More
    ΑρχικήΔιατροφήΤι μπορώ να φτιάξω με αλεύρι, αυγά και γάλα; 4 συνταγές με...

    Τι μπορώ να φτιάξω με αλεύρι, αυγά και γάλα; 4 συνταγές με λίγα υλικά

    Εάν είστε από αυτούς που στο σούπερ μάρκετ παίρνετε μόνο τα απαραίτητα, σας έχω συνταγές με μόνο τα απαραίτητα πραγματικά!

    Μου έχει μείνει στο ντουλάπι μόνο αλεύρι και στο ψυγείο γάλα και αυγά; Είμαι από αυτούς που βαριέται τη μεγάλη διαδικασία και ψάχνει τα εύκολα; Ας δούμε κάποιες εύκολες συνταγές με πολύ λίγα υλικά!

    • Κρέπες αλμυρές ή γλυκές :

    Θα χρειαστώ 1 αυγό, ½ ποτήρι γάλα, ½ ποτήρι νερό , 2/3 ποτήρι αλεύρι και 1 κουταλιά ελαιόλαδο ή βούτυρο. Απλά χτυπάω με το σύρμα τα υλικά ή στο μπλέντερ τα υλικά μέχρι να γίνει αραιός χυλός. Τώρα εξαρτάται τις γεύσεις που τρώτε. Μπορείτε να κάνετε κρέπα γλυκιά, με ταχίνι/φυστικοβούτυρο, μέλι ή μαρμελάδα και φρέσκα φρούτα. Μπορείτε επίσης να κάνετε και αλμυρή με τυρί, γαλοπούλα , ότι λαχανικά θέλετε μέσα.

    κρεπες με γαλα αυγα και αλευρι

    • Τηγανίτες

    Φτιάχνω ένα χυλό από αλεύρι, νερό και αλάτι, ενώ μπορώ να βάλω και αυγό μέσα. Απλά αλείφω αντικολλητικό με ελαιόλαδο και ψήνω. Μπορώ στο αρχικό μείγμα μου να προσθέσω αντί νερό γάλα , αυγά και μπείκιν και να γίνει πιο αφράτο το μείγμα μου.

    • Ομελέτα με γάλα και αλεύρι :

    Θα χρειαστώ αυγά, γάλα, αλεύρι και ελαιόλαδο. Διαχωρίζω τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπάω τα ασπράδια μέχρι να γίνουν αφρός. Στη συνέχεια χτυπάω λίγο τους κρόκους, τους ενώνω στα ασπράδια και χτυπάω ξανά. Ρίχνω έπειτα το γάλα , ένα κουταλάκι αλεύρι και ανακατεύω. Στο αντικολλητικό το ελαιόλαδο και ψήνω την ομελέτα μου με κλειστό καπάκι.

    - Advertisement -

    ομελετετα με γαλα αλευρι και αυγα

    • Ψωμί του τοστ με πολύ λίγα υλικά :

    Μπορούμε να φτιάξουμε πολύ εύκολα ψωμί του τοστ, με πολύ λίγα υλικά και υλικά που τα έχουμε σχεδόν όλοι στο σπίτι μας. Ξεκινάμε τη συνταγή :

    Για 30 φέτες ψωμί :

    • 700 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 280 ml χλιαρό νερό
    • 16 γραμμάρια ξηρή μαγιά (ίσως το μόνο υλικό που θα πρέπει να το αγοράσετε επιπλέον )
    • Λίγο αλάτι (10 γραμμάρια)
    • Λίγη ζάχαρη (10 γραμμάρια)
    • 60 ml χλιαρό γάλα
    • 2 αυγά

    Εκτέλεση :

    • Σε μία λεκάνη ή στο μίξερ με το γάντζο, ανακατεύω καλά όλα τα υλικά εκτός του αλεύρι
    • Στη συνέχεια ρίχνω σιγά σιγά το αλεύρι να ζυμωθεί καλά μέχρι να αποκτήσει ελαστικότητα ( σε περίπτωση που δεν ξεκολλάει βάζουμε λίγο αλεύρι ακόμα)
    • Ρίχνω τη ζύμη στη λαδωμένη φόρμα για κέικ και τη σκεπάζω με μία πετσέτα σε ζεστό μέρος για 45 περίπου λεπτά μέχρι η ζύμη να φτάσει στο επίπεδο σχεδόν της πετσέτας
    • Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνω στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά. Αφαιρώ το ταψί και αφήνω να κρυώσει.

    Ακολούθησε το fmh.gr στο Google News, στο Twitter, στο Facebook στο Υoutube και στο Instagram

    Χριστιάνα Αμπατζή , Διατροφολόγος – Διαιτολόγος , Λέσβος

    Ακολουθήστε μας

    97,961ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    28,027ΑκόλουθοιΑκολουθήστε