...
4288 Προβολές

Περικλής Κάβουρας

Personal Trainers
Προπονητής για Προετοιμασία Σχολών
Κομοτηνή 691 00, Ελλάδα

Ο Υποψήφιος Διδάκτορας, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Personal Trainer Περικλής Κάβουρας είναι πτυχιούχος της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνής με ειδικότητα στην Κολύμβηση και έχει καταγωγή από το νησί της Ρόδου. Είναι Υποψήφιος Διδάκτορας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στο γνωστικό επίπεδο της Νευρομυικής Φυσιολογίας. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στην Φυσιολογία της Άσκησης και Προπονητικής, Μεταπτυχιακός Φοιτητής στο πρόγραμμα σπουδών Κλινική Άσκηση και Εφαρμογές της Τεχνολογίας στην Υγεία και επιπλέον φοιτητής σε 2 επιμορφωτικά προγράμματα του πανεπιστημίου του Xαρβαρντ στον τομέα της μυοσκελετικής αποκατάστασης και της Νευροεπιστήμης.

Ο Περικλής είναι λάτρης της Φυσιολογίας – Εργοφυσιολογίας και Νευροφυσιολογίας της άσκησης, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις μεταβολές του Ορμονικού, Νευρικού και Μυϊκού συστήματος που προκαλούνται από αυτήν. Η μεγάλη του αγάπη από την ηλικία των 15 στην Βιολογία και στην σωματική άσκηση, τον παρακίνησαν να σπουδάσει στον τομέα που τόσο αγαπούσε. Κατά την διάρκεια των προπτυχιακών του Σπουδών προήγαγε την άσκηση ως ένα «ισχυρό φάρμακο» σε γυμναστήρια στην Κομοτηνή.

Παράλληλα υλοποίησε την πρακτική του στο Πανεπιστημιακό κολυμβητήριο σε άτομα  νεαρής ηλικίας. Το 2019 συνέχισε και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Φυσιολογία της Άσκησης και έως και σήμερα είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο πρόγραμμα της Κλινικής Άσκησης. Είναι Υποψήφιος Διδάκτορας στο τομέα της Νευρομυικής Φυσιολογίας.  Επιπλέον υπήρξε ομιλητής σε 8 συνέδρια (ICPESS, Συνέδριο Βορείου Ελλάδος, Συνέδριο Βιοχημείας και Φυσιολογίας της άσκησης κ.α.) του κλάδου του σε συνολικά 27 έρευνες του.

Έχει παρακολουθήσει πάνω από 130 σεμινάρια γύρω από τον τομέα της Ιατρικής, της Βιοχημείας,  της Φυσιολογίας της Άσκησης και της Προπονητικής. Από το 2018 και έως σήμερα, είναι υπεύθνος επικουρίας μελών ΔΕΠ με πρόγραμμα ωρομίσθιας αντιμισθείας  στο Πανεπιστημιακό εργαστήριο της Φυσιολογίας της Άσκησης και της Κλινικής Εργοφυσιολογίας στην σχολή του βοηθώντας και υλοποιώντας πληθώρα ερευνών με τους καθηγητές του. Επιπλέον είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας και Φυσιολογίας της άσκησης. Επιπλέον έχει μεγάλη εμπειρία στην εργομετρική αξιολόγηση ασκουμένων και αθλητών από το 2018.

Το 2020 βραβεύτηκε με το βραβείο ερευνητή σε συνέδριο του ΣΕΦΑΑ με τίτλο εργασίας « Η επίδραση των κανονικών και σούμο άρσεων θανάτου στην μέγιστη ισομετρική δύναμη και στον ρυθμό ανάπτυξης της δύναμης κατά την εκτέλεση μέγιστης ισομετρικής έκτασης γόνατος». Το ερευνητικό του ενδιαφέρον αφορά τον τομέα της Ηλεκτρομυογραφίας, της Ηλεκτρονευρογραφίας, της Φυσιολογίας, της Εργοφυσιολογίας, της Νευρομυικής Φυσιολογίας, της Μεταβολής των Δυναμικών Ενέργειας και της Μεταβολής στην συχνότητα ενεργοποίησης των κινητικών μονάδων ανάλογα με το είδος και την προπονητική επιβάρυνση της άσκησης. Επιπλέον ασχολείται με την μεταβολή του Ρυθμού ανάπτυξης της Δύναμης, την Κεντρική και Περιφερική κόπωση πριν και μετά από την εκτέλεση πρωτοκόλλων άσκησης. Όσον αφορά την κλινική φυσιολογία το ερευνητικό του ενδιαφέρον αφορά την θετική επίδραση της άσκηση σε πληθώρα ασθενειών όπως του καρκίνου, των νευρικών νοσήματων, των Καρδιαγγειακών προβλημάτων, της Οστεοπόρωσης, του Σακχαρώδους Διαβήτη, της Υπέρτασης και των  Μυοσκελετικών προβλημάτων. Τέλος, στα ενδιαφέροντα του συγκαταλέγεται και η ανάλυση των μεταβολών στις διακυμάνσεις των ορμονών και άλλων βιοχημικών παραγόντων (ιντερλευκίνες, γαλακτικό κλπ.) πριν, κατά την διάρκεια και μετά από την εφαρμογή πρωτοκόλλων άσκησης.

Ασχολήθηκε με τον Αθλητισμό και συγκεκριμένα από την ηλικία των 7 στην κολύμβηση έως και την ηλικία των 17, με το άθλημα της σφαιροβολίας 3 χρόνια, με την κωπηλασία 4 χρόνια, με την άρση βαρών 3 χρόνια και με το ποδόσφαιρο για 2.

Υπηρεσίες

Group Training
Personal Training
TRX
Ανάλυση Σύστασης Σώματος
Αξιολόγηση & Πρόληψη Τραυματισμών για Αθλητές
Απώλεια Βάρους
Άσκηση σε Ειδικούς Πληθυσμούς
Εργομετρικός Έλεγχος
Μυϊκή Ενδυνάμωση
Προετοιμασία Σχολών - ΤΕΦΑΑ

Περιοχές Εξυπηρέτησης

Κομοτηνή
Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Πρώτων Βοηθειών και CPR/AED. Μεταπτυχιακές Σπουδές: Φυσιολογία της Άσκησης και Προπονητικής, Κλινική Άσκηση και Εφαρμογές της Τεχνολογίας στην Υγεία.
Suspension Exercise Instructor (TRX). Nutrition into Training Certification της σχολής EXOS (2020). Medicine Diploma της Federation Internationale de Football Association (FIFA) (2020). Medicine-Βall Τraining Specialist στη σχολή της EXOS (2020).
Περικλής Κάβουρας
Μέλος εδώ και: 5 μήνες
Κομοτηνή, Ροδόπη
Ολες οι καταχωρήσεις του χρήστη

Social Media Συνεργάτη

Προσθήκη στα αγαπημένα
Προσθήκη στη σύγκριση
Αναφορά κατάχρησης

Οι μελλοντικοί σου πελάτες βρίσκονται ανάμεσα στους αναγνώστες μας!

Προβληθείτε Πανελλαδικά ➺ Στο Νούμερο 1 Portal ➺ FMH.GR ➺
Σωκράτους 147, Καλλιθέα, Αθήνα
Ακολουθήστε μας και στα Social Media