...
Αρχική Blog Συνεντεύξεις ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Τι θα δούμε στο Athens Throwdown 2019
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Τι θα δούμε στο Athens Throwdown 2019

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Τι θα δούμε στο Athens Throwdown 2019

Εάν ασχολείσαι με τον χώρο του CrossFit και του Fitness, το Athens Throwdown λογικά θα το γνωρίζεις: πρόκειται για το μεγαλύτερο event του χώρου στην Ελλάδα, και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, που προσελκύει κάθε χρόνο κορυφαίους Έλληνες και ξένους αθλητές. Λίγες μόλις μέρες πριν το άνοιγμα των εγγραφών της διοργάνωσης για το 2019, συναντήσαμε τους συνδιοργανωτές του, Νίκολα Βολιώτη και Ανδρέα Γιαννόπουλο, και συζητήσαμε μαζί τους αποκλειστικά για τα νέα σχέδια που ετοιμάζουν.

FMH: Καλησπέρα! Σε λίγες μέρες ανοίγουν οι εγγραφές του event για το 2019, σωστά;

Νίκολας: Σωστά! Η διαδικασία των εγγραφών ανοίγει την 1η Νοεμβρίου 2018, στις 12:00 το μεσημέρι ακριβώς, τόσο για το Ατομικό όσο και για το Ομαδικό event. Αναφέρω την ακριβή ώρα καθώς στο ομαδικό οι θέσεις είναι συγκεκριμένες: 56 Elite Teams και 56 Scaled Teams που θα αγωνιστούν απευθείας στους τελικούς. Πέρσι οι θέσεις αυτές έγιναν sold out μέσα σε λίγα λεπτά, οπότε όποιος θέλει να έχει εξασφαλισμένη πρόσβαση στους τελικούς του Απριλίου, θα πρέπει να φροντίσει να γραφτεί φέτος έγκαιρα.

FMH: Ο αριθμός των ομάδων δεν είναι μεγαλύτερος από πέρσι;

Ανδρέας: Ναι, είναι ανεβασμένος κατά 40%, όπως και οι αθλητές που θα προκριθούν από το ατομικό event. Μία βασική καινοτομία της φετινής χρονιάς είναι πως αυξήσαμε τους αθλητές που αγωνίζονται στους τελικούς από συνολικά 600 σε 840. Είδαμε πως όλο και περισσότερος κόσμος θέλει να παίρνει μέρος στη γιορτή των τελικών και δουλέψαμε προς αυτή την κατεύθυνση, μεγαλώνοντας την αρένα, αυξάνοντας τις αγωνιστικές μέρες και προσθέτοντας side events. Συγκεκριμένα φέτος όλοι οι διαγωνιζόμενοι που θα καταφέρουν να βρεθούν στην τελική φάση, τόσο στο Ατομικό όσο και στο Ομαδικό, θα αγωνιστούν και τις τρεις μέρες, στις 12-13-14 Απριλίου 2019.

Νίκολας: Σκοπός μας είναι, πέρα από τα μεγάλα ονόματα που διαγωνίζονται live για το συνολικό χρηματικό έπαθλο των 41.900 ευρώ, να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους να λάβουν μέρος σε αυτό που αποκαλούμε «γιορτή» του χώρου. Γι αυτό και προσθέσαμε για πρώτη φορά μια νέα κατηγορία στο Ατομικό, τις Masters Women άνω των 50 ετών, ενώ αυξήσαμε δραστικά τις θέσεις όχι μόνο στους Elite αλλά και στους Scaled και στους Masters. Συνολικά θα προκριθούν 154 Elite αθλητές -άντρες και γυναίκες- και 210 Scaled, περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά!

