Συνταγή για 4 μερίδες
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
400 γρ. ρύζι μπασμάτι βρασμένο
2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λεπτές κάθετες φέτες
1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
70 γρ. σάλτσα σόγιας
3 κ.σ. γλυκόξινη σάλτσα
Μισό μάτσο κόλιανδρο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Σουσάμι για το σερβίρισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε μία βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ καλά τον κιμά. Με ένα σύρμα χειρός τον ανακατεύουμε συνέχεια ώστε να μην κολλήσει και να αφρατέψει.
Μόλις σοταριστεί καλά ο κιμάς, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα, σβήνουμε με την γλυκόξινη σάλτσα και με το 1/3 της ποσότητα της σάλτσας σόγιας. Στη συνέχεια τον μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Στην ίδια κατσαρόλα του κιμά σοτάρουμε τις πιπεριές και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Σβήνουμε με το 1/3 από την ποσότητα της σάλτσας σόγιας και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελώσουν. Σβήνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα σόγιας και στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Σύνθεση: Αδειάζουμε το ρύζι σε ένα βαθύ μπολ ως βάση. Στη συνέχεια προσθέτουμε από πάνω τον κιμά, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και σερβίρουμε
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ
ανα μερίδα
Θερμίδες 695 35%
Λίπος 15.7g 22%
Kορεσμένα 4.2g 21%
Πρωτείνες 47.1g 94%
Yδατάνθ.87.7g 34%
Σάκχαρα 4g 4%
Αλάτι1.2g 20.00%
Ινες2.4g 10%
Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κυρίως γεύματα
Πηγή : giorgostsoulis