Η σαλάτα των πρωταθλητών είναι must για μια αθλητική διατροφή. Την βρήκαμε στο site του Ακη Πετρετζικη και την μοιραζόμαστε μαζί σας.

  • 450 γρ. φασόλια χάντρες κτψ  
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 15 τοματίνια
  • 10 ελιές
  • αβοκάντο
  • 90 γρ. κινόα
  • 150 γρ. καλαμπόκι σε κονσέρβα
  • ξύσμα από 2 λάιμ
  • χυμό από 2 λάιμ
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • ½ ματσάκι δυόσμο
  • 1 κ.σ. μέλι

Για το σερβίρισμα

  • 2 κ.σ. μαϊντανό και δυόσμο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι

 

  • 15′ Χρόνος Εκτέλεσης  – 15′ Χρόνος Ψησίματος –  Συνταγή για 4-6 Μερίδες

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε μία κατσαρόλα με νερό στη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα φασόλια και βράζουμε για 15 λεπτά.
  • Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τις πιπεριές, τα τοματίνια στη μέση, τις ελιές γύρω γύρω από το κουκούτσι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε το αβοκάντο σε κομμάτια του 1 εκ.
  • 5 λεπτά πριν βγάλουμε τα φασόλια, προσθέτουμε την κινόα στην κατσαρόλα και βράζουμε και τα δύο μαζί για 5 λεπτά.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπολ το καλαμπόκι, το ξύσμα και τον χυμό από τα λάιμ, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και τον μαϊντανό, τα ρίχνουμε στο μπολ και τα ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Σουρώνουμε τα φασόλια με τη κινόα, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό να να κρυώσουν και τα προσθέτουμε στο μπολ.
  • Προσθέτουμε το μέλι για να ισορροπήσουμε την οξύτητα και σερβίρουμε με φρέσκα μυρωδικά, πιπέρι και με ελαιόλαδο.

FMH.GR