Πόσες συμβουλές και τεχνικές αυτοαμυνας και αυτόπροστασίας χωράνε μέσα σε 90 λεπτά;
Η απάντηση είναι πάρα πολλές.

Ο Δημήτρης Κολοκανάκης εκπαιδευτής αυτοάμυνας μαζί με τους συνεργάτες του κατάφερε να μας κάνει να νιώσουμε πιο ασφαλείς στο σεμινάριο που διοργάνωσε η Fitness Motivation Hellas στο Άλσος Νέας Σμύρνης την Κυριακή 20 Μαΐου.

Δυστυχώς ο καιρός δεν μας έκανε την χάρη λόγο βροχής αλλά άμεσα μεταφερθηκαμε στη στεγασμένη καντίνα εντός του άλσους και έτσι με οποία δυσκολία πραγματοποιηθηκε ένα καταπληκτικό σεμινάριο που σκοπό είχε να μας μάθει πράγματα για την δική μας ασφάλεια.

Από την πρόληψη και την αποφυγή ενός δυσαρεστου συμβάντος μέχρι την αντιμετώπιση αυτού αλλά και το τι μπορούμε νόμιμα να προμηθευτουμε ώστε να το έχουμε επάνω μας σε μια επίθεση στο δρόμο η σε κλειστό χώρο.

Έμφαση δόθηκε  στο  ότι  το πιο επικίνδυνο όπλο στο δρόμο αλλά και στην καθημερινή μας ζωή είναι το ΜΑΧΑΙΡΙ,

1.Έχουν πρόσβαση σε αυτό ΟΛΟΙ (Από ενα παιδάκι εως έναν ηλικιωμένο)
2.Με την παραμικρή χρήση μπορεί να επιφέρει θανάσιμο τραυματισμό.
3.Είναι υπεύθυνο για τους περισσότερους θανάσιμους τραυματισμούς σε συμπλοκές, παγκοσμϊως.
4.Είναι το πιο συχνό όπλο σε συμπλοκές στο δρόμο, ληστείες, βιασμούς, ενδοοικογενειιακή βία.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΣΑΣ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ!! (Εξαιρείται η ληστεία που εκει είναι απειλή κι όχι επίθεση και απλά δίνετε ότι σας ζητηθεί)
1.Τρέχετε μακριά,
2.Καλύπτεστε πίσω από ένα αντικείμενο, δέντρο, κολώνα, αυτοκίνητο ή προβάλετε ένα αντικείμενο (τσάντα, καρέκλα) ανάμεσα σε εσάς και το μαχαίρι,όπως θα δούμε και στις φωτογραφίες από το σεμινάριο που το δείξαμε και φωνάζετε δυνατά για βοήθεια
3.Δεν επιχειρείτε να το αντιμετωπίσετε ή να αφοπλίσετε με γυμνά χέρια εκτός κι αν δεν έχετε άλλη επιλογή ή γνωρίζετε καλά τι κάνετε
4.Και τέλος κάντε μαθήματα ρεαλιστικής αυτοάμυνας

Το σεμινάριο μας τίμησε με την παρουσία του και ο Αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης Στάθης Κούπας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δημήτρη και ελπίζουμε να το ξανακάνουμε σύντομα.

THE FMH TEAM