Αρχική Fitness Προπόνηση στο γυμναστήριο ή στο σπίτι; - Fitness Motivation Hellas

Προπόνηση στο γυμναστήριο ή στο σπίτι; – Fitness Motivation Hellas

Την στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, πιθανόν να σκέφτεστε το αν θα ξεκινήσετε να γυμνάζεστε. Αν αυτή η ερώτηση πάρει θετική απάντηση, η επόμενη ερώτηση έχει να κάνει με το που θα γυμνάζεστε. Οι επιλογές σας είναι να εγγραφείτε με συνδρομή σε ένα γυμναστήριο ή να βρείτε χώρο κάπου μες στο σπίτι και να αρχίσετε να προπονείστε στο δικό σας χώρο. Προφανώς υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και στις δύο περιπτώσεις, γι’ αυτό αναφέροντας τα στη μεν και τη δε περίπτωση, τελειώνοντας το άρθρο θα είστε σε θέση να κάνετε τη σωστή επιλογή.

Γυμναστήριο

Η ένταξη σε ένα γυμναστήριο έχει πολλά προνόμια. Θα περιβάλλεστε από ενεργούς και ομοϊδεάτες ανθρώπους που έχουν κίνητρο και που μπορούν να σας εμπνεύσουν να κάνετε το ίδιο πιέζοντας τον εαυτό σας πιο σκληρά. Το γυμναστήριο πολύ πιθανόν να είναι μεγαλύτερο από το χώρο που θα έχετε στο σπίτι σας, που σημαίνει περισσότερα μηχανήματα και επιλογές για να προπονηθείτε. Εάν κάποιο από αυτά τα μηχανήματα χαλάσει ή έχει κάποια ζητήματα, είναι ευθύνη της επιχείρησης να τα επισκευάσει και να τα διατηρήσει σε καλή κατάσταση. Επίσης, μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια σε τυχόν απορίες από έμπειρα μέλη ή το προσωπικό.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα; Θα πρέπει να υπολογίζετε κάθε μήνα ένα ποσό από τον μηνιαίο προϋπολογισμό σας, που θα πηγαίνει σε αυτό. Δεύτερον, η πρόσβασή σας καθορίζεται από τις ώρες λειτουργίας του. Κατά πάσα πιθανότητα θα κλείσουν και στις μεγάλες διακοπές και αργίες. Φυσικά αν έχετε πρόσβαση σε γυμναστήριο 24/7 τότε αυτά είναι παράγοντες μη υπαρκτοί. Για το επόμενο μειονέκτημα, θυμηθείτε τώρα εκείνα τα υπόλοιπα μέλη με τους ίδιους στόχους που ανέφερα πιο πάνω. Μπορεί να ξεκινούν με κάποιον στόχο στο μυαλό τους όμως στο τέλος μπορεί να καταηλήξουν να σας αποσπούν την προσοχή εάν είστε πολύ κοινωνικοί μαζί τους και ίσως χρειαστεί να περιμένετε αρκετά λεπτά στον εξοπλισμό που χρησιμοποιούν.

Γυμναστική στο σπίτι

Τώρα ας δούμε τα οφέλη της διαμονής στο σπίτι για να προπονηθείτε. Πρώτον, μπορείτε να προπονηθείτε όποτε θέλετε. Εάν σας αρέσει να σηκώνεστε στις 5:00 π.μ., κανένα πρόβλημα. Εάν θέλετε να προπονηθείτε τα μεσάνυχτα, μπορείτε επίσης να το κάνετε. Δεύτερον, μπορείτε να ελέγξετε το περιβάλλον σας. Μπορείτε να τοποθετήσετε όποιον εξοπλισμό θέλετε εκεί, να παίξετε τη δική σας μουσική και να κρεμάσετε στους τοίχους ό, τι θέλετε. Επίσης, υπάρχουν περιορισμένα πράγματα στο σπίτι που να σας αποσπάσουν την προσοχή, έτσι μπορείτε να μείνετε συγκεντρωμένοι μέχρι να ολοκληρωθεί η προπόνηση.
Όσον αφορά το τι χρειάζεται για να συμβεί αυτό, θα επηρεάσει και το πορτοφόλι σας επειδή πρέπει να αγοράσετε τον εξοπλισμό και η συντήρηση είναι επίσης δική σας δουλειά. Δεύτερον, ενώ είστε κύριος του χώρου, αμφιβάλλω αν θα έχετε διαφορετικό χώρο μόνο για το γυμναστήριο, έτσι θα περιορίζεστε σε αυτά που μπορείτε να βάλετε εκεί. Υπάρχει επίσης το ζήτημα της ευκολίας και το πώς μπορεί πραγματικά να χαθεί το κίνητρό σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι έχουν μηχανήματα αερόβιας άσκησης που τελικά καταλήγουν να γίνουν κρεμάστρα για ρούχα.

Ποιό να προτιμήσετε;

Ενώ θα μπορούσαν να υπάρχουν και άλλα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα τόσο των μελών των γυμναστηρίων όσο και των οικιακών γυμναστηρίων, αυτοί είναι οι συνηθέστεροι παράγοντες που πρέπει να εξεταστούν. Ανεξάρτητα απ’ το τι θα επιλέξετε, βεβαιωθείτε ότι η απόφασή σας θα είναι η καλύτερη ως προς την επίτευξη των στόχων σας. Δεν υπάρχει καλό και κακό. Αυτό εξαρτάται από τις ανάγκες, την προσωπικότητα, την ιδιοσυγκρασία και την καθημερινότητα του καθενός.
Το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει να αφιερώσετε κάποια χρήματα στο πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία σας!

Το αρθρο επιμεληθηκε για την Fitness Motivation Hellas ο
Γιώργος Λιονάκης- Αρθρογράφος σε θέματα fitness -Personal trainer.
Official Facebook Page : Lionakis Personal Training Methods

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

γυναίκες

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Πρέπει να τρώμε και να προπονούμαστε διαφορετικά;

Σίγουρα, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ένα μικροσκοπικό χρωμόσωμα μπορεί να κάνει τη  μεγάλη διαφορά. Αλλά την κάνει. Είτε έχετε ζεύγος χρωμοσωμάτων Χ (γυναίκες) είτε έχετε τον συνδυασμό ΧΥ χρωμοσωμάτων (άνδρες) αυτό επηρεάζει  κάθε πτυχή της ζωής σας από τον τρόπο που σκέφτεστε  μέχρι το πόσο καιρό ζείτε.

Ακολουθήστε μας

89,049ΥποστηρικτέςΚάντε Like
26,050ΑκόλουθοιΑκολουθήστε