Η σωματική πρόοδος ίσως να είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτή το πρώτο διάστημα της προσπάθειας μας να γυμναστούμε. Η ζυγαριά δεν είναι πάντα ο σωστός τρόπος για να την αντιληφθούμε. Μη ξεχνάς ότι οι μυς έχουν βάρος, γεγονός που σημαίνει ότι η ζυγαριά το μετράει και πιθανότατα τα νούμερα της να μας κάνουν να απογοητευτούμε, όμως να θυμάσαι ότι καταναλώνουν λιγότερο χώρο πάνω μας από το λίπος. Ας δούμε κάποιους επιπρόσθετους τρόπους αναγνώρισης!

Κάνε φίλο σου τη μεζούρα. Είναι ο πλέον καταλληλότερος τρόπος για να καταγράφεις την εξέλιξη σου. Μία φορά την εβδομάδα μέτρα τις περιοχές-κλειδιά που θες να παρακολουθείς πως αλλάζουν και κατέγραφε το σε ένα ημερολόγιο. Μη το παρακάνεις με τη μέτρηση όμως, δεν είναι δύσκολο να γίνει και αυτό εμμονή όπως τα νούμερα της ζυγαριάς.

Τα ρούχα σου λένε την αλήθεια! Ένα παντελόνι που εφαρμόζει καλύτερα, μια φόρμα που δεν σε στενεύει πλέον θα σου δείξουν την αλήθεια για το σώμα σου. Ένα κόλπο που μπορείς να εφαρμόσεις είναι να αγοράσεις ένα ρούχο ένα νούμερο μικρότερο έχοντας ως στόχο να το βάλεις άνετα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Θα σε παρακινήσει να μη σταματήσεις το γυμναστήριο μέχρι να το πετύχεις και θα σε χαροποιήσει η ανταμοιβή όταν μπεις σε αυτό!

Η ίδια η άσκηση μπορεί να σου δείξει αν έχεις εξελιχτεί ή όχι. Αυτό το παραπάνω χιλιόμετρο στο διάδρομο, αυτά τα 3 παραπάνω κιλά στη μπάρα και οι 4 παραπάνω επαναλήψεις είναι εκεί για να σου υπενθυμίσουν ότι το σώμα σου μαθαίνει, προσαρμόζεται και εξελίσσεται, άκουσε το!

σωματική πρόοδος

Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις λέει ο λαός και κάτι ξέρει. Οι φωτογραφίες προόδου είναι ένα επιπλέον μέσο καταγραφής της προόδου σου. Πρέπει να περιλαμβάνουν όλο σου το σώμα σε τέσσερις λήψεις, μία για κάθε πλευρά, περίπου ανά είκοσι μέρες. Για τους άντρες η καλύτερη ενδυμασία είναι ένα αθλητικό σορτς και για τις γυναίκες ένα αθλητικό σετ μπουστάκι –  σορτς ώστε να φαίνονται όλες οι περιοχές που σε αφορούν. Βάλε ένα φίλο να σε τραβήξει ή μόνος σου μπροστά σε έναν ολόσωμο καθρέφτη.

Η αλλαγή διάθεσης είναι ένα από τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοείς. Μετά τις πρώτες δύο εβδομάδες θα αρχίσεις να νιώθεις ζωντάνια και διαύγεια εξαιτίας της σεροτονίνης που παράγεται από την εκγύμναση.

Μη κολλάς στη ζυγαριά, μάθε να διαβάζεις το σώμα σου και ο,τι θέλει να σου πει. Να θυμάσαι ότι το κάθε σώμα εξελίσσεται διαφορετικά και κυρίως με διαφορετικό ρυθμό. Ακόμη και αν αργείς να δεις αποτελέσματα μη το βάλεις κάτω, είναι ακόμη δυσκολότερο να ξανά ξεκινήσεις από την αρχή αργότερα. Τα σταθερά βήματα θα σε οδηγήσουν στον στόχο σου.

Πηγή : maxmag.gr