Αρχική Διατροφή Οι διαιτολόγοι του FMH.GR σου λένε την καλύτερη συμβουλή τους για χάσει...

Οι διαιτολόγοι του FMH.GR σου λένε την καλύτερη συμβουλή τους για χάσει κάποιος βάρος

Οι διαιτολόγοι του FMH.GR σου λένε την καλύτερη συμβουλή τους!

Ο καθένας από εμάς να αγαπήσει το σώμα του και να προσπαθήσει να το βελτιώσει ανάλογα με τα θέλω του. Για εκείνους που θέλουν να χάσουν βάρος, η καλύτερη συμβουλή από εμένα είναι να εντάξουν στη ζωή τους μια ισορροπημένη διατροφή, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δε θα χαίρονται τα καλά του φαγητού, να διαλέξουν τον τύπο άσκησης που τους ευχαριστεί και τους χαλαρώνει, και εννοείται να έχουν ανεβασμένη ψυχολογία για την προσπάθεια που κάνουν!

Χριστιάνα Αμπατζή , Διατροφολόγος – Διαιτολόγος , Λέσβος

«Μην ψάχνεις για μαγικό συνδυασμό τροφών, για μαγική διατροφή, για πρωτοποριακή δίαιτα! Ότι κι αν κάνεις αν δεν εξασφαλίσεις «ενεργειακό έλλειμμα» τίποτα δε θα δουλέψει! Είναι ο πιο σημαντικός όρος σε καθε προσπάθεια απώλειας βάρους, με ή χωρίς γυμναστική σε συνδυασμό. Εξασφάλισε το πολύτιμο «ενεργειακό έλλειμμα» πρώτιστα & όλα τα υπόλοιπα αποτελούν μετέπειτα λεπτομέρειες που εξατομικευουν το διατροφικό πλάνο στα μέτρα σου.»

Ηλιοπούλου Ηλιάνα , Διαιτολόγος – Διατροφολόγος , Περιστέρι

Για την απώλεια βάρους είναι απαραίτητο να προσλαμβάνουμε λιγότερες θερμίδες από αυτές που χρειάζεται ο οργανισμός. Για μακροπρόθεσμα αποτελέσματα αφήστε τις δίαιτες εξπρες και επικεντρωθείτε σε υγιείς διατροφικές συνήθειες. Μια από τις καλύτερες στρατηγικές για απώλεια βάρους και διατήρηση της απώλειας είναι η τήρηση ημερολογίου καταγραφής των καταναλισκώμενων τροφίμων, ενώ μπορείτε επιπλέον να γράφετε τα επίπεδα πείνας/κορεσμού, και συναισθημάτα (πχ. άγχος) για καλύτερη εικόνα των διατροφικών συνηθειών και συμπεριφορών σας!

Μαρία Ματζώρου , Διαιτολόγος-Διατροφολόγος , Μυτιλήνη

Κάθε προσπάθεια, κάθε τάση προς αλλαγή χρειάζεται ισχυρή θέληση. Ισχυρό κίνητρο για να πετύχουμε τον στόχο μας . Η απώλεια βάρους δεν είναι απαραίτητα ο στόχος. Στόχος είναι η διατροφική εκπαίδευση, η αλλαγή της διατροφικής καθημερινότητας. Για παράδειγμα σκέψου τι ψωνίζεις άραγε από το super market; Στόχος είναι η αλλαγή της σκέψης προς το φαγητό. Η αλλαγή θα έλθει, με υπομονή και επιμονή. Ξεκινά μια προσπάθεια απώλειας βάρους όταν είσαι πραγματικά έτοιμος. Ξέχνα την ζυγαριά και ξεκινά να αγαπάς το σώμα σου και να το φροντίζεις. Η αγάπη για το σώμα σου άλλωστε δεν έχει νούμερο.

διαιτολόγοι του fmh.gr

Πηνελόπη Λαγουρού , Διαιτολόγος – Διατροφολόγος (Τήνος)

Η καλύτερη συμβουλή στην προσπάθεια να αποβάλλεις
το βάρος σου είναι ο συνδυασμός 3 λέξεων : ισορροπία, υπομονή και επιμονή.
Ο συνδυασμός της ισορροπημένης διατροφής που περιλαμβάνει όλες
τις ομάδες τροφίμων στις πραγματικές θερμιδικές σου ανάγκες μαζί με την
επιμονή και την υπομονή σου να φτάσεις τον στόχο που έχετε ορίσει με τον
διαιτολόγο σου !

Μαριλένα Πετράκου – Διαιτολόγος – Διατροφολόγος , Αττική(Κερατσίνι)

Μία τόσο απλή και συχνή ερώτηση της οποίας όμως η απάντηση μόνο απλή δεν είναι…

Η απώλεια βάρους επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες και μηχανισμούς. Και, φυσικά, δεν περιορίζεται μόνο στην απώλεια κιλών αλλά και στη διατήρηση αυτής, που είναι ίσως και το δυσκολότερο κομμάτι της προσπάθειας. Προσωπικά, είμαι υπέρμαχος της εξατομίκευσης και του συνδυασμού φυσικής δραστηριότητας και ισορροπημένης διατροφής. Πιστεύω πως για να αποδώσει μια προσπάθεια και να έχει διάρκεια το αποτέλεσμα της είναι σημαντικό να τροποποιηθούν προς το καλύτερο οι διατροφικές συνήθειες ακολουθώντας ένα μοτίβο διατροφής που να ταυτίζεται με τις συνήθειες και τις ανάγκες του ατόμου που προσπαθεί. Επιπλέον, να αυξηθεί η φυσική δραστηριότητα μέσα από τρόπους που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία του ατόμου και προσφέρουν παράλληλα ευχαρίστηση και όχι γκρίνια και δυσαρέσκεια.

Ελίνα Ασημακοπούλου  Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc

Η καλύτερη διατροφική συμβουλή είναι να ξεκινήσεις να “εντάσσεις” τρόφιμα στη διατροφή σου και όχι να… κόβεις τα πάντα! Λιπαρά τρόφιμα σε σωστή ποσότητα, υδατάνθρακες στο γεύμα, πρωτεϊνη και λαχανικά για να χορταίνεις είναι μερικά από αυτά που χρειάζεται να εντάξεις. Η μείωση των θερμίδων για να δημιουργηθεί το έλειμμα για να μειώσεις το βάρος σου γίνεται είτε με το κατάλληλο μέγεθος στη μερίδα (από έναν διατροφολόγο) είτε με την αύξηση της ενεργειακής δαπάνης από την κίνησή σου. Εσύ τελικά τι θα εντάξεις για να μειώσεις το βάρος σου;

διαιτολόγοι του fmh.gr

Ελένη Τσαχάκη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος , Γλυφάδα

Το σημαντικότερο για εμένα, όταν κάποιος θέλει να μειώσει ή να διατηρήσει το βάρος του σταθερό, είναι να «ακούει» τα σήματα πείνας και κορεσμού που στέλνει το σώμα του. Πώς θα το πετύχει αυτό; Ένας τρόπος είναι η επίτευξη πιο αργής μάσησης, ώστε να διαρκέσει ένα κυρίως γεύμα του τουλάχιστον 20 λεπτά. Έτσι δίνει χρόνο για να επέλθει το αίσθημα κορεσμού, τρώει πιο συνειδητοποιημένα, απολαμβάνει τη γεύση, λαμβάνει περισσότερα θρεπτικά συστατικά και αποφεύγει την αεροφαγία.

διαιτολόγοι του fmh.gr

Πάρης Παπαχρήστος, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Αθήνα,Παγκράτι

Σίγουρα όλοι λίγο-πολύ θέλουμε να «γεμίζει το μάτι» και μετά το στομάχι! Με αυτό το σκεπτικό επομένως, πάντα προτείνω να υπάρχει οπτικός κορεσμός στα πιάτα μας, ειδικά όταν πρόκειται για μία προσπάθεια μείωσης βάρους. Χρησιμοποιήστε πιάτο 25cm και προσθέστε σε αυτό ποικιλία τροφίμων. Γεμίστε το μισό πιάτο με σαλάτα και στο υπόλοιπο μισό τοποθετήστε μία πρωτεϊνούχα τροφή (κρέας, ψάρι, αυγό, τυρί) συν ένα αμυλούχο συνοδευτικό (ρύζι, ζυμαρικά, πατάτες, παξιμάδια κτλ).

Μαρία Ζερβού, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος , Λουτράκι

Ακολούθησε το fmh.gr στο Twitter, στο Facebook και στο Instagram.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έμφραγμα και εγκεφαλικό επεισόδιο: Η άσκηση που προστατεύει

Η έντονη σωματική δραστηριότητα  μία με δύο φορές την εβδομάδα σε σύγκριση με την ακινησία ή την ελαφριά σωματική δραστηριότητα θα μπορούσε να βελτιώσει...
Profinder by Fitness Motivation Hellas