Αρχική Medical Fitness Τα ΜΗ που πρέπει να ξέρεις στην αποκατάσταση

Τα ΜΗ που πρέπει να ξέρεις στην αποκατάσταση


Κάποια από τα “ΜΗ” που κατά την δική μου άποψη πρέπει να τα περάσουμε στους ασθενείς μας κατά την διάρκεια ενός προγράμματος αποκατάστασης.

1.ΜΗ περιμένεις άμεσα αποτελέσματα,(ειδικά όταν το πρόβλημα είναι πάρα πολύ καιρό), η αποκατάσταση εφόσον είναι εφικτή, θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι Θα πάρει αρκετό χρόνο.

2.Η αποκατάσταση είναι γεμάτη αποτυχίες, μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο φορτίο, ερέθισμα, πρόγραμμα και γιαυτό τον λόγο πρέπει να επιμείνει κάνεις στην διαδικασία.

3.Η καθημερινότητα μας είναι γεμάτη με κινήσεις που γίνονται σε ένα πρόγραμμα άσκησης, Γι αυτο μη φοβόμαστε την κίνηση, αλλά τα φορτία που θα επιλέξουμε.


4.Το σώμα μας ακούει σε ερεθίσματα κ κάνει προσαρμογές στο στρες που δέχεται, Γι αυτό είναι πολύ σημαντικό να μην μένουμε στα ίδια κ τα ίδια, γιατί το σώμα συνηθίζει κ σταμάτα να ανταποκρίνεται.

5.Ο κυρ Αλέκος κ η κυρά Μαρία είναι δύο τελείως διαφορετικά άτομα με τελείως διαφορετικές καθημερινότητες, συνήθειες κ.α, Γι αυτό μη περιμένεις να κάνεις ότι έκαναν αυτοί σε κάποιο πρόβλημα αντίστοιχο με το δικό σου και να έχεις αντίστοιχα αποτελέσματα.

6.Το γεγονός ότι υπάρχει τραυματισμός/πόνος είναι πραγματικότητα κ αυτό σίγουρα δεν θα αλλάξει όσο κ αν εσύ στεναχωριέσαι κ καταστροφολογεις κ ταυτόχρονα ξοδεύεις ποιοτικές ώρες κ μέρες από πράγματα που μπορείς να κάνεις κ να σε βοηθήσουν.

7.Ο πόνος είναι φίλος-οδηγός στην αποκατάσταση κ δεν θα πρέπει να τον φοβόμαστε, αλλά να τον σεβόμαστε να τον ακούμε κ να του δίνουμε τις κατάλληλες δόσεις από το φάρμακο που λέγεται άσκηση!

Χάρης Βαλσαμίδης – Φυσίατρος , Αττική (Βούλα)ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

5 ασκήσεις με βαράκια για προπόνηση ώμων

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε 5 ασκήσεις με βαράκια για την άριστη προπόνηση ώμων. Οι ώμοι είναι εκείνη η μυϊκή ομάδα που δίνει...