Ελαφριά γλυκά με σοκολάτα! 4 light συνταγές που θα σε ενθουσιάσουν
Γλυκά με σοκολάτα! Μπορούμε να της παραδοθούμε χωρίς καμία εγκράτεια και ενοχή, ειδικά τις ώρες εκείνες που οι λιγούρες μας χτυπάνε κόκκινο. Πώς μπορούμε όμως να την απολαύσουμε χωρίς να χαλάσουμε τη δίαιτά μας και χωρίς να επιβαρυνθούμε με περιττές θερμίδες; Με αυτές εδώ τις σούπερ απολαυστικές συνταγές που δεν ξεπερνούν τις 300 θερμίδες. 4 light γλυκά με βάση τη σοκολάτα για να διαλέξεις το αγαπημένο σου!
Cheesecake Brownies
Θερμίδες: 140
Το αγαπημένο σου cheesecake με σοκολάτα και brownies υπόσχεται να απογειώσει τη γεύση σου και είναι το πιο ελαφρύ από τα γλυκά με σοκολάτα
θερμίδες: 140
Συστατικά
- Για τα brownies:
- 5 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 1/4 φλιτζάνι τσιπς σοκολάτας
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/3 φλιτζανιού κακάο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκοι στιγμιαίου εσπρέσο διαλυμένοι σε 1 κουταλιά νερό
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Για το cheesecake:
- 1 πακέτο τυρί κρέμα χαμηλό σε λιπαρά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 μεγάλο ασπράδι αυγού, ελαφρώς χτυπημένο
Τρόπος μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ψέκασε με ένα σπρέι μαγειρικής ένα ταψί.
- Για τη βάση από brownie, ζέστανε το βούτυρο και τα κομματάκια σοκολάτας σε ένα φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσουν.
- Ανακάτεψε.
- Ανακάτεψε τα επόμενα 4 συστατικά (με το αλάτι) σε ένα μπολ.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτύπησε ελαφρά τα αυγά, τη ζάχαρη, το μείγμα εσπρέσο και τη βανίλια. Πρόσθεσε το μείγμα σοκολάτας και ανακάτεψε μέχρι να γίνει λείο.
- Πρόσθεσε τα ξηρά συστατικά και ανακάτεψε.
- Ρίξε στη βάση του ταψιού το μείγμα.
- Για το cheesecake, χτύπησε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το ασπράδι με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια-υψηλή ταχύτητα.
- Ρίξε την κρέμα πάνω από το στρώμα brownie.
- Με την άκρη ενός μαχαιριού, ανακάτεψε την κρέμα με το brownie.
- Ψήσε για 30 λεπτά και άφησέ το να κρυώσει.
- Κόψε σε μικρά τετράγωνα.
Σουφλέ σοκολάτας
Θερμίδες: 232
Μια γλυκιά αμαρτία που ήρθε να σε απελευθερώσει από τις ενοχές σου! Σουφλέ σοκολάτας με λίγες θερμίδες.
θερμίδες: 232
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι ψημένα φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα
- 1 3/4 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1/4 φλιτζανιού κακάο
- 2 μεγάλα αυγά
- 5 μεγάλα ασπράδια αυγών
- 1000 γραμμ. γλυκόπικρη σοκολάτα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Σπρέι μαγειρικής
- 1 φλιτζάνι γάλα με 2% λιπαρά
- Λίγο αλάτι
- Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Τρόπος μαγειρέματος
- Λιώσε τα φιστίκια Αιγίνης σε ένα μίξερ για περίπου 3 1/2 λεπτά).
- Σε ένα μίξερ ανακάτεψε 1/4 φλιτζάνι βούτυρο, 1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη, το κακάο, τα αυγά και τα ασπράδια αυγών.
- Πρόσθεσε τη σοκολάτα και ανακατάψε πάνω από νερό που σιγοβράζει μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να διαλυθεί η ζάχαρη (περίπου 3 λεπτά).
- Αφαίρεσε από τη φωτιά και πρόσθεσε το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.
- Ανακάτεψε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει λείο.
- Με ένα κουτάλι μοίρασε το μείγμα μέσα σε 12 φορμάκια για muffin.
- Πάγωσε για 2 ώρες.
- Ανακάτεψε το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι βουτύρου και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη στο μίξερ.
- Πρόσθεσε το γάλα και το αλάτι μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
- Πέρασε το μείγμα μέσα από ένα κόσκινο έτσι ώστε να μείνουν μόνο τα υγρά μέσα στην κατσαρόλα.
- Βράσε και 4 λεπτά πριν το τέλος χαμήλωσε τη φωτιά για να πήξει.
- Αφαίρεσε από τη φωτιά και ρίξε σε ένα μπολ και άστο να παγώσει.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήσε το κέικ για 9 λεπτά.
