Αρχική Fitness Άνδρας Τα ύπουλα σημάδια που δείχνουν έλλειψη τεστοστερόνης στον άντρα

Τα ύπουλα σημάδια που δείχνουν έλλειψη τεστοστερόνης στον άντρα

Υποδοχείς τεστοστερόνης υπάρχουν σε όλο το σώμα, από τον εγκέφαλο και τα οστά μέχρι τα αιμοφόρα αγγεία. Έτσι, αν υπάρχει έλλειψη τεστοστερόνης υπάρχουν συμπτώματα σε όλα τα όργανα και τα συστήματα του οργανισμού.

Τα επίπεδα της τεστοστερόνης ελέγχονται με τη βοήθεια αιματολογικής εξέτασης και θεωρούνται χαμηλά αν βρίσκονται κάτω από 300 νανογραμμάρια ανά δέκατο του λίτρου (ng/dL).

Παρακάτω θα δείτε επτά συμπτώματα που υποδεικνύουν η έλλειψη τεστοστερόνης είναι χαμηλά στον αντρικό οργανισμό.

έλλειψη τεστοστερόνης συμπτώματα

1. Πεσμένη λίμπιντο: Σχεδόν όλοι οι άντρες που απευθύνονται στον γιατρό τους εκφράζοντας ανησυχίες για τα επίπεδα της τεστοστερόνης τους δηλώνουν πως δεν έχουν όρεξη για σεξ. Οι περιοχές του εγκεφάλου που ελέγχουν τη σεξουαλική επιθυμία διαθέτουν πολλούς υποδοχείς τεστοστερόνης, που πρέπει να ενεργοποιηθούν για να έχει ο άντρας όρεξη για σεξ. Χωρίς αρκετή τεστοστερόνη αυτό είναι αδύνατο.

έλλειψη τεστοστερόνης συμπτώματα

- Advertisement -

2. Αποδυνάμωση των μυών: Η τεστοστερόνη συμβάλλει στην παραγωγή των πρωτεϊνών που δημιουργούν τη μυϊκή μάζα. Χωρίς την ορμόνη λοιπόν όχι μόνο είναι δύσκολο να αναπτυχθούν οι μύες αλλά μάλιστα ο μυϊκός ιστός καταστρέφεται.

έλλειψη τεστοστερόνης συμπτώματα

3. Συρρίκνωση του πέους: Χωρίς επαρκή παραγωγή τεστοστερόνης οι ιστοί του πέους και των όρχεων ατροφούν κι έτσι μειώνονται σε μέγεθος.


4. Λίπος στην κοιλιά: Όταν τα επίπεδα της τεστοστερόνης είναι χαμηλά, ενεργοποιείται ένα ένζυμο που ονομάζεται λιποπρωτεϊνική λιπάση, το οποίο κατευθύνει τα λιπίδια που υπάρχουν στο αίμα στα λιποκύτταρα της κοιλιάς, με αποτέλεσμα αυτά να μεγαλώνουν σε μέγεθος και η κοιλιά να πρήζεται.


5. Αποδυνάμωση της μνήμης: Η πνευματική σύγχυση και τα προβλήματα μνήμης είναι κοινά συμπτώματα στους άντρες με χαμηλή τεστοστερόνη. Οι περιοχές του εγκεφάλου που ελέγχουν τη μνήμη και τη συγκέντρωση χρειάζονται την τεστοστερόνη για να λειτουργήσουν σωστά.


6. Κακή διάθεση: Σύμφωνα με μελέτη στην επιθεώρηση Endocrine Journal, η χαμηλή τεστοστερόνη στους άντρες, ιδίως στους νέους, συνοδεύεται συχνά από συμπτώματα κατάθλιψης. Και στην περίπτωση αυτή, η συνέπεια της χαμηλής τεστοστερόνης οφείλεται στην επίδραση της ορμόνης στον εγκέφαλο.


7. Αποδυνάμωση του σκελετού: Όταν τα επίπεδα της τεστοστερόνης πέφτουν, τα οστά φθείρονται ταχύτερα απ’ ό,τι δημιουργούνται, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος μείωσης της οστικής πυκνότητας και κατ’ επέκταση οστεοπόρωσης και καταγμάτων.

Πηγή : onmed.gr

Ακολούθησε το fmh.gr στο Twitter, στο Facebook και στο Instagram.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλλαξέ το: 10 γενναία βήματα – Fitness Motivation Hellas

Είμαι παιδί στο προαύλιο του σχολείου. Τότε που «μπουφ! τα βγάζαμε» για να δούμε ποιος θα παίξει με ποιόν στο επόμενο παιχνίδι: έλεγες το...