More
  ΑρχικήΠερισσότεραRace For The Cure: Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου τρέχουμε για έναν αγώνα με...

  Race For The Cure: Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου τρέχουμε για έναν αγώνα με σκοπό!

  Για ακόμα μια χρονιά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» μας δίνει ραντεβού την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο για έναν αγώνα με σκοπό!

  Το Greece Race for the Cure®, το μεγαλύτερο αθλητικό event με κοινωνικό σκοπό στην Ελλάδα, επιστρέφει για 11η χρονιά για να μας ευαισθητοποιήσει και να μας υπενθυμίσει την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης για τον καρκίνο του μαστού που μπορεί να σώσει ζωές!

  Στις ερωτήσεις απαντά η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», κυρία Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου.

  1. Η μεγαλύτερη δράση του Συλλόγου, το Greece Race for the Cure®, πλησιάζει. Θα θέλατε να μας πείτε δυο λόγια για τη διοργάνωση που φέτος κλείνει 11 χρόνια;
  - Advertisement -

  Το Greece Race for the Cure®  είναι ένας συμβολικός αγώνας δρόμου και περίπατος ενάντια στον καρκίνο του μαστού, ο οποίος πραγματοποιείται την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου με την έγκριση της αμερικάνικης οργάνωσης Susan G. Komen®.

  Ξεκινήσαμε τον αγώνα αυτό δειλά για πρώτη φορά το 2009 έχοντας  λίγο περισσότερους από 5000 συμμετέχοντες. Πέρυσι κατορθώσαμε να έχουμε μαζί στον αγώνα μας ενάντια στον καρκίνο του μαστού 40.000 άτομα κάνοντας τον αγώνας μας τη 2η μεγαλύτερη διοργάνωση Race for the Cure® παγκοσμίως!

  11 χρόνια τώρα δίνουμε σταθερά το ραντεβού μας στο Ζάππειο για να ευαισθητοποιήσουμε, να ενημερώσουμε για τα οφέλη της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού και να φυσικά να καταπολεμήσουμε το φόβο της ασθένειας.

  Φέτος, αγώνες Race for the Cure® θα πραγματοποιηθούν παράλληλα σε 16 ευρωπαϊκές χώρες και ο αγώνας μας πρωτοστατεί!

  1. Φέτος ενώνεται τις δυνάμεις σας ενάντια στον καρκίνο του μαστού με τον 33ο Γύρο της Αθήνας, προσθέτοντας μια νέα διαδρομή 10χλμ στον αγώνα σας. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

  Είναι μεγάλη μας χαρά να έχουμε φέτος μαζί μας, σύμμαχο στον αγώνας μας, τον πλέον ιστορικό αθλητικό θεσμό, τον 33ο Γύρο της Αθήνας του ΟΠΑΝΔΑ, με μια διαδρομή 10χλμ με τσιπ χρονομέτρησης.

  Ο Δήμος Αθηναίων είναι τα τελευταία χρόνια συνδιοργανωτής και πολύτιμος συνοδοιπόρος μας στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του  μαστού. Έτσι, φέτος, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να τρέξουμε μαζί για έναν κοινό σκοπό, τον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

  1. Ένα μεγάλο ερώτημα για όσους δεν γνωρίζουν τον αγώνα είναι γιατί αγωνιζόμαστε;

  Αγωνιζόμαστε για να μπορεί κάθε γυναίκα σε οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδας και αν βρίσκεται να ενημερωθεί για τον καρκίνο του μαστού και για τη σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης, η οποία μπορεί και σώζει ζωές.

  Αγωνιζόμαστε για την απομυθοποίηση της νόσου, για να νικήσουμε το φόβο και τις προκαταλήψεις.

  Αγωνιζόμαστε, επίσης, για τη βελτίωση της  ποιότητας ζωής και τα δικαιώματα της γυναίκας με καρκίνο μαστού, για τη στήριξη της ίδιας της ασθενούς, αλλά και των οικογενειών τους.

  Και φυσικά αγωνιζόμαστε για να γιορτάσουμε τη ζωή, η οποία δεν είναι δεδομένη για όλους, αλλά και για να τιμήσουμε της γυναίκες που δεν είναι πια κοντά μας,

  1. Η ουσία, όμως, του αγώνα βρίσκεται σε όσα καταφέρνει να κάνει ο Σύλλογος μέσα από αυτόν.

  Μέσα από τα καθαρά έσοδα του αγώνα χρηματοδοτούνται δωρεάν προγράμματα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη για την ενημέρωση σχετικά με την ασθένεια και τη στήριξη των γυναικών με εμπειρία καρκίνου του μαστού.

  Ενδεικτικά αναφέρουμε πως από τα καθαρά έσοδα του 10ου Greece Race for the Cure® πραγματοποιήθηκαν προγράμματα ψυχολογικής υποστήριξης και πρόληψης, το πρόγραμμα γενετικής συμβουλευτικής και ανάλυσης, η δωρεά υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε δημόσια νοσοκομεία της Ελλάδας και η εκστρατεία ενημέρωσης για τον μεταστατικό καρκίνο μαστού που ξεκινά από τον ερχόμενο μήνα.

