...
Μπουριτο ομελέτα με κιμά

Μπουριτο ομελέτα με κιμά

Yλικά για 2 μερίδες:

Για το μπουρίτο ομελέτα:

2 μεγάλα αυγά

40 ml γάλα 1,5%

1 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι & πιπέρι

Για τον κιμά:

200 γρ. κιμάς άπαχος μοσχαρίσιος

250 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κ.σ. πελτές ντομάτας

¼ κ.γ. μπαχάρι τριμμένο

λίγη σκόνη τσίλι ή 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη

¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

2 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα 2 αυγά με το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε ½ κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα πολύ καλό αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το μισό μείγμα και απλώνουμε καλά ώστε να δημιουργηθεί μία λεπτή στρώση σαν κρέπα. Αφήνουμε για 3 με 4 λεπτά και με τη βοήθεια σπάτουλας ή μαρίζ σιλικόνης γυρνάμε από την άλλη πλευρά και αφήνουμε για άλλα 3 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε για το δεύτερο wrap.

Σε ένα τηγάνι ή κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις αυτό ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Σοτάρουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον πελτέ ντομάτας, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο, τη σκόνη τσίλι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Προσθέτουμε το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 10 λεπτά και προσθέτουμε αλάτι ή και τριμμένο πιπέρι αν χρειάζεται.

Απλώνουμε στη μέση της ομελέτας τον κιμά και τυλίγουμε φτιάχνοντας ένα μπουρίτο.Γαρνίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο και με πικάντικη σάλτσα της αρεσκείας μας.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (½ συνταγή)

Ενέργεια: 238 kcal

Υδατάνθρακες: 3.4 γρ.

Πρωτεΐνη: 26.1 γρ.

Λιπαρά: 12 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 3.9 γρ.

Φυτικές Ίνες: 0.7 γρ.

Πηγη  : dietstories.gr

Σωκράτους 147, Καλλιθέα, Αθήνα
Ακολουθήστε μας και στα Social Media