Αρχική Fitness Σαρκοπενία ... Ο πιο σοβαρός λόγος να κάνετε βάρη

Σαρκοπενία … Ο πιο σοβαρός λόγος να κάνετε βάρη

Η σαρκοπενία είναι ο ιατρικός όρος για την απώλεια της μυϊκής μάζας καθώς περνούν τα χρόνια.
Αρχίζει συνήθως μετά τα 40 αλλά όχι σπάνια ακόμη και από τα 20(!!) και σ’ αυτό συντελεί τα μέγιστα ο σύγχρονος,καθιστικός και άνετος τρόπος ζωής.

Η σαρκοπενία μας κάνει να φαινόμαστε μεγαλύτεροι από την ηλικία μας γιατί χαλάει το παράστημά μας και κρεμάνε οι μύες μας.

Αλλά το πρόβλημα εκτός από αισθητικό είναι κυρίως λειτουργικό γιατί η σαρκοπενία δεν μας επιτρέπει να ανταποκριθούμε στα καθημερινά μας καθήκοντα και μας εκθέτει σε κινδύνους τραυματισμών.

Στις γυναίκες το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο γιατί έχουν λιγότερους μυς,χάνουν μυϊκή μάζα πιο νέες και – το χειρότερο από όλα – δεν ασχολούνται από άγνοια ή προκατάληψη με το μυϊκό τους σύστημα.

Η σαρκοπενία είναι πολυπαραμετρική κατάσταση.
Έχει ορμονικά και διατροφικά αίτια αλλά το κύριο αίτιο είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ασχολούνται συστηματικά με τα βάρη.

Η άσκηση με βάρη ή και άλλες αντιστάσεις είναι με διαφορά ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη της σαρκοπενίας σε μια εποχή που σχεδόν τα πάντα γίνονται με το πάτημα είναι ενός κουμπιού.

- Advertisement -

Είναι κοντόφθαλμο να κάνουμε αερόβια άσκηση και να παραμελούμε τα βάρη όπως είναι κοντόφθαλμο να ασχολούμαστε με την οστεοπόρωση και να αγνοούμε τον κίνδυνο της σαρκοπενίας.

Αναρωτιέμαι τι θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν τα γερά οστά σε ένα ασθενικό κορμί.

Αν νομίζετε ότι επειδή είστε νέοι η σαρκοπενία δεν σας αφορά, απατάστε οικτρά. Από τα 20 πρέπει να αρχίζει η πρόληψη …

Βάρη λοιπόν για μια ποιοτικότερη ζωή!

Πηγη : totalfitness-christos.blogspot.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

προπονήτρια μπούλινγκ

Προπονήτρια στις ΗΠΑ τιμωρήθηκε με αποκλεισμό για μπούλινγκ

Η ομοσπονδία γυμναστικής των ΗΠΑ αποφάσισε με αποκλεισμό για οκτώ χρόνια την προπονήτρια Μάγκι Χένι από οποιαδήποτε σχέση με τον αθλητισμό, λόγω μπούλινγκ λεκτικής...