Αρχική Blog Επικαιρότητα Άρση των μέτρων – Πότε υπολογίζουμε να καταργηθεί το SMS στο 13033
Άρση των μέτρων – Πότε υπολογίζουμε να καταργηθεί το SMS στο 13033

Άρση των μέτρων – Πότε υπολογίζουμε να καταργηθεί το SMS στο 13033

Στο πλάνο της κυβέρνησης για το σταδιακό άνοιγμα των καταστημάτων, των σχολείων και των εκκλησιών αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το σχέδιο σταδιακής μετάβασης στην κανονικότητα και στην άρση μέτρων κατά του κορονοϊού που θα εκτείνεται από τις αρχές Μαΐου μέχρι το τέλος Ιουνίου θα ανακοινώσει αύριο στη χώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε το πρωί στον ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι 4 με 5 Μαΐου θα μπορούμε να μετακινούμαστε χωρίς την χρήση sms στο 13033 ή την επίδειξη της σχετικής βεβαίωσης.

Στην άρση μέτρων κατά του κορονοϊού συμπλήρωσε ωστόσο ότι μένει να διευκρινιστεί αν θα είναι ταυτόχρονη η άρση των περιορισμών για να μετακινηθεί κάποιος εκτός νομού, αν μπορεί δηλαδή κάποιος να μεταβεί σε νησί ή το χωριό του.

Για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις ισχύουν μέχρι τις 4 Μαΐου όπως και η απαγόρευση συνάθροισης περισσότερων των 10 ατόμων. Όπως πρόσθεσε αυτή η παράμετρος θα ισχύει και για ένα χρονικό διάστημα μετά τις 4 Μαΐου.

Για τα σχολεία τόνισε ότι σκοπός είναι να ανοίξουν οι σχολικές βαθμίδες σταδιακά και θα αξιολογείται η πορεία του ανοίγματος της κάθε βαθμίδας. Σε ότι αφορά τα καταστήματα λιανεμπορίου διευκρίνισε ότι θα ανοίξουν από τις 4 με 5 Μαΐου, χωρίς τον περιορισμό που υπάρχει για παράδειγμα στα σούπερ μάρκετ με βάσει τα τετραγωνικά μέτρα. Ωστόσο τα πολυκαταστήματα θα ανοίξουν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Επεσήμανε τέλος ότι σε δεύτερη φάση θα μεταβούμε και σε άνοιγμα των εκκλησιών, ενώ υπάρχει πρόγραμμα από την γ.γ Αθλητισμού για όλες τις αθλητικές δραστηριότητες.

Πηγή : ygeiamou.gr


Σωκράτους 147, Καλλιθέα, Αθήνα
Ακολουθήστε μας και στα Social Media

Χρήσιμα Link