More
  Αρχική Θάλεια Μαραγκοπούλου

  Θάλεια Μαραγκοπούλου

  1. Home
  2. »
  3. Διαιτολόγοι
  4. »
  5. Θάλεια Μαραγκοπούλου
  Περιοχή, Νομός:
  Βασ. Γεωργίου Β 1, Καματερό, Καματερό, Αττική
  Περιγραφή:

  H Θάλεια Μαραγκοπούλου είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με διαιτολογικό γραφείο στο Καματερό σχεδιάζοντας εξατομικευμένα διαιτολόγια για φυσιολογικές και παθολογικές καταστάσεις ενώ οι μεταπτυχιακές σπουδές ήταν στην «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία-Διατροφή