Αρχική Fitness Μερικές ασκήσεις για να μείνεις fit και μετά τα 40

Μερικές ασκήσεις για να μείνεις fit και μετά τα 40

To γεγονός ότι μεγαλώνεις, δε σημαίνει ότι πρέπει να ασκείσαι λιγότερο. Το αντίθετο: Όσο πλησιάζεις ή βρίσκεσαι μετά τα 40 οφείλεις να προσθέτεις επιπλέον προγράμματα γυμναστικής στη ρουτίνα σου, με σκοπό να να θωρακίζεις μυς, αρθρώσεις, οστά και αγγεία από την φυσιολογική φθορά.

Η κινητικότητα είναι το κλειδί

Ακολούθησε το fmh.gr στο Twitter, στο Facebook και στο Instagram.

Οι άντρες μετά τα 40 πρέπει να επικεντρώνονται σε ασκήσεις που προάγουν την κινητικότητα των αρθρώσεων σε πολλαπλά επίπεδα, με ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές των ισχίων, των γονάτων, των αστραγάλων και της σπονδυλικής στήλης.

Αυτές οι ασκήσεις χαρίζουν κι ένα ακόμη πλεονέκτημα: θα δείχνεις αγέραστος.

Κανείς δεν θα σου ζητήσει να αντικαταστήσεις τις ασκήσεις δύναμης και αερόβιας αντοχής που πιθανώς συνήθιζες να εκτελείς μέχρι χθες, μόνο που σήμερα, προσθέτεις μερικές νέες κινήσεις που θα ενισχύσουν το νευρομυϊκό σύστημα και τις αρθρώσεις. Κύριος στόχος; Η δημιουργία ενός σώματος ευκίνητου, ευλύγιστου και αθλητικού σαν 20άρη -όλοι οι μεσήλικες φίλοι σου θα σε ζηλεύουν γι’ αυτό.

Οδηγίες:

  • Διάλεξε μια άσκηση από τη λίστα και εκτέλεσέ την ως προθέρμανση πριν από το πρόγραμμά σου στο γυμναστήριο ή στο σπίτι.
  • Εκτέλεσε κάθε κίνηση επί 40’’, ξεκούραση 20’’ και επανάληψη.
  • Μπορείς κάλλιστα να χρησιμοποιήσεις το σύνολο των ασκήσεων στη σειρά (από μια επανάληψη) ως μια πλήρη προπόνηση για όλο το σώμα και την καρδιαγγειακή βελτίωση, ταυτόχρονα.
  • Οι ασκήσεις που γίνονται από μια πλευρά του σώματος, μοίρασε το χρόνο εκτέλεσης δια 2 (20’’ από τη μία, 20’’ από την άλλη).

1. Κυκλικές κινήσεις της λεκάνης από όρθια στάση

2. Ημικαθίσματα

3. Down Dog

Μερικές ασκήσεις για να μείνεις fit και μετά τα 40

4. Επιτόπιες αναπηδήσεις

5. Πλάγιες αναπηδήσεις με ευρύ άνοιγμα ποδιών

6. Ημικαθίσματα στο ένα πόδι

7. Επικύψεις χιαστί (δεξί χέρι στο αριστερό πόδι και αντίστροφα)

8. Οπίσθιες διατάσεις μέσης

9. Περπάτημα της αρκούδας

10. Ποικιλία προβολών (εμπρόσθιες, οπίσθιες, πλάγιες και χιαστί)

- Advertisement -
- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι δικαιολογίες – Fitness Motivation Hellas

Δεν προλαβαίνω.Δεν έχω χρήματα.Την δικαιολογία αν την πεις μέσα σου πάρα πολλές φορές θα την πιστέψεις τόσο πολύ που μετά δεν θα μπαίνεις καν...