Αν και είναι μια απλή στην εκτέλεση της άσκηση, την ίδια στιγμή προσφέρει πολλά οφέλη στο σώμα και την υγεία σου. Οι εκτάσεις και ανατάσεις με αναπήδηση, όπως ονομάζονται επί τω ελληνικότερο, εξασκούν τους κοιλιακούς, τα χέρια, την πλάτη, τους ώμους, τους γλουτούς και τα πόδια. Αυξάνουν τον καρδιακό ρυθμό, ανακουφίζουν από το στρες, βελτιώνουν τη ροή του αίματος και ενισχύουν τη φυσική σου κατάσταση. Αποτελεί δε μία από τα πιο βασικές και θεμελιώδεις ασκήσεις για να κάψεις θερμίδες.

Εάν είσαι αρχάριος χρησιμοποίησε αργές, ελεγχόμενες κινήσεις για να αποφύγεις τραυματισμούς. Αν είσαι πιο προχωρημένος και θέλεις να κάψεις περισσότερες θερμίδες, κάνε άλματα πιο γρήγορα.

Τα Jumping Jacks:

1. Τέλεια για ζέσταμα

Ανεβάζουν τον καρδιακό ρυθμό και την ίδια στιγμή χαλαρώνουν τα άκρα. Ως άσκηση μπορεί να σου φαίνεται ρετρό αλλά εξακολουθεί να είναι η πιο καλή άσκηση για προθέρμανση.

2. Καίνε θερμίδες

Τα αλματάκια σου προσφέρουν μια καλή αερόβια άσκηση. Είναι μία cardio άσκηση, η οποία απαιτεί ένα υψηλό επίπεδο ενέργειας και καίει πολλές θερμίδες. Το σώμα σου ζεσταίνεται με μόλις 10-15 Jumping Jacks. Κάνε 100 άλματα κάθε μέρα και θα κάψεις πολλές θερμίδες.

3. Τονώνουν το καρδιαγγειακό

Τα Jumping Jacks διατηρούν την καρδιά σου υγιή και αναγκάζουν τους πνεύμονές σου να παίρνουν περισσότερο οξυγόνο. Αυτό ωφελεί και ενισχύει το καρδιαγγειακό σύστημα. Επίσης, σύμφωνα με έρευνες, βελτιώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης και συμβάλλουν στον έλεγχο των επιπέδων της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

4. Σε κάνουν πιο δυνατό

Τα Jumping Jacks είναι μια άσκηση σωματικού βάρους. Μπορεί να μην ενισχύουν τον όγκο σου, όπως οι ασκήσεις δύναμης, αλλά ενισχύουν τους μυς. Επίσης γυμνάζουν και γλουτούς, γάμπες, μηρούς, πλάτη και τους μύες των ώμων.

5. Συμβάλλουν στην αντοχή

Τα Jumping Jacks χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες αθλητές και στρατιωτικούς σε όλο τον κόσμο για αντοχή και προετοιμασία για την προπόνηση.

Εκτέλεσε σωστά την άσκηση

Στάσου όρθιος με τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων, η σπονδυλική στήλη σου να είναι ίσια, οι ώμοι χαλαροί και οι κοιλιακοί σφιγμένοι. Λύγισε ελαφρώς τα γόνατα σου και κάνε μικρό άλμα ανοίγοντας τα πόδια αλλά και τα χέρια σου (παλαμάκια πάνω από το κεφάλι).

Πηγη : iform.gr