Ποιος δε θα ήθελε να έχει έναν ατσαλένιο-δυνατό κορμό όπως ο γνωστός μας ήρωας Superman; Στην πραγματικότητα όλοι!

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας μόνο επιβαρύνσεις φέρνουν και καλούμαστε να διορθώσουμε κακή στάση σώματος και τυχόν προβλήματα στην περιοχή της μέσης. Η άσκηση Superman,που δανείζεται το όνομά της από τη στάση σώματος του γνωστού ήρωα, θα σε κάνει γερό σαν ατσάλι!

Που εστιάζει

  • Στην πλάτη σου σε όλο της το εύρος, στους ώμους, στους γλουτούς και στους δικέφαλους μηριαίους.

Τρόπος εκτέλεσης

Αρχική Θέση: Ξάπλωσε στο πάτωμα μπρούμυτα με τα πόδια σου ανοιχτά στο άνοιγμα των ώμων σου και τα χέρια σου τεντωμένα πάνω από το κεφάλι σου με τις παλάμες να κοιτάζουν το έδαφος.

Εκτέλεση: Ανασήκωσε τα χέρια και τα πόδια σου από το έδαφος, καθώς προσέχεις το κεφάλι σου να βρίσκεται σε ουδέτερη θέση. Κούνησε τα χέρια σου δεξιά και αριστερά εκτελώντας ταυτόχρονα και κυκλικές κινήσεις, ακριβώς πάνω από το έδαφος, μέχρι το ύψος των ώμων και επιστρέφοντας πάλι πάνω από το κεφάλι.

Τέσσερα σετ των 30’’ ισομετρικά ή 12-15 επαναλήψεων αρκούν!

Προαιρετικά: Κράτησε ένα ζευγάρι μικρούς αλτήρες για να αυξήσεις την δυσκολία της άσκησης.

ΚΟΙΛΙΑΚΟΙ ΑΠΟ ΠΕΤΡΑ;;;

Μια… βαρκούλα , ή όπως επιστημονικά αποκαλείται Hold and Hollow, αρκεί για να σου χτίσει το 6pack που επιθυμείς! Αποτελεί τη βάση όλων των ασκήσεων…ναι! Σωστά διάβασες! Για σκέψου: για να κάνεις πχ.έλξεις, βυθίσεις, σανίδα και πολλές άλλες ασκήσεις περνάς πάντα από τη θέση της βαρκούλας ενώ είναι αδιαμφισβήτητο πως ενδυναμώνει τον κορμό σου και σε βοηθά σε οποιαδήποτε άσκηση να δώσεις το κάτι παραπάνω.

Που εστιάζει

  • Αυξάνει την δύναμη του σώματος σου, στηρίζει την πλάτη και δυναμώνει κατά πολύ τους κοιλιακούς

Τρόπος εκτέλεσης

Αρχική Θέση: Ξάπλωσε ανάσκελα και σφίξε την κοιλιά προς το έδαφος. Φέρε τα χέρια τεντωμένα δίπλα από τα αυτιά με τους ώμους μακρυά από αυτά.

Εκτέλεση: Ανασήκωσε αργά τους ώμους και τα πόδια από το έδαφος. Τα χέρια και το κεφάλι πρέπει να σηκωθούν μαζί με τους ώμους ενώ η μέση πρεπει να παραμένει σε επαφή με το δάπεδο.

Ο στόχος είναι να βρείς τη χαμηλότερη θέση που μπορείς να κρατήσεις τα χέρια και τα πόδια χωρίς να αγγίζουν το πάτωμα και χωρίς να χαθεί η επαφή της μέσης με το έδαφος.

 
Τέσσερα σετ των 30’’ είναι αρκετά για έναν αρχάριο ενώ οι προχωρημένοι «χτυπούν» και 1’!

Βασιλειάδου Χριστίνα

Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής-Personal Trainer