ΣΥΝΤΑΓΗ 1

Υλικά

3 μέτριες μπανάνες

25 γρ. φιστικοβούτυρο

70 γρ μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μπανάνες σε μικρά κομμάτια και τις παγώνουμε. Χρειάζεται περίπου ½ – 1 ώρα πριν παγώνουν οι μπανάνες.

Πολτοποιούμε τις μπανάνες και στη συνέχεια προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και ρίχνουμε το μίγμα σε ένα δοχείο ψύξης και το τοποθετούμε στην κατάψυξη. Μετά από λίγη ώρα το παγωτό θα έχει σταθεροποιηθεί και θα είναι έτοιμο για κατανάλωση.

Ανακατεύουμε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ψύξης για να κατανεμηθεί η σοκολάτα σε όλο το δοχείο. Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη, λίγη ώρα πριν το καταναλώσουμε, για να μαλακώσει και να σερβίρεται εύκολα.

Πηγή : toarkoudi

ΣΥΝΤΑΓΗ 2

Υλικά (3-4 μερίδες)
1 φλ. ωμά κάσιους
450ml γάλα καρύδας
1/2 φλ. σκόνη κακάο
½ φλ. σιρόπι αγαύης
½ φλ. φυστικοβούτυρο
80 γρ. μαύρη σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομματάκια

Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τα κάσιους για μια ώρα. Βάζουμε στην κατάψυξη το γάλα καρύδας για δυο ώρες τουλάχιστον (όσο περισσότερο μείνει τόσο πιο κρεμώδες θα γίνει το παγωτό).

Bάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το φυστικοβούτυρο, σε δυνατό μίξερ, να ανακατευτούν καλά και να γίνει ένα κρεμώδες απαλό μείγμα. Βάζουμε το μείγμα σ’ ένα τάπερ και ρίχνουμε μέσα το φυστικοβούτυρο ανακατεύοντάς το μ’ ένα μαχαίρι για να πάει παντού. Το σκεπάζουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2-3 ώρες.

Για να το σερβίρετε πρέπει να το αφήσετε έξω από την κατάψυξη για 5-8 λεπτά για να μαλακώσει. Σερβίρετε το παγωτό και γαρνίρετε με λιωμένη μαύρη σοκολάτα και φυστικοβούτυρο.

Πηγή: govastileto.gr

ΣΥΝΤΑΓΗ 3

Υλικά: (για 3-4 μερίδες)

1 κούπα γιαούρτι

4 μπανάνες παγωμένες, σε κομμάτια

1/4 κούπας σιρόπι σφενδάμου

1/3 κούπας κακάο

2 κ.σ. φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε πολύ καλά το γιαούρτι, τις μπανάνες, το σιρόπι σφενδάμου και το κακάο μέχρι να πετύχουμε ένα λείο ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί. Τοποθετούμε το παγωτό στη κατάψυξη μέχρι να σφίξει (2-3) ώρες. Μπορεί να καταναλωθεί και άμεσα σε περίπτωση που δε μας ενοχλεί μια πιο μαλακή υφή!

Πηγή : souldiet

ΔΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΓΛΥΚΑ