Αρχική Φυσικοθεραπεία Τι είναι το Σύνδρομο Ταρσιαίου Σωλήνα και ποια είναι τα συμπτώματα

Τι είναι το Σύνδρομο Ταρσιαίου Σωλήνα και ποια είναι τα συμπτώματα

Το Σύνδρομο Ταρσιαίου σωλήνα προκαλείται από οτιδήποτε δημιουργεί συμπίεση στο νεύρο (κυρίως οπίσθιο κνημιαίο, αλλά κ εν τω βαθει περονιαιο νεύρο).

Ένα άτομο με πλατυποδία μπορεί να αναπτύξει σύνδρομο ταρσιαίου σωλήνα, επειδή η προς τα έξω κλίση της πτέρνας, που συμβαίνει με την πτώση της ποδικής καμάρας, πιέζει το νεύρο.

Μια διευρισμένη ή ανώμαλη δομή που καταλαμβάνει χώρο εντός της σήραγγας, μπορεί να συμπιέσει το νεύρο. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν οι κιρσοί μια φλέβας, ένα γάγγλιο, τενοντίτιδες ή και αρθριτικές αλλοιώσεις των οστών.
Ένας τραυματισμός, όπως διάστρεμμα ποδοκνημικής , μπορεί να δημιουργήσει οίδημα στην περιοχή με αποτέλεσμα συμπίεση του νεύρου.
·Συστηματικές παθήσεις, όπως ο διαβήτης ή η αρθρίτιδα μπορεί να προκαλέσει συμπίεση του νεύρου.

Συμπτώματα :

Τσούξιμο, κάψιμο ή μια αίσθηση ηλεκτρικού ρεύματος
Μούδιασμα
Πόνος
Τα συμπτώματα είναι αισθητά συνήθως στο εσωτερικό του αστραγάλου ή και στο κάτω μέρος του ποδιού. Σε ορισμένα άτομα ένα σύμπτωμα μπορεί να είναι εντοπισμένο σε ένα σημείο, ενώ σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να επεκταθεί στην πτέρνα, στην ποδική καμάρα ή και τα δάκτυλα.
Πολλές φορές to Σύνδρομο Ταρσιαίου Σωλήνα μπορεί να μπερδέψει την διάγνωση κ να αντιμετωπισθεί ως νευροπάθεια λόγω προβλήματος της μέσης, Γι αυτο εάν η συντηρητική αντιμετώπιση δεν δίνει αποτέλεσμα, το ηλεκτρομυογράφημα είναι η εξέταση εκλογής. .
Η θεραπεία είναι κυρίως συντηρητική, φαρμακευτική και μη, αλλά εάν τα συμπτώματα επιμένουν, την λύση θα την δώσει η χειρουργική επέμβαση.

Ακολούθησε το fmh.gr στο Twitter, στο Facebook και στο Instagram.

Χάρης Βαλσαμίδης – Φυσίατρος , Αττική (Βούλα)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιπποκράτης για τον καρκίνο

Οι «χρυσοί» κανόνες του Ιπποκράτη για τον καρκίνο

Το φάρμακο κατά του καρκίνου είναι γνωστό εδώ και χιλιάδες χρόνια, δοσμένο από τον Ιπποκράτη, ο οποίος είχε ως βασικό ισχυρισμό το «είμαστε ό,τι...

Ακολουθήστε μας

89,724ΥποστηρικτέςΚάντε Like
26,654ΑκόλουθοιΑκολουθήστε