοκληρωτικό κάψιμο λίπους .

Burpees

Η τεχνική είναι απλή αλλά χρειάζεσαι μια καλή δόση συντονισμού ώστε να διαχειριστείς την εκτέλεση. Στόχος σου είναι να κάνεις όσα περισσότερα burpees σε 1 λεπτό, και κάθε επόμενη μέρα να ξεπερνάς έστω κατά μία επανάληψη το προηγούμενο ρεκόρ σου.

Ποικιλία burpees

Αν θέλεις να πας …25 βήματα παραπάνω την εκτέλεση ασκήσεων burpees.

Ημικάθισμα με αναπήδηση σε TRX

Δοκίμασε την αποτελεσματικότητα αυτής της άσκησης στην καύση λίπους και στην τόνωση γλουτών και τετρακέφαλων.

Κωπηλατική με κρίκους

Το ίδιο αποτελεσματική άσκηση για την τόνωση του άνω μέρους του σώματος με τις έλξεις στο μονόζυγο, ωστόσο πολύ ευεργετική και για το κάτω μέρος του σώματος, συν την πολλαπλάσια καύση θερμίδων.

Άλματα με σχοινάκι

Όσο και αν δείχνει απλοϊκό, το σχοινάκι αποτελεί έναν από τους κυριότερους εξολοθρευτές του λίπους -ειδικά αν επιχειρήσεις να εκτελείς διπλές περιστροφές  του σχοινιού σε κάθε άλμα.

Clean & Jerk με kettlebell

Μια από τις αγαπημένες κινήσεις των φανατικών του CrossFit, που ενισχύει τη δύναμη και τη λειτουργικότητα της άρθρωσης και των μυών των ώμων, τονώνοντας δυναμικά τον πυρήνα. Δεν απαιτεί σπουδαία ικανότητα τεχνικής, παρά μόνο τέλειο συντονισμό κινήσεων σε διαρκή ροή εκτέλεσης.

Κατακλινείς κάμψεις

Τα push ups αποτελούν μια πλήρη άσκηση για όλο το σώμα και ιδανική για κάψιμο λίπους. Ωστόσο, όσο πιο απαιτητικές παραλλαγές επιλέγεις, όπως είναι οι κάμψεις με τα πόδια ανεβασμένα σε έναν πάγκο ή μια καρέκλα, τόσο τα οφέλη τους πολλαπλασιάζονται.

Mountain climbers με μπάλα

Για να πετύχεις μεγαλύτερη αύξηση στην καύση λίπους από την κοιλιά συγκριτικά με τα ροκανίσματα, δοκίμασε αυτή την άσκηση. Η ανισορροπία που δημιουργεί η στήριξη του άνω μέρους του σώματος στην μπάλας είναι το κλειδί για να αποκτήσεις μέχρι και six-pack.

Air boxing

Στην επαγγελματική πυγμαχία, η προπόνηση air (ή shadow) boxing, δηλαδή οι ρυθμικές γροθιές στον αέρα, αποτελεί βασικό πρόγραμμα κατάρτισης ενός πυγμάχου, μιας και επικεντρώνεται στην τόνωση όλου του σώματος -ώμους, στήθος, πλάτη, μηρούς, κοιλιά, μέση. Βάζει επίσης την καρδιά να δουλεύει ασταμάτητα.

Ποικιλία δυναμικών κινήσεων με το ίδιο το σωματικό βάρος

Περισσότερο μοιάζει με παιχνίδι, αλλά είναι προπόνηση για γερά θεμέλια σε όλο το σώμα, και που προάγει την λειτουργικότητα μυών και αρθρώσεων, συν το γεγονός ότι μπορεί να κάψει τόσες θερμίδες όσο όλες οι παραπάνω ασκήσεις μαζί. Βρες ένα ιδανικό τέμπο και διατήρησε το μέχρι το τέλος.

Πηγή : esquire.com.gr

Σωκράτους 147, Καλλιθέα, Αθήνα
Ακολουθήστε μας και στα Social Media