More
    ΑρχικήΔιατροφήH σαλάτα των πρωταθλητών

    H σαλάτα των πρωταθλητών

    Η σαλάτα των πρωταθλητών είναι must για μια αθλητική διατροφή. Την βρήκαμε στο site του Ακη Πετρετζικη και την μοιραζόμαστε μαζί σας.

    • 450 γρ. φασόλια χάντρες κτψ  
    • 2 κόκκινες πιπεριές
    • 15 τοματίνια
    • 10 ελιές
    • αβοκάντο
    • 90 γρ. κινόα
    • 150 γρ. καλαμπόκι σε κονσέρβα
    • ξύσμα από 2 λάιμ
    • χυμό από 2 λάιμ
    • 2 κ.σ ελαιόλαδο
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • ½ ματσάκι μαϊντανό
    • ½ ματσάκι δυόσμο
    • 1 κ.σ. μέλι

    Για το σερβίρισμα

    • 2 κ.σ. μαϊντανό και δυόσμο
    • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
    • πιπέρι

     

    • 15′ Χρόνος Εκτέλεσης  – 15′ Χρόνος Ψησίματος –  Συνταγή για 4-6 Μερίδες

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Βάζουμε μία κατσαρόλα με νερό στη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα φασόλια και βράζουμε για 15 λεπτά.
    • Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τις πιπεριές, τα τοματίνια στη μέση, τις ελιές γύρω γύρω από το κουκούτσι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ.
    • Καθαρίζουμε και κόβουμε το αβοκάντο σε κομμάτια του 1 εκ.
    • 5 λεπτά πριν βγάλουμε τα φασόλια, προσθέτουμε την κινόα στην κατσαρόλα και βράζουμε και τα δύο μαζί για 5 λεπτά.
    • Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπολ το καλαμπόκι, το ξύσμα και τον χυμό από τα λάιμ, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
    • Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και τον μαϊντανό, τα ρίχνουμε στο μπολ και τα ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
    • Σουρώνουμε τα φασόλια με τη κινόα, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό να να κρυώσουν και τα προσθέτουμε στο μπολ.
    • Προσθέτουμε το μέλι για να ισορροπήσουμε την οξύτητα και σερβίρουμε με φρέσκα μυρωδικά, πιπέρι και με ελαιόλαδο.

    FMH.GR 


    Ακολουθήστε μας

    97,961ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    28,027ΑκόλουθοιΑκολουθήστε