Αρχική Φυσικοθεραπεία Τι ειναι το Σύνδρομο Ταρσιαίου Σωλήνα και ποια είναι τα συμπτώματα

Τι ειναι το Σύνδρομο Ταρσιαίου Σωλήνα και ποια είναι τα συμπτώματα

Το Σύνδρομο Ταρσιαίου σωλήνα προκαλείται από οτιδήποτε δημιουργεί συμπίεση στο νεύρο (κυρίως οπίσθιο κνημιαίο, αλλά κ εν τω βαθει περονιαιο νεύρο).

Ένα άτομο με πλατυποδία μπορεί να αναπτύξει σύνδρομο ταρσιαίου σωλήνα, επειδή η προς τα έξω κλίση της πτέρνας, που συμβαίνει με την πτώση της ποδικής καμάρας, πιέζει το νεύρο.

Μια διευρισμένη ή ανώμαλη δομή που καταλαμβάνει χώρο εντός της σήραγγας, μπορεί να συμπιέσει το νεύρο. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν οι κιρσοί μια φλέβας, ένα γάγγλιο, τενοντίτιδες ή και αρθριτικές αλλοιώσεις των οστών.
Ένας τραυματισμός, όπως διάστρεμμα ποδοκνημικής , μπορεί να δημιουργήσει οίδημα στην περιοχή με αποτέλεσμα συμπίεση του νεύρου.
·Συστηματικές παθήσεις, όπως ο διαβήτης ή η αρθρίτιδα μπορεί να προκαλέσει συμπίεση του νεύρου.

Συμπτώματα :

Τσούξιμο, κάψιμο ή μια αίσθηση ηλεκτρικού ρεύματος
Μούδιασμα
Πόνος
Τα συμπτώματα είναι αισθητά συνήθως στο εσωτερικό του αστραγάλου ή και στο κάτω μέρος του ποδιού. Σε ορισμένα άτομα ένα σύμπτωμα μπορεί να είναι εντοπισμένο σε ένα σημείο, ενώ σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να επεκταθεί στην πτέρνα, στην ποδική καμάρα ή και τα δάκτυλα.
Πολλές φορές μπορεί να μπερδέψει την διάγνωση κ να αντιμετωπισθεί ως νευροπάθεια λόγω προβλήματος της μέσης, Γι αυτο εάν η συντηρητική αντιμετώπιση δεν δίνει αποτέλεσμα, το ηλεκτρομυογραφημα είναι η εξέταση εκλογής. .
Η θεραπεία είναι κυρίως συντηρητική, φαρμακευτική και μη, αλλά εάν τα συμπτώματα επιμένουν, την λύση θα την δώσει η χειρουργική επέμβαση.

Ακολούθησε το fmh.gr στο Twitter, στο Facebook και στο Instagram.

Χάρης Βαλσαμίδης – Φυσίατρος , Αττική (Βούλα)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Workout Of the Day #31 – 3X4

Γυμναστική στο σπίτι. 3-5 ΓΥΡΟΙ 4 Λεπτά γυμνάζεσαι και κάνεις με την σειρά τις παρακάτω ασκήσεις μέχρι να τελειώσει ο χρόνος των 4 λεπτών. Διάλειμμα ανά...