Αρχική Fitness Cardio - Running Γιατί ενώ κάνετε διάδρομο ΔΕΝ καίτε λίπος;

Γιατί ενώ κάνετε διάδρομο ΔΕΝ καίτε λίπος;

Το περπάτημα ή το τρέξιμο στο διάδρομο είναι πράγματι μια από τις καλύτερες ασκήσεις, τόσο για τη βελτίωση της καρδιαγγειακής μας κατάστασης όσο και για να κάψουμε λίπος. Υπάρχουν όμως κάποιες “κακές” συνήθειες που δυναμιτίζουν την προσπάθειά μας με αποτέλεσμα ενώ γυμναζόμαστε να μη χάνουμε λίπος. Ποιες είναι οι συνήθειες που δεν μας βοηθάνε να κάψουμε λίπος στο διάδρομο;

Περπατάτε βλέποντας τηλεόραση
Εάν ο στόχος είναι μια σταθερής έντασης αεροβική άσκηση, τότε η παρακολούθηση μιας εκπομπής ή των ειδήσεων είναι ένας καλός τρόπος για να περάσει πιο εύκολα η ώρα. Όταν όμως στόχος σας είναι να κάψετε λίπος και να χάσετε κιλά, θα πρέπει να μειώσετε τους περισπασμούς και να συγκεντρωθείτε στην προπόνησή σας.

Πιάνεστε από τις λαβές
Εάν αναγκάζεστε να κρατιέστε από τις λαβές για να έχετε καλύτερη ισορροπία, είναι προτιμότερο να μειώσετε την ταχύτητά σας στο επίπεδο όπου θα νιώθετε ασφαλής με τα χέρια σας να κινούνται ελεύθερα. Όταν κρατάτε τις λαβές, η άσκηση γίνεται πολύ ευκολότερη και επιπλέον διευκολύνει τη δουλειά των ποδιών μειώνοντας την προσπάθεια που καταβάλετε και τις θερμίδες που καίτε. Επίσης, σας κάνει να περπατάτε με έναν αφύσικο ρυθμό και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραυματισμό. Όσο θα βελτιώνετε η τεχνική και η φυσική σας κατάσταση, αυξήστε το ρυθμό και την ταχύτητά σας για να ασκείστε πιο εντατικά και να δείτε τα αποτελέσματα στο σώμα σας.

Ξεχνάτε την τεχνική 
Το τρέξιμο στο διάδρομο έχει διαφορετική αίσθηση, θα πρέπει όμως να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο τρέξιμο στο δρόμο. Σφιχτοί κοιλιακοί, ψηλά το στέρνο, ώμοι πίσω και βλέμμα μπροστά, όχι κάτω, συμβουλεύουν οι ειδικοί για καλύτερο αποτέλεσμα. Τέλος, αφήστε τα χέρια να κουνιούνται φυσικά στα πλευρά σας αντί να τα κρατάτε σφιχτά κοντά στο σώμα σας και βεβαιωθείτε ότι κάνετε όσο μεγάλες δρασκελιές σας επιτρέπει το μήκος του διαδρόμου σας.

Πηγή : Capital.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακολουθήστε μας

89,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
26,058ΑκόλουθοιΑκολουθήστε