Πολλά χαμόγελα και fitness για μια ακόμη φορά, σημειώθηκαν στο πρώτo open indoor workout που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου. Ο λόγος φυσικά για την εξαιρετική ατμόσφαιρα που επικράτησε για περισσότερες από 4 ώρες, στο Σεράφειο. 
Το Σεράφειο είναι ένα σύγχρονο κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας του δήμου Αθηναίων.
Ένα σπουδαίο έργο με πολλαπλές χρήσεις, προσιτό σε όλες και όλους τους κατοίκους  οπου άνοιξε τις πόρτες του στην ομάδα μας.

Μέσα σε έναν τεράστιο, σύχγρονο και μοντέρνο χώρο, η ομάδα της Blood-e περίμενε τόσο τα μέλη μας, όσο και απλό κόσμο, να συμβάλλει στο τεράστιο έργο της αιμοδοσίας.

Το Blood-e είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που στοχεύει στην αύξηση του ποσοστού των εθελοντών αιμοδοτών. Το όραμα της ομαδα του Blood-e είναι η δημιουργία μίας ψηφιακής κοινότητας η οποία μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα και να καλύψει τις ανάγκες για αίμα του πληθυσμού.

Τον κάθε αιμοδότη φρόντιζε η b-fresh με δροσιστικούς χυμούς καθώς και η e-Food, η οποία μας είχε προμηθεύσει με γευστικότατα σνακ.

Το πρωινό μας, ήταν γεμάτο. Ξεκινήσαμε με τη πιο δυναμική «καλημέρα», υπό την άψογη καθοδήγηση της pilates instructor, Σοφία Καρυώτη. Μέσα από ένα δυναμικό μάθημα, γνωρίσαμε το κόσμο των pilates, είδαμε καινούργιο ασκησιολόγιο και σίγουρα ευχαριστηθήκαμε την εμπειρία, του να εξερευνούμε κάτι καινούργιο στο χώρο της γυμναστικής. Highlight: πιτσιρικάς ετών 6 σε πλήρη συγκέντρωση να εκτελεί άψογα τις ασκήσεις.

Τη σκυτάλη στη συνέχεια, ανέλαβε η διατροφολόγος Ελίνα Ασημακοπούλου, η οποία έθιξε ίσως ένα από τα πιο βασικά θέματα στη διατροφή κάθε αθλητή: πρωτείνη. Μια ουσία που ο καθένας μας ακούει τόσα πολλά στο καθημερινό του περιβάλλον. Εμείς, είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε από μια επαγγελματία του είδους, και μάλιστα να πάρουμε συμβουλές και να λύσουμε προσωπικές απορίες! Αν και η ίδια φρόντισε να μας «ταλαιπωρήσει» με ένα προφορικό τεστάκι έκπληξη στο τέλος, σίγουρα η δουλειά της απέδωσε καρπούς, με το συγκεκριμένο θέμα να αποτελεί, θέμα συζήτησης ανάμεσά μας για αρκετή ώρα!

Τέλος, το πρόγραμμά μας έκλεισε με δυο από τους καλύτερους yoga instructors Μαρία Μαγκανάρη και Κυριάκο Μιχαήλ. Μέσα σε ένα εξαιρετικό μάθημα κατάφεραν να αναιρέσουν πολλές προκατειλημμένες γνώμες για την ευκολία ή τη χρησιμότητα της yoga. Κάτω από την αυστηρή και ταυτόχρονα άψογη καθοδήγησή τους, μπορέσαμε να δημιουργήσουμε, όπως είπαν οι ίδιοι, «χώρο για εμάς» . Γυμναστήκαμε, γελάσαμε ακόμη περισσότερο όταν είδαμε πόσο ζόρικη μπορεί να γίνει η γιόγκα, και σίγουρα χαλαρώσαμε. Namaste!

Φυσικά όλα τα παραπάνω δε θα μπορούσαν να είχαν πραγματοποιηθεί χωρίς την ευγενή χορηγία εξοπλισμού, της Amila.

Με ακόμη πιο απλά λόγια. Βρεθήκαμε για μια ακόμη φορά ως ομάδα, και καλωσορίσαμε με χαρά τα καινούργια μας μέλη. Προσφέραμε, γελάσαμε, γυμναστήκαμε. Γνωρίσαμε καινούργιους ανθρώπους. Σηκωθήκαμε από το καναπέ, γίναμε παρέα, και πίσω από τα πελώρια τζάμια του Σεράφειου, χαζεύαμε ο κέντρο της Αθήνας να κινείται με τρελούς ρυθμούς. Κάναμε πιλάτες, γιόγκα, σαν ομάδα. Εσύ, τι έκανες το Σάββατο το πρωί;

Για την Fitness Motivation Hellas  Βασια Μιχαλοσταμου
Φωτογραφικη καλυψη  : Koσμας Τσαταλογλου