  1. Το Greece Race for the Cure® είναι μια γιορτή διήμερη. Τι να περιμένουμε όλοι εμείς που θα βρεθούμε στο Ζάππειο το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου;

  Για ακόμα μια χρονιά η γιορτή είναι διήμερη. Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου θα είναι αφιερωμένο στην πρόληψη και θα έχουμε πολλές παράλληλες δράσεις που προάγουν τον υγιεινό τρόπο ζωής.

  Αναλυτικά, από τις 12μμ έως τις 6μμ θα παρέχεται δωρεάν κλινική εξέταση μαστών σε γυναίκες 20 ετών και άνω από την Κινητή του νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ και παράλληλα θα δίνονται προσωπικές συμβουλές για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.  Όσες γυναίκες επιθυμούν να πάρουν μέρος στη δράση μπορούν να  δηλώσουν συμμετοχή στο 2108815444 (εσωτ.19) έως 26/9/2019.

  Επίσης, θα υπάρχουν μαθήματα yoga και tumbao και δράσεις από την ΕΠΟ.

  Αντίστοιχα και την Κυριακή σας περιμένουμε από νωρίς στο Ζάππειο, να κάνετε τη βόλτα σας, να ενημερωθείτε για τον καρκίνο του μαστού και να απολαύσετε όσα έχουμε ετοιμάσει για εσάς στο πλαίσιο της διοργάνωσης!

  Στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου θα βρίσκονται, επίσης, όλο το Σαββατοκύριακο και τα περίπτερα των χορηγών μας. Κάθε ένας έχει ετοιμάσει μια διαφορετική έκπληξη. Μην παραλείψετε να τα επισκεφθείτε όλα!

  Το πρόγραμμα των 2 ημερών ανανεώνεται συνεχώς και μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα του αγώνα, www.greecerace.gr.

  Σίγουρα ο καθένας μπορεί να βρει κάτι ενδιαφέρον!

  1. Και η γιορτή συνεχίζεται και μετά τη διοργάνωση…

  Πράγματι, η γιορτή δεν σταματά με την τελετή λήξης. Φέτος η πόλη γιορτάζει μαζί μας! Έτσι την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 3 μουσεία ανοίγουν τις πόρτες τους και μας περιμένουν και 6 εστιατόρια στο κέντρο της Αθήνας προσφέρουν ειδικές τιμές.

  Οι συμμετέχοντες του αγώνα, μπορούν να επισκεφθούν τους συνεργαζόμενους με την ενέργεια χώρους φορώντας το t-shirt του Αγώνα ή τον αριθμό συμμετοχής τους και να απολαύσουν ειδικές προσφορές!

  Για τους όρους και τις προϋποθέσεις της ενέργειας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το site του Συλλόγου: https://www.greecerace.gr/ η-πόλη-γιορτάζει-μαζί-μας/.

  1. Οι εγγραφές για τον αγώνα συνεχίζονται έως και 23 Σεπτεμβρίου. Τι θα θέλατε να πείτε σε όσους δεν έχουν δηλώσει ακόμα συμμετοχή για να τους παρακινήσετε;

  Αυτός ο αγώνας έχει κάτι το μοναδικό. Το κλίμα που επικρατεί τα τελευταία 11 χρόνια στο  κέντρο της Αθήνας την τελευταία Κυριακή του Σεπτέμβρη αν δεν το ζήσεις από κοντά δεν μπορείς να το καταλάβεις.

  Για αυτό σας περιμένουμε όλους, να συνεχίσουμε μαζί ενάντια στον καρκίνο του μαστού, να γιορτάσουμε μαζί τη ζωή και να φωνάξουμε δυνατά το μήνυμα της πρόληψης.

  Όσοι το επιθυμούν, άντρες, γυναίκες, παιδιά, μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους ατομικά ή ομαδικά για όλες τις διαδρομές ηλεκτρονικά στο www.greecerace.gr έως και τις 23 Σεπτεμβρίου.

  Αποκλειστικά για τον περίπατο 2χλμ λειτουργούν και φυσικά σημεία εγγραφών σε  όλη την Αθηνά. Αναλυτικά:

  • 1/9/2019 – 23/9/2019 – HARD ROCK CAFE ATHENS, κάθε μέρα, και Κυριακή 10πμ -11μμ Αδριανού 52, Μοναστηράκι, Αθήνα
  • 9/9/2019 – 21/9/2019 – ATHENS METRO MALL, Δευτέρα έως Σάββατο 11πμ – 8 μμ

  Λεωφόρος Βουλιαγμένης 276, Άγιος Δημήτριος

  • 9/9/2019 – 21/9/2019 – HONDOS CENTER ΕΡΜΟΥ, Δευτέρα έως Σάββατο 11πμ – 8 μμ,

  Ερμού 39, Σύνταγμα

  • 9/9/2019 – 21/9/2019 –THE MALL ATHENS, Δευτέρα έως Σάββατο 11πμ -8 μμ,  Ανδρέα Παπανδρέου 35, Μαρούσι

  Το αντίτιμο συμμετοχής για τους αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων είναι 8€ και 10€ αντίστοιχα και για τον περίπατο 2 χιλιομέτρων 6€.

  Σας περιμένουμε!

  Πληροφορίες – Εγγραφές: www.greecerace.gr

  Ακολουθήστε μας

  100,536ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  31,414ΑκόλουθοιΑκολουθήστε