More
  ΑρχικήΔιατροφήΟι διατροφολόγοι του FMH.GR σου λένε την καλύτερη συμβουλή τους για χάσει...

  Οι διατροφολόγοι του FMH.GR σου λένε την καλύτερη συμβουλή τους για χάσει κάποιος βάρος

  Οι διατροφολόγοι του FMH.GR  στην Αθήνα , Θεσσαλονίκη , Λάρισα, Κέρκυρα, Μυτιλήνη και Πειραιά σου λένε την καλύτερη συμβουλή τους!

  Ο καθένας από εμάς να αγαπήσει το σώμα του και να προσπαθήσει να το βελτιώσει ανάλογα με τα θέλω του. Για εκείνους που θέλουν να χάσουν βάρος, η καλύτερη συμβουλή από εμένα είναι να εντάξουν στη ζωή τους μια ισορροπημένη διατροφή, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δε θα χαίρονται τα καλά του φαγητού, να διαλέξουν τον τύπο άσκησης που τους ευχαριστεί και τους χαλαρώνει, και εννοείται να έχουν ανεβασμένη ψυχολογία για την προσπάθεια που κάνουν!

  - Advertisement -

  Χριστιάνα Αμπατζή , Διατροφολόγος – Διαιτολόγος , Λέσβος

  Για την απώλεια βάρους είναι απαραίτητο να προσλαμβάνουμε λιγότερες θερμίδες από αυτές που χρειάζεται ο οργανισμός. Για μακροπρόθεσμα αποτελέσματα αφήστε τις δίαιτες εξπρες και επικεντρωθείτε σε υγιείς διατροφικές συνήθειες.

  Μια από τις καλύτερες στρατηγικές για απώλεια βάρους και διατήρηση της απώλειας είναι η τήρηση ημερολογίου καταγραφής των καταναλισκώμενων τροφίμων, ενώ μπορείτε επιπλέον να γράφετε τα επίπεδα πείνας/κορεσμού, και συναισθήματα (πχ. άγχος) για καλύτερη εικόνα των διατροφικών συνηθειών και συμπεριφορών σας!

  Μαρία Ματζώρου , Διαιτολόγος-Διατροφολόγος , Μυτιλήνη

  Κάθε προσπάθεια, κάθε τάση προς αλλαγή χρειάζεται ισχυρή θέληση. Ισχυρό κίνητρο για να πετύχουμε τον στόχο μας . Η απώλεια βάρους δεν είναι απαραίτητα ο στόχος. Στόχος είναι η διατροφική εκπαίδευση, η αλλαγή της διατροφικής καθημερινότητας. Για παράδειγμα σκέψου τι ψωνίζεις άραγε από το super market;

  Στόχος είναι η αλλαγή της σκέψης προς το φαγητό. Η αλλαγή θα έλθει, με υπομονή και επιμονή. Ξεκινά μια προσπάθεια απώλειας βάρους όταν είσαι πραγματικά έτοιμος. Ξέχνα την ζυγαριά και ξεκινά να αγαπάς το σώμα σου και να το φροντίζεις. Η αγάπη για το σώμα σου άλλωστε δεν έχει νούμερο.

  διαιτολόγοι του fmh.gr

  Πηνελόπη Λαγουρού , Διαιτολόγος – Διατροφολόγος (Τήνος)

  Η καλύτερη συμβουλή στην προσπάθεια να αποβάλλεις
  το βάρος σου είναι ο συνδυασμός 3 λέξεων : ισορροπία, υπομονή και επιμονή.
  Ο συνδυασμός της ισορροπημένης διατροφής που περιλαμβάνει όλες
  τις ομάδες τροφίμων στις πραγματικές θερμιδικές σου ανάγκες μαζί με την
  επιμονή και την υπομονή σου να φτάσεις τον στόχο που έχετε ορίσει με τον
  διαιτολόγο σου !

  Μαριλένα Πετράκου – Διαιτολόγος – Διατροφολόγος , Αττική(Κερατσίνι)

  Μία τόσο απλή και συχνή ερώτηση της οποίας όμως η απάντηση μόνο απλή δεν είναι…

  Η απώλεια βάρους επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες και μηχανισμούς. Και, φυσικά, δεν περιορίζεται μόνο στην απώλεια κιλών αλλά και στη διατήρηση αυτής, που είναι ίσως και το δυσκολότερο κομμάτι της προσπάθειας. Προσωπικά, είμαι υπέρμαχος της εξατομίκευσης και του συνδυασμού φυσικής δραστηριότητας και ισορροπημένης διατροφής.

  Πιστεύω πως για να αποδώσει μια προσπάθεια και να έχει διάρκεια το αποτέλεσμα της είναι σημαντικό να τροποποιηθούν προς το καλύτερο οι διατροφικές συνήθειες ακολουθώντας ένα μοτίβο διατροφής που να ταυτίζεται με τις συνήθειες και τις ανάγκες του ατόμου που προσπαθεί. Επιπλέον, να αυξηθεί η φυσική δραστηριότητα μέσα από τρόπους που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία του ατόμου και προσφέρουν παράλληλα ευχαρίστηση και όχι γκρίνια και δυσαρέσκεια.

  Ελίνα Ασημακοπούλου  Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc

  Το σημαντικότερο για εμένα, όταν κάποιος θέλει να μειώσει ή να διατηρήσει το βάρος του σταθερό, είναι να «ακούει» τα σήματα πείνας και κορεσμού που στέλνει το σώμα του. Πώς θα το πετύχει αυτό; Ένας τρόπος είναι η επίτευξη πιο αργής μάσησης, ώστε να διαρκέσει ένα κυρίως γεύμα του τουλάχιστον 20 λεπτά.

  Έτσι δίνει χρόνο για να επέλθει το αίσθημα κορεσμού, τρώει πιο συνειδητοποιημένα, απολαμβάνει τη γεύση, λαμβάνει περισσότερα θρεπτικά συστατικά και αποφεύγει την αεροφαγία.

  διαιτολόγοι του fmh.gr

  Πάρης Παπαχρήστος, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Αθήνα,Παγκράτι

  Σίγουρα όλοι λίγο-πολύ θέλουμε να «γεμίζει το μάτι» και μετά το στομάχι! Με αυτό το σκεπτικό επομένως, πάντα προτείνω να υπάρχει οπτικός κορεσμός στα πιάτα μας, ειδικά όταν πρόκειται για μία προσπάθεια μείωσης βάρους. Χρησιμοποιήστε πιάτο 25cm και προσθέστε σε αυτό ποικιλία τροφίμων. Γεμίστε το μισό πιάτο με σαλάτα και στο υπόλοιπο μισό τοποθετήστε μία πρωτεϊνούχα τροφή (κρέας, ψάρι, αυγό, τυρί) συν ένα αμυλούχο συνοδευτικό (ρύζι, ζυμαρικά, πατάτες, παξιμάδια κτλ).

  Μαρία Ζερβού, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος , Λουτράκι

  Το βασικότερο και ουσιαστικότερο βήμα για να πετύχεις τον στόχο σου, είναι φτιάξεις ένα σωστό προγραμματισμό και να μείνεις πιστός σε αυτό. Αυτό προϋποθέτει ότι πρέπει να ορίσεις τις ώρες που θα καταναλώνεις τα γεύματά σου, την ποσότητά τους και την ώρα εκγύμνασής σου. Μην αγχωθείς πάντα υπάρχει περιθώριο λάθους και μπορεί να διορθωθεί. Το μυστικό κλειδί είναι να πειθαρχήσεις στο ωράριο, ρυθμίζοντας ακόμη και την ώρα ύπνου. Ο σωστός και ποιοτικός ύπνος συμβάλει ουσιαστικά στην καλύτερη πνευματική ικανότητα και έχει ως αποτέλεσμα καλύτερη ψυχολογία για να μπορέσεις να μείνεις πιστός στον …. Προγραμματισμό σου!

  Δημήτριος Δραγούμης , Γυμναστής – Διατροφολόγος , Θεσσαλονίκη

  Μια ισορροπημένη διατροφή δεν χαλάει επειδή κάναμε μια παρασπονδία αν δεν απογοητευτούμε και σταματήσουμε να την ακολουθούμε. Καλό είναι να συμπεριφερθούμε στη διατροφή σαν να είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Όπως εμείς έχουμε αλλαγές στην καθημερινή μας δραστηριότητα και στην ψυχολογία μας έτσι και η διατροφή θα πρέπει να ακολουθεί και να προσαρμόζεται στις ανάγκες μας. Είναι λογικό λοιπόν σε ένα πρόγραμμα διατροφής να υπάρχουν κάποιες τροποποιήσεις, οι οποίες θα μας βοηθήσουν να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας, με στόχο κάποια στιγμή να γίνει τρόπος ζωής.

  Κωνσταντίνος Μαλαχάς , Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Κέρκυρα

  Όταν κάποιος θέλει να χάσει βάρος δεν πρέπει να νιώθει καταπίεση, πρέπει να σκέφτεται οτι κάνει κάτι καλό για τον εαυτό του και την υγεία του! Σημασία δεν έχει μόνο το αποτέλεσμα αλλά και η διαδρομή,στην οποία θα μάθει να τρέφεται σωστά με ποικιλία τροφίμων για το υπόλοιπο της ζωής του. Η διαδικασία απώλειας βάρους χρειάζεται υπομονή και επιμονή,μην τα παρατάτε εύκολα,να σκέφτεστε ότι : Κάθε μέρα προσπάθειας είναι ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο σας!! Για σωστά αποτελέσματα,επισκεφθείτε κάποιον διαιτολόγο για να σας φτιάξει ένα διαιτολόγιο προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας! Και εντάξετε την άσκηση στη ζωή σας, σε όποια μορφή σας ταιριάζει!

  Διαιτολόγος Κολωνάκι

  Κατερίνα Φαρδελάκη , Διαιτολόγος – Διατροφολόγος , Κολωνάκι

  Το “μαγικό”, “γρήγορο” ”μυστικό” για να χάσει κάποιος βάρος είναι τελικά κάτι που δεν έχει τίποτα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά.Τι χρειάζεται λοιπόν; Υπομονή και προσπάθεια: Τίποτα δεν είναι εύκολο. Οργάνωση και προετοιμασία των γευμάτων που συμβάλει στον έλεγχο της πείνας .Όχι στην ζυγαριά, μας αγχώνει.Ναι στην άσκηση!

  Στέλλα Μορφογιάννη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Λάρισα

  Αν θέλεις να χάσεις βάρος, είναι σημαντικό να ακολουθήσεις μια διαδικασία με συγκεκριμένα βήματα ώστε να αποφύγεις τον πανικό και να μην βρίσκεσαι ξανά και ξανά στην ίδια άβολη κατάσταση.

  Εντόπισε τους πιθανούς λόγους που σε έκαναν να πάρεις βάρος. Νιώσε αποδοχή και κατανόηση. Στην συνέχεια, να καθορίσεις τον στόχο σου, ο οποίος μπορεί να αποτελείται από ενδιάμεσους και τον τελικό. Το επόμενο βήμα είναι να  ανακαλύψεις όλα εκείνα τα κίνητρα που θα σε κρατάνε πιστό στην πορεία προς το στόχο σου. Φυσικά να βρεις τους κατάλληλους επαγγελματίες που θα σου δώσουν τις γνώσεις που απαιτούνται και θα είναι δίπλα σου καθ’ολη την διάρκεια.

  Ο τρόπος σκέψης και οι στόχοι σου θα καθορίσουν τις επιλογές σου. Και οι επιλογές σου τα αποτελέσματα. Πράττοντας με ηρεμία και συνείδηση μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου την ιδανική εικόνα σου.

  Δήμητρα Αλεξανδρή, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Κολωνάκι

  Προσπαθώντας να καταλήξω στην καλύτερη συμβουλή για να βελτιώσει κανείς το βάρος του ένα top 3 έρχεται στο μυαλό μου! Νούμερο ένα χωνεύουμε καλά ότι η δίαιτα δεν είναι μια ατελείωτη λίστα απαγορεύσεων! Αντιθέτως συμπεριλαμβάνει τα πάντα στις σωστές συχνότητες και ποσότητες! Νούμερο δύο σταματάμε να αναζητάμε το γρήγορο, την δίαιτα εξπρές, των 7 ή 15 ημερών, γιατί το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να μας δημιουργηθεί αποστροφή και μόνο στο άκουσμα της λέξης δίαιτα και αρνητικά συναισθήματα που σαμποτάρουν από εκεί και πέρα τις προσπάθειές μας. Νούμερο τρία ας επιτρέψουμε στον εαυτό μας να μην τα κάνει όλα τέλεια και ας μην τον τιμωρούμε με την παραμικρή παρασπονδία! Μια κακή διατροφικά ημέρα δεν αναιρεί όλες τις άλλες, έτσι δεν είναι;

  Εβίτα Σιατίτσα , Διαιτολόγος – Διατροφολόγος , Θεσσαλονίκη

  “Το φαγητό είναι καύσιμο, είναι φάρμακο, είναι
  αγάπη.” Δεν πρέπει να συνδέεται με ενοχές ή ντροπή. Να θυμάσαι ότι
  όλα επιτρέπονται με μέτρο! Ο τελικός στόχος μπορεί να είναι η μείωση βάρους, αλλά μέχρι τότε βρες τι είναι που σε οδήγησε στο να πάρεις βάρος. Μικρά απλά βήματα στην
  καθημερινότητα σου όπως για παράδειγμα σωστός προγραμματισμός γευμάτων,
  ενυδάτωση αλλά και φυσική δραστηριότητα όπως εσένα σου ταιριάζει, θα σε βοηθήσουν να φτάσεις στο αποτέλεσμα που θέλεις.
  Βρες τι σε κινητοποιεί,άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεσαι και ξεκίνα να
  φροντίζεις τον εαυτό σου.

  Νάντια Σκληβάγκου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Νέο Ψυχικό

  Πολλές φορές προκειμένου να χάσουμε κιλά μπαίνουμε στην διαδικασία γρήγορης και αυστηρής δίαιτας με αρκετές στερήσεις και περιορισμούς. Η στέρηση μπορεί να βοηθάει πρόσκαιρα στην απώλεια βάρους, αλλά σίγουρα δεν βοηθάει κανέναν να διατηρήσει τα χαμένα κιλά.

  Η ισορροπία και η υπομονή είναι το νούμερο ένα προκειμένου να καταφέρουμε να χάσουμε βάρος και να το διατηρήσουμε. Διαφορετικά θα ταλαιπωρούμαστε μία ζωή με σκαμπανεβάσματα στα κιλά και κατά συνέπεια στην ψυχολογία μας.

  Είμαστε φυσιολογικοί άνθρωποι με κοινωνική ζωή. Όλοι θα βγούμε ένα Σάββατο βράδυ, όλους μας καλούν σε γιορτές και μας προσφέρουν γλυκό, όλοι έχουμε γενέθλια και θέλουμε να τσιμπήσουμε κάτι παραπάνω. Και εννοείτε θα το κάνουμε. Δεν χαλάμε την προσπάθειά μας βγαίνοντας μία μέρα την εβδομάδα. Ποτέ κανείς δεν πάχυνε επειδή έφαγε μία μέρα περισσότερο.

  Όλα με μέτρο!

  Θάλεια Μαραγκοπούλου, Διαιτολόγος , Καματερό

  Θάλεια Μαραγκοπούλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Καματερό

  Ακολούθησε το fmh.gr στο Twitter, στο Facebook στο Υoutube και στο Instagram

  Ακολουθήστε μας

  100,536ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  31,414ΑκόλουθοιΑκολουθήστε