More
  ΑρχικήΠερισσότεραΜία κατάλληλη πλατφόρμα για βιντεοπαιχνίδια

  Μία κατάλληλη πλατφόρμα για βιντεοπαιχνίδια

  Είναι γεγονός πως τα βιντεοπαιχνίδια παρουσιάζουν αλματώδη αύξηση στις προτιμήσεις των νέων. Σε μια εποχή που η τεχνολογία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και που μέσω κινητού μπορούμε να καταγράφουμε τα πάντα, είναι επόμενο και λογικό να παρατηρείται μια τεράστια αύξηση στη ζήτηση για τα διαδικτυακά παιχνίδια και τις διαδικτυακές πλατφόρμες. Έναν κόσμο για παιχνίδια κατάφερε να φτιάξει η πλατφόρμα Steam.

  Αναλυτικότερα, η πλατφόρμα Steam θεωρείται μία από τις πιο εύχρηστες πλατφόρμες για να παίξει κάποιος βιντεοπαιχνίδια. Ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2003 και αριθμεί πάνω από 150 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Είναι μια πλατφόρμα ψηφιακής διανομής και δημιουργήθηκε από την εταιρεία «Valve Corporation». Όποιος επισκεφτεί την ιστοσελίδα της Steam, θα αντιληφθεί πολύ γρήγορα πως πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, στο οποίο οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύσουν παιχνίδια, να τα αγοράσουν, ακόμα και να τα πουλήσουν.

  Εγγραφή στην πλατφόρμα

  Η εγγραφή στην πλατφόρμα είναι μια πολύ απλή διαδικασία. Αρκεί να μπεις στην ιστοσελίδα, να δημιουργήσεις δωρεάν ένα λογαριασμό και, τότε, έχεις πρόσβαση σε πάρα πολλά βιντεοπαιχνίδια. Όπως αναφέραμε, ο κάθε χρήστης μπορεί να παίξει κάποια παιχνίδια χωρίς κόστος, μπορεί να αγοράσει κάποια ή, απλά, μπορεί να αποθηκεύσει μια μεγάλη γκάμα παιχνιδιών, χωρίς μάλιστα να επιβαρύνει ιδιαίτερα τη μνήμη του υπολογιστή του.

  - Advertisement -

  Επίσης, είναι μια πλατφόρμα που φιλοξενεί πολύ δημοφιλείς δραστηριότητες, όπως το πόκερ. Μάλιστα, ο κάθε χρήστης όχι μόνο μπορεί να διασκεδάσει με ένα παιχνίδι πόκερ, αλλά και να απολαύσει το παιχνίδι μέσω της εικονικής πραγματικότητας. Πολλές διαδικτυακές πλατφόρμες, όπως η PokerStars, παρέχουν αυτή την επιλογή στους χρήστες, οι οποίοι μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα και να εξερευνήσουν όλες τις ευκαιρίες που τούς δίνονται.

  Πρόκειται για μια ξεχωριστή εμπειρία, αφού τα γραφικά και τα εφέ είναι ιδιαίτερα προηγμένα τεχνολογικά, ενώ ο κάθε χρήστης έχει την ευκαιρία να αλληλοεπιδράσει με τους υπόλοιπους παίκτες.

  Αξίζει να σημειωθεί πως είναι μια πλατφόρμα πάρα πολύ ασφαλής. Αρχικά, για να έχει κάποιος πρόσβαση στην πλατφόρμα, πρέπει να έχει συμπληρώσει το 13ο έτος της ηλικίας του. Έπειτα, στην ίδια την πλατφόρμα υπάρχουν πάρα πολλές προτάσεις, ώστε ο κάθε χρήστης να διατηρήσει ακέραιο και ασφαλή το λογαριασμό του.

  Αναλυτικότερα, προσφέρει την υπηρεσία «Discord», μέσω της οποίας εξασφαλίζεται πως οι παίκτες επικοινωνούν μόνο με στελέχη της πλατφόρμας και όχι με ανθρώπους που θέλουν να παραβιάσουν τα προσωπικά τους στοιχεία. Πρόκειται για μια υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων και ψηφιακής διανομής, η οποία έχει σχεδιαστεί ακριβώς για την επικοινωνία μεταξύ των χρηστών.

  Αυτό είναι και ένα ακόμα τεράστιο πλεονέκτημα της πλατφόρμας, η δυνατότητα της συνομιλίας, δηλαδή, με άλλους χρήστες. Πιο συγκεκριμένα, ο κάθε χρήστης μπορεί να προσθέσει φίλους του, να δημιουργήσει μια συνομιλία μαζί του, να ανταλλάσσουν γραπτά και ηχητικά μηνύματα, να κάνει ομαδικές συνομιλίες, ή ακόμα και δημόσιες. Να συμμετέχει, δηλαδή, σε ανοιχτές και δημόσιες συνομιλίες με οποιονδήποτε χρήστη από την πλατφόρμα.

  Άξιο αναφοράς είναι πως, παρότι τα προφίλ είναι δημόσια, τα προσωπικά στοιχεία του κάθε παίκτη μπορούν να παραμείνουν ιδιωτικά ή να εμφανίζονται μόνο στους φίλους του κάθε παίκτη. Το απόρρητο διατηρείται και, μάλιστα, υπάρχει μια ακόμα δικλείδα ασφαλείας, που ονομάζεται «Steam Guard».

  Steam Guard

  Μέσω του «Steam Guard», ο λογαριασμός και, συγκεκριμένα, τα προσωπικά στοιχεία είναι διαπιστευμένα. Παράλληλα, δημιουργείται και ένα δεύτερο επίπεδο ασφάλειας, καθώς είναι πολύ δύσκολο να παραβιαστεί ή να χακαριστεί ο λογαριασμός.

  Όσον αφορά την τιμή των παιχνιδιών, παρατηρείται μια τεράστια ποικιλία. Αν και τα περισσότερα παιχνίδια είναι δωρεάν ή κοστίζουν μόλις 1 δολάριο, υπάρχουν και παιχνίδια που ενδέχεται να κοστίζουν έως και 70 δολάρια. Όποια αγορά και να κάνει ο παίκτης, μπορεί να την αναπαράγει μόνο στο δίκτυο της πλατφόρμας Steam.

  Τέλος, υπάρχει και το πορτοφόλι Steam. Οι χρήστες προσθέτουν χρήματα σε αυτό το πορτοφόλι μέσω πιστωτικής κάρτας, ώστε να μπορούν να κάνουν τις αγορές τους στο κατάστημα. Οι γονείς, αν το επιθυμούν, μπορούν να έχουν πρόσβαση και επιτήρηση και στο «Steam Wallet».

  Συμπερασματικά, η πλατφόρμα Steam είναι μια πολύ αξιόπιστη επιλογή για να ασχοληθεί κάποιος με τα βιντεοπαιχνίδια. Μέσω της πλατφόρμας, όλα γίνονται πιο εύκολα, η ενημέρωση σχετικά με τα βιντεοπαιχνίδια, οι αγορές, οι καινοτομίες, αλλά κυρίως, η εμπειρία έχει πλέον τη δυνατότητα να γίνει ακόμα πιο συναρπαστική.

  Ακολουθήστε μας

  100,536ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  31,414ΑκόλουθοιΑκολουθήστε