Αναλυτικά οι αθλητές που θα προκριθούν σε κάθε κατηγορία του Ατομικού Event:

112 Elite Men

42 Elite Women

140 Scaled Men

70 Scaled Women

28 Masters Men 35+

10 Masters Women 35+

28 Masters Men 40+

10 Masters Women 40+

14 Masters Men 45+

7 Masters Women 45+

14 Masters Men 50+

5 Masters Women 50+

16 Teenage Boys έως 18 ετών

8 Teenage Girls έως 18 ετών

FMH: Και πώς μπορεί να πάρει μέρος κάποιος στο ατομικό event;

Ανδρέας: Ισχύει η στάνταρ διαδικασία των προηγούμενων χρόνων: γράφεσαι στα online προκριματικά, εκτελείς μεταξύ 15 και 31 Ιανουαρίου 2019 τα WODs που θα δώσουμε στη δημοσιότητα και λίγες μέρες μετά μαθαίνεις αν θα βρίσκεσαι στους τελικούς. Πολλοί βέβαια συμμετέχουν, όχι με στόχο την πρόκριση, αλλά για την εμπειρία – για να δουν δηλαδή σε τι επίπεδο βρίσκονται σε σχέση με άλλους αθλητές από ολόκληρο τον κόσμο ή και για να πιέσουν λίγο παραπάνω την προπόνησή τους και να ξεπεράσουν έστω και λίγο τα όριά τους.

FMH: Αναφέρατε πριν κάτι και για side events. Εκεί τι να περιμένουμε;

Νίκολας: Αυτό που μπορούμε προς το παρόν να πούμε είναι ότι η δράση δεν θα περιοριστεί μόνο μέσα στην αρένα αλλά θα μεταφερθεί τόσο στον περιβάλλοντα χώρο του Ταε Κβο Ντο όσο και έξω από το στάδιο! Επιφυλάσσουμε κάποιες εκπλήξεις που θα αυξήσουν τον αγωνιστικό χρόνο όλων των συμμετεχόντων και θα κάνουν ακόμα πιο έντονη την εμπειρία τους!

FMH: Είδαμε πριν λίγες μέρες μία ανακοίνωσή σας να γίνεται viral, με τα ελληνικά και κυπριακά boxes που συμμετέχουν ενεργά στο event. Τι ακριβώς συνέβη;

Ανδρέας: Κάθε χρόνο η ομάδα που συμμετέχει ενεργά στη διοργάνωση, μεγαλώνει. Φέτος χαρήκαμε μέσα από την καρδιά μας που η ομάδα αυτή είναι μεγαλύτερη από ποτέ – η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών και κυπριακών boxes αποτελεί μέρος της ομάδας του Athens Throwdown 2019. Από το ξεκίνημά μας εξάλλου έχουμε πει πως βασικός μας στόχος είναι η διάδοση του αθλήματος που αγαπάμε και πιστεύουμε πως μέσα από το event συμβάλλουμε στην προσπάθεια αυτή. Θέλουμε να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο, να παρακινηθεί από όσα βλέπει στην αρένα και μετά να πάει στο τοπικό του box και να ξεκινήσει να γυμνάζεται κι αυτός!

FMH: Ευχόμαστε κάθε επιτυχία και ανυπομονούμε να δούμε τις προσπάθειες όλων των αθλητών από κοντά.

Ανδρέας-Νίκολας: Σας ευχαριστούμε. Ραντεβού τον Απρίλιο στην αρένα του Tae Kwon Do.

Όλες οι σημαντικές ημερομηνίες της διοργάνωσης.
Άνοιγμα εγγραφών (Ομαδικό και Ατομικό): 1 Νοεμβρίου 2018, 12:00 ακριβώς
Προκριματικά Ατομικού: 15-31 Ιανουαρίου 2019
Τελικοί: 12-13-14 Απριλίου 2019 

Ακολούθησε το Athens Throwdown στο Instagram και μάθε πρώτος όλα τα τελευταία νέα του.

Σωκράτους 147, Καλλιθέα, Αθήνα
Ακολουθήστε μας και στα Social Media