Αρχική Fitness Εσύ ξέρεις πόσα κιλά σηκώνεις όταν κάνεις push ups;

Εσύ ξέρεις πόσα κιλά σηκώνεις όταν κάνεις push ups;

Push ups λοιπόν….Υπάρχει καλός λόγος που η άσκηση δουλεύει.

Είναι η πιο σταθερή αξία όσον αφορά τις ασκήσεις. Έμαθες να την αγαπάς επειδή είδες ότι γυμνάζει τον κορμό σου και τα χέρια σου, ενώ έχει αποδειχτεί πως κρατάει δυνατή και την σπονδυλική σου στήλη. Έχεις όμως αναρωτηθεί πόσα ακριβώς κιλά σηκώνεις εκείνη την ώρα;

Στα push ups όλα έχουν να κάνουν όχι μόνο με το βάρος, αλλά κυρίως με το σώμα σου και στη θέση που βρίσκεται εκείνη την στιγμή. Για παράδειγμα, όταν στέκεσαι ψηλά στα χέρια, σηκώνεις περίπου το 69% του βάρους σου.

Στη θέση όπου βρίσκεσαι τελείως χαμηλά και είσαι έτοιμος να σηκωθείς για να ξεκινήσεις τις κάμψεις, προφανώς σηκώνεις περισσότερα. Για την ακρίβεια το 75% του βάρους σου. Γι’ αυτό ακριβώς και η προπόνηση αυτή αποδίδει.

Αυτό που ωστόσο πρέπει να γνωρίζεις, είναι πως τα Push ups δουλεύουν σε οποιαδήποτε θέση. Ακόμη δηλαδή και αν επιλέξεις να έχεις τα γόνατα στο έδαφος, θα σηκώσεις περίπου το 54% όταν είσαι «ψηλά» και το 62% όταν είσαι χαμηλά.

Μην τα σταματάς λοιπόν. Η όλη διαδικασία δουλεύει.

- Advertisement -

Πηγή: ratpack.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστικά του ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμάται κανείς είναι ότι μπορεί να πετύχει τα πάντα αρκεί να το θέλει…Πολλοί λένε ότι δεν χάνουν βάρος γιατί έχουν...