More
  ΑρχικήFitnessΚοιλιακοί-φέτες...Κάποιες αλήθειες που πρέπει να έχετε υπόψη

  Κοιλιακοί-φέτες…Κάποιες αλήθειες που πρέπει να έχετε υπόψη

  Ωραίο πράγμα οι κοιλιακοί-φέτες,ποιος λέει όχι; Αλλά και δύσκολο καθώς και συζητήσιμο το πόσο αξίζουν το μεγάλο κόστος τους.

  Δύσκολο, και μάλιστα πολύ γιατί είναι αντίθετο στη φύση μας. Αν είμαστε σήμερα ζωντανοί είναι γιατί οι πρόγονοί μας μπορούσαν να βάλουν πολύ λίπος και να το κρατήσουν για να σπρώξουν ολόκληρο χειμώνα,για να μπορέσουν να ζήσουν μέχρι την άνοιξη. Τώρα είναι αλήθεια πως δεν μπαίνουν τέτοια θέματα.

  Το σούπερ μάρκετ στη γωνία είναι γεμάτο φαγητά και η πρόσβαση σ’ αυτό ελεύθερη γιατί παρά την κρίση έχουμε πρακτικά όλοι τη δυνατότητα – προς το παρόν τουλάχιστον – να αγοράσουμε ότι τροφές θέλουμε.
  Απλά το σώμα μας δεν το ξέρει αυτό! Είναι γενετικά ρυθμισμένο να ανησυχεί για τα επίπεδα της πτώσης του λίπους και να φρενάρει τις μεταβολικές διαδικασίες όταν νοιώσει απειλή. Κι αυτή η γενετική ρύθμιση μέσα από τόσες χιλιετίες δεν μπορεί ν’ αλλάξει σε διάστημα λίγων χρόνων. Γι αυτόν και για ένα σωρό ορμονικούς λόγους, το να χάσεις τα τελευταία κιλά λίπους μπορεί να καταντήσει σαν το μαρτύριο του Σίσυφου.

  Αν έχεις να χάσεις π.χ. 10 κιλά για να πας σε 6-pack, τα πρώτα πέντε θα τα παλέψεις όμορφα,στα επόμενα 2,5 θα φτύσεις αίμα και στα τελευταία θα θέλεις να σκοτώσεις άνθρωπο. Αλλά όσοι πάτε για 6-pack θα πρέπει να έχετε υπόψη σας τα παρακάτω:

  1. Θα πρέπει να βρείτε ένα πολύ ισχυρό κίνητρο και να το θέλετε πολύ γιατί μιλάμε για αληθινό βάσανο με τέλεια διατροφή και πολύ-πολύ άσκηση. Αν το κάνετε για επαγγελματικούς λόγους έχετε το πιο τέλειο κίνητρο. Αν το κάνετε για αισθητικούς λόγους το κίνητρό σας είναι λίγο χλωμό,περισσότερο χλωμό από τα “ουάου” του άλλου φύλου.

  2. Πρέπει να αγαπάτε αυτό που κάνετε,πρέπει να σας αρέσει το ταξίδι περισσότερο κι απ’ τον προορισμό. Το ταξίδι είναι επίπονο αλλά ωραίο γιατί παίζεις με τα όρια σου και ανακαλύπτεις καινούρια στοιχεία του είναι σου. Δεν μπορείτε να διατηρήσετε έναν τρόπο ζωής που μισείτε,που σας βασανίζει,που σας αλλάζει τον ψυχισμό! Δεν μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα κάτι που βλέπετε σαν τιμωρία και όχι σαν ένα δημιουργικό τρόπο ζωής! Διατηρησιμότητα είναι εδώ η μαγική λέξη!

  - Advertisement -

  3. Συγκρίνετε τον εαυτό σας με τη χθεσινή βερσιόν σας και όχι με τους άλλους Μη παρασύρεστε από το 1-3% των γενετικά προικισμένων,αυτό αφορά μόνο ένα πολύ μικρό μέρος του πληθυσμού. Επίσης να έχετε υπόψη ότι σε πολλές φωτoγραφίες με λαδωμένα παλικάρια που φοράνε speedo, έχει πέσει άγριο photoshop ή / και έχουν εφαρμοστεί διάφορες τεχνικές flexing και αναπνοής όπως και αποχή ημερών από υδατάνθρακες. Και βέβαια πολλοί χρησιμοποιούν επικίνδυνα βοηθήματα με προσωρινά αποτελέσματα. Υπομονή! Πόσο πήρε στον Πραξιτέλη να σκαλίσει τον Ερμή του;;

  4. Σε κάθε περίπτωση μείνετε καθαροί! Αφήστε το σώμα σας να πάει όπου μπορεί χωρίς να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε “βοήθεια”. Δεν υπάρχει περίπτωση που να μη την πληρώσετε άσε δε που “easy come,easy go…” Yπάρχουν μεσομακροπρόθεσμες,σοβαρές παρενέργειες που ούτε καν μπορείτε να φαντασθείτε αλλά να ξέρετε ότι ούτε ένας δεν έχει γλυτώσει χωρίς να πληρώσει το κόστος των επιλογών του,μικρό ή μεγάλο. Πετάξτε μακριά τα διάφορα χάπια,δεν αξίζουν τον κόπο.

  5. Μη γίνεστε εμμονικοί! Όλη η ιστορία είναι να χαίρεστε το ταξίδι,να βρίσκεστε σε αρμονία με το υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής σας. Η εμμονή μπορεί να θέσει νέους κανόνες στη ζωή σας. Η εμμονή βασανίζει,κουράζει,οδηγεί σε εξάντληση. Δεν μπορούμε να είμαστε πάντα σε “beast mode”, διαφορετικά πάμε σε υπερπροπόνηση και burnout. Nα ήταν ψυχή να την ξεσκίσουμε! Αλλά είναι σώμα και είναι φθαρτό,θέλει ξεκούραση και κανάκεμα. Να θυμάστε ότι όταν συνεχίζετε μόνο με την ψυχή σας γιατί δεν υπακούει το σώμα,αυτό είναι που την πληρώνει στο τέλος. Πληρώνει τους μάταιους ηρωισμούς. Ήμουν εκεί,το έχω ζήσει,το έχω πληρώσει! Δημιουργικό στρες είναι η λύση,ένα στρες που το ελέγχεις εσύ και όχι το αντίθετο.

  6. Αν είναι κάτι που το γουστάρετε εσείς με γεια σας και χαρά σας! Γιατί αν το κάνετε για να γουστάρουν οι άλλοι και ιδίως το άλλο φύλο πέφτετε πολύ έξω! Καμία απολύτως σκασίλα δεν έχει το άλλο φύλο αν έχετε 6pack ή 4pack…..

  7. Το 6pack θα σας στεγνώσει άσχημα στο πρόσωπο Όπως έχω γράψει επανειλημμένα, το λίπος έχει την κακή συνήθεια να μη φεύγει τοπικά από κει που καιγόμαστε αλλά από όλο το σώμα ταυτόχρονα, μαζί κι από το πρόσωπό σας. Μη κοιτάτε τα φρέσκα μοντέλα! Έχουν τον τρόπο τους αυτά…

  8. Και τέλος μην ορίζετε την αξία σας σαν προσωπικότητα από τους κοιλιακούς σας! Υπάρχουν πολύ πιο ανώτερα και ενδιαφέροντα πράγματα στη ζωή!

  ΠΗΓΗ : totalfitness-christos.blogspot.com

  Ακολουθήστε μας

  97,961ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  28,027ΑκόλουθοιΑκολουθήστε