Αρχική Διατροφή H σαλάτα των πρωταθλητών

H σαλάτα των πρωταθλητών

Η σαλάτα των πρωταθλητών είναι must για μια αθλητική διατροφή. Την βρήκαμε στο site του Ακη Πετρετζικη και την μοιραζόμαστε μαζί σας.

  • 450 γρ. φασόλια χάντρες κτψ  
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 15 τοματίνια
  • 10 ελιές
  • αβοκάντο
  • 90 γρ. κινόα
  • 150 γρ. καλαμπόκι σε κονσέρβα
  • ξύσμα από 2 λάιμ
  • χυμό από 2 λάιμ
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • ½ ματσάκι δυόσμο
  • 1 κ.σ. μέλι

Για το σερβίρισμα

  • 2 κ.σ. μαϊντανό και δυόσμο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι

 

  • 15′ Χρόνος Εκτέλεσης  – 15′ Χρόνος Ψησίματος –  Συνταγή για 4-6 Μερίδες

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε μία κατσαρόλα με νερό στη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα φασόλια και βράζουμε για 15 λεπτά.
  • Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τις πιπεριές, τα τοματίνια στη μέση, τις ελιές γύρω γύρω από το κουκούτσι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε το αβοκάντο σε κομμάτια του 1 εκ.
  • 5 λεπτά πριν βγάλουμε τα φασόλια, προσθέτουμε την κινόα στην κατσαρόλα και βράζουμε και τα δύο μαζί για 5 λεπτά.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπολ το καλαμπόκι, το ξύσμα και τον χυμό από τα λάιμ, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και τον μαϊντανό, τα ρίχνουμε στο μπολ και τα ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Σουρώνουμε τα φασόλια με τη κινόα, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό να να κρυώσουν και τα προσθέτουμε στο μπολ.
  • Προσθέτουμε το μέλι για να ισορροπήσουμε την οξύτητα και σερβίρουμε με φρέσκα μυρωδικά, πιπέρι και με ελαιόλαδο.

FMH.GR 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διατροφή στην παραλία

Όλοι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες προσπαθούμε να μην ξεφύγουμε στο φαγητό και το αλκοόλ και να διατηρήσουμε το βάρος μας. Είτε βρισκόμαστε σε διακοπές...