...
Αρχική Blog Διατροφή Ομελέτα φούρνου με μανιτάρια και σπαράγγια
Ομελέτα φούρνου με μανιτάρια και σπαράγγια

Ομελέτα φούρνου με μανιτάρια και σπαράγγια

Σήμερα παρουσιάζουμε μία εύκολη συνταγή με κύριο συστατικό το αυγό, τα μανιτάρια και τα σπαράγγια. Πρόκειται να προετοιμάσουμε μία υγιεινή εκδοχή ομελέτας φούρνου και υποσχόμαστε μαζί με τις βιταμίνες και όλα τα θρεπτικά συστατικά να απολαύσετε και την γεμάτη γεύση της.

Ομελέτα φούρνου με μανιτάρια και σπαράγγια / Υλικά.

Για την ομελέτα φούρνου θα χρειαστούμε:

  • 2 φέτες οργανικό ψωμί ολικής άλεσης (110gr.)
  • 4 αυγά
  • 100ml γάλα αμυγδάλου ή γάλα σόγιας
  • 200gr φρέσκα σπαράγγια
  • 110gr φρέσκα μανιτάρια

Ομελέτα φούρνου με μανιτάρια και σπαράγγια / Εκτέλεση συνταγής.

Στη βάση ενός πυρέξ τοποθετούμε το ψωμί (επιλέγουμε οργανικό και ολικής άλεσης προκειμένου να αποφύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερα σάκχαρα και ταυτόχρονα να ενισχύσουμε την ποιότητα της τροφής). Το ψωμί, έχουμε φροντίσει να το κόψουμε σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τα σπαράγγια και τα μανιτάρια και τα βράζουμε για 10 λεπτά σε νερό ή τα ετοιμάζουμε με την χρήση ατμομάγειρα. Τα αυγά μαζί με το γάλα τα χτυπάμε για 2 λεπτά σε ένα μίξερ τύπου multi.

Αναμειγνύουμε τα βραστά λαχανικά μέσα στο μείγμα του αυγού και εφόσον επιθυμούμε προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και αδειάζουμε το μίγμα με το αυγό, το γάλα και τα λαχανικά στο πυρέξ. Ψήνουμε για μισή ώρα στους 160 βαθμούς.

 

Ομελέτα φούρνου με μανιτάρια και σπαράγγια / Διατροφικά στοιχεία.

Οι συγκεκριμένες ποσότητες αφορούν 2 μερίδες φαγητού. Η διατροφική ανάλυση θα γίνει στη μία μερίδα και θα καθορίσουμε και την ποσότητα σακχάρων που περιλαμβάνεται στο φαγητό μας.

  • Θερμίδες (μερίδα): 348 Kcal
  • Γραμμάρια πρωτεΐνης: 21 gr
  • Γραμμάρια υδατάνθρακα: 28 gr εκ των οποίων σάκχαρα: 4 gr
  • Γραμμάρια λιπαρών: 16 gr

Τα 16 γραμμάρια λιπαρών προέρχονται σχεδόν αποκλειστικά από τα αυγά ενώ ο υδατάνθρακας περιέχει μόνο 15% σάκχαρα που τον αναβαθμίζει ποιοτικά. H χαμηλή τιμή σακχάρων και η ήπια απορρόφηση τους από τον οργανισμό (υδατάνθρακας ολικής άλεσης), μας βοηθάει στο να ελέγχουμε τον γλυκαιμικό δείκτη σε σταθερές τιμές χωρίς μεγάλες αυξομειώσεις, φροντίζοντας παράλληλα να τηρούμε τον κανόνα των 5-6 γευμάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας και τρεφόμαστε ανά τρεις ώρες.

Πηγή : pressyourlimits.com

Σωκράτους 147, Καλλιθέα, Αθήνα
Ακολουθήστε μας και στα Social Media