Αρχική Fitness Η γυμναστική με βάρη κόβει πόντους

Η γυμναστική με βάρη κόβει πόντους


Οι περισσότεροι άνθρωποι στην προσπάθειά τους να χάσουν βάρος ακολουθούν μία διατροφή χαμηλή σε θερμίδες και παράλληλα ένα αερόβιο πρόγραμμα γυμναστικής. Αυτός ο συνδυασμός μπορεί να λειτουργήσει με έναν υπέροχο τρόπο, όμως αποδίδει καλά μόνο στους αρχάριους αθλούμενους και έχει μόνο βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα.

Μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Obesity Reviews προτείνει τον εμπλουτισμό του προγράμματός μας με γυμναστική με βάρη. Η έρευνα που διεξήχθη από την ερευνητική ομάδα του Harvard ανακάλυψε ότι η γυμναστική με βάρη βοηθάει τα μέγιστα στην μείωση του κοιλιακού λίπους καθώς αυξάνει η μυϊκή μάζα.

Μπορεί ο σωματικός κάματος κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης με βάρη να μην καίει τόσες πολλές θερμίδες όσο η αερόβια (η οποία διαρκεί για ένα σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα), όμως όταν η αερόβια συνδυάζεται (όπως συμβαίνει συνήθως) με μία διατροφή χαμηλή σε θερμίδες το αποτέλεσμα είναι η ταυτόχρονη ραγδαία μείωση της μυϊκής μάζας.


Αντίθετα όταν περιλαμβάνεται στο ημερήσιο πρόγραμμα και ένα μικρό έστω πρόγραμμα με βάρη και μία ισορροπημένη διατροφή, τα αποτελέσματα όσον αφορά στην καύση του σωματικού λίπους είναι πολύ πιο εντυπωσιακά και κυρίως μόνιμα.

Ειδικά όταν μετά από κάθε προπόνηση και μέσα σε 30 λεπτά από τη λήξη της λαμβάνουμε ένα πρωτεϊνικό ρόφημα με Whey πρωτεΐνη, η μυϊκή μάζα διατηρείται ανέπαφη (ανάλογα με την προπόνηση μπορεί να αυξηθεί κιόλας) χωρίς να αυξάνουμε τον αριθμό των θερμίδων.

Με λίγα λόγια η εξίσωση προπόνηση με βάρη + αερόβια + ισορροπημένη διατροφή = καύση λίπους/αύξηση μυϊκής μάζας, είναι η σίγουρη λύση για βελτίωση της υγείας και εμφάνισης.

Πηγή: X-TREME STORESΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H Fitness Motivation Hellas στο Gazi Crossfit

Στα πλαίσια της προετοιμασίας της ομάδας μας για το Legion Run 2018  βρεθήκαμε σε ένα μοναδικό χώρο για προπόνηση στο κέντρο της Αθήνας.Το Gazi...