- Προσπάθησε η σοκολάτα μέσα να είναι υγρή.
- Άφησέ το να κρυώσει στο ταψί για 5 λεπτά και φέρε τούμπα σε κάθε πιάτο το κέικ.
- Γαρνίρισε με σιρόπι ή ζάχαρη άχνη αν το θες.
Τιραμισού
Θερμίδες: 260
Λατρεύεις το τιραμισού αλλά φοβάσαι τις θερμίδες του; Όχι πια! Δοκίμασε αυτή την ελαφριά εκοδχή του.
θερμίδες:260
Συστατικά για το γλυκό με σοκολάτα
- Για το σιρόπι espresso:
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας κόκκοι στιγμιαίο espresso
- 2 κουταλιές της σούπας Kahlua (λικέρ αρωματισμένο)
- Για την κρέμα:
- 1 συσκευασία τυρί κρέμα χωρίς λιπαρά
- 1 συσκευασία τυρί μασκαρπόνε
- 1/3 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/4 φλυτζάνι ζάχαρη καστανή
- 2 κουταλιές της σούπας Kahlua
- Υπόλοιπα συστατικά:
- 24 μπισκότα για τιραμισού (σαβουαγιάρ)
- 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού κακάο
- 200 γραμμ. γλυκόπικρη σοκολάτα, τριμμένη
Τρόπος μαγειρέματος
- Για την κρέμα espresso:
- Ανακάτεψε τα πρώτα 3 υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα και άφησέ τα μέχρι να πάρουν βράση.
- Μαγείρεψε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Αφαίρεσε από τη θερμότητα και ανακάτεψε, προσθέτοντας 2 κουταλιές της σούπας λικέρ.
- Άφησέ το να κρυώσει εντελώς.
- Για την κρέμα:
- Ανακάτεψε με ένα μίξερ τα τυριά σε ένα μεγάλο μπολ.
- Πρόσθεσε 1/3 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη, καστανή ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας λικέρ και ανακάτεψε πολύ καλά.
- Κόψε στη μέση τα σαβουαγιάρ και κάλυψε με τα μισά την επιφάνεια ενός ταψιού.
- Χύσε το μισό σιρόπι εσπρέσο πάνω από τα μπισκότα.
- Και συμπλήρωσε με τα υπόλοιπα μισά μπισκότα και ακολούθησε την ίδια διαδικασία με το σιρόπι.
- Πασπάλισε ομοιόμορφα με 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού κακάο και σοκολάτα.
- Κάλυψε και βάλε στο ψυγείο για 2 ώρες και εχεις ένα από τα καλύτερα γλυκά με σοκολάτα
Τάρτα σοκολάτας με σαντιγί
Θερμίδες: 272
Τάρτα σοκολάτας με λίγες θερμίδες που συνοδεύεται εξαιρετικά με light σαντιγί.
θερμίδες: 272
Συστατικά
- 1/2 πακέτο κατεψυγμένη ζύμη για πίτα (όπως Pillsbury)
- 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι κακάο
- 1 κουταλιά της σούπας για όλες τις χρήσεις αλεύρι
- 3/4 φλιτζάνι γάλα με 2% λιπαρά
- 1/3 φλιτζάνι σιρόπι καλαμποκιού
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, λιωμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 μεγάλα ασπράδια αυγών
- 1 φλιτζάνι σαντιγί χωρίς λιπαρά
- 1/2 κουταλάκι κακάο χωρίς ζάχαρη (προαιρετικά)
Τρόπος μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Τοποθέτησε τη ζύμη σε ένα ταψί και δίπλωσε τις άκρες της.
- Βάλε το ταψί με τη ζύμη στην κατάψυξη.
- Ανακάτεψε σε ένα μεγάλο μπολ την καστανή ζάχαρη με 1/2 φλιτζάνι κακάο, και το αλεύρι.
- Ανακάτεψε το γάλα και τα επόμενα 5 συστατικά με ένα σύρμα.
- Πρόσθεσε το μείγμα γάλακτος μέσα στο μείγμα με τη ζάχαρη και ανακάτεψε πολύ καλά.
- Ρίξε το μείγμα μέσα στη ζύμη που έχει γίνει σαν κρούστα.
- Ψήσε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
- Μόλις ψηθεί, άφησέ το να κρυώσει για τουλάχιστον 4 ώρες.
- Συμπλήρωσε ομοιόμορφα με σαντιγί και πασπάλισε με 1/2 κουταλάκι κακάο, αν το επιθυμείς
Ακολούθησε το fmh.gr στο Twitter, στο Facebook στο Υoutube και στο Instagram
Πηγη : tlife.gr