Αρχική Fitness Cardio - Running Προπόνηση Peak 8 για γρήγορη καύση λίπους

Προπόνηση Peak 8 για γρήγορη καύση λίπους

Η  προπόνηση  Peak 8 η Sprint 8 ανήκει στην μέθοδος της διαλλειματικής προπόνησης υψηλής έντασης ή αλλιώς HIIT – High intensity interval training και παίρνει το όνομα της από τα 8 σετ υψηλής έντασης και ταχύτητας που περιλαμβάνει. Για την σωστή εκτέλεση αυτού του προγράμματος επιλέξτε μια άσκηση χαμηλής αντίστασης πχ ανεβείτε σε ένα στατικό ποδήλατο και εκτελέστε το παρακάτω πρόγραμμα:

1. Καλό ζέσταμα, τουλάχιστον 8 λεπτά.
2. 30 δευτερόλεπτα υψηλής έντασης από 90% και πάνω.
3. 90 δευτερόλεπτα ενεργητική αποκατάσταση (συνεχίστε να κάνετε πηδάλι σε πολύ χαμηλό ρυθμό χωρίς δύναμη)
4. Επαναλάβετε άλλα 7 σετ 30 δευτερολέπτων σε υψηλή ένταση με 90 δευτερόλεπτα διάλειμμα.
5. Στο τέλος για σωστή αποθεραπεία κάντε το λιγότερο 4 λεπτά ενεργητικής αποκατάστασης (ποδήλατο με χαλαρό ρυθμό και χαμηλή ένταση).

Προσοχή: Δεν θα πρέπει να συνδυάζεται ποτέ την ίδια μέρα με οποιαδήποτε άλλη προπόνηση δύναμης (εκτός άμα ασχολείστε με πρωταθλητισμό τότε συμβουλευτείτε τον προπονητή σας). Άμα το πρόγραμμα σας περιλαμβάνει βάρη τότε προσθέστε την στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα μόνο μια φορά  εφόσον έχετε 2-3 προπονήσεις βάρη ανά εβδομάδα. Εφόσον κάνετε παραπάνω από 3 προπονήσεις με βάρη ανά εβδομάδα τότε αντικαταστήστε την με μια από αυτές.

Πλεονεκτήματα
Η Sprint 8 προπόνηση  προάγει την έκκριση της αυξητικής μας ορμόνης, βελτιώνει την ευαισθησία της ινσουλίνης, αυξάνει τις λευκές μυϊκές ίνες,  αυξάνει σε μεγάλο βαθμό την μεταπροπονητική καύση οξυγόνου (EPOC) και επηρεάζει σε μοριακό επίπεδο τα χρωματοσώματα μας με τέτοιο τρόπο ώστε να καθυστερεί την πρόωρη γήρανση. Με λίγα και απλά λόγια:

  • Αυξάνει την καύση σωματικού λίπους (μέχρι και 50% παραπάνω από την αερόβια προπόνηση χαμηλής έντασης)
  • Προσφέρει μυϊκή τόνωση και ταχύτητα.
  • Αυξάνει την σεξουαλικής σας λίμπιντο.
  • Δίνει επιπλέον ενέργεια στη καθημερινότητα σας.
  • Και σας διατηρεί νέους.

Επιπλέον η προπόνηση Sprint 8 διαρκεί λιγότερο από 30 λεπτά μπορεί να γίνει σχεδόν παντού είτε αυτό είναι τρέξιμο στην φύση, ένα στατικό ποδήλατο στο γυμναστήριο ή ακόμα και με ένα αθλητικό σχοινάκι στο σπίτι κάνοντάς την ιδανική για μέρες που έχετε ελάχιστο ελεύθερο χρόνο…

Αντενδείξεις
Δεν ενδείκνυται για άτομα που είναι τελείως εκτός φόρμας. Στην περίπτωση αυτή κάντε ένα μήνα προσαρμογής με αερόβια προπόνηση χαμηλής έντασης όπως τζόκινγκ μετά ξεκινήστε με 4 σετ ανεβάζοντας σταδιακά 2 σετ ανά εβδομάδα μέχρι να φτάσετε στα ζητούμενα 8.
Αν έχετε προβλήματα υγείας όπως κάποιο θέμα με την καρδιά σας, προβλήματα υψηλή πίεση κ.τ.λ. συμβουλευτείτε  κάποιον γιατρό προτού κάνετε οποιαδήποτε μορφή διαλλειματικής προπόνησης.
Δεν θα πρέπει να γίνεται ποτέ την επόμενη μέρα από προπόνηση με βάρη στα πόδια.

- Advertisement -

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ : 9 σούπερ ασκήσεις με kettlebell

Πηγή : runningmagazine

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

αρση βαρων

Κάτσε Κάτω από την Μπάρα για να Σώσεις τα Κόκκαλά σου...

Βιάσου. Υπάρχει ένα ηλιακό όριο, μετά το οποίο τα οστά δεν μεγαλώνουν πια.Τα οστά είναι ένας ζωντανός ιστός, που αντιδρά στις πιέσεις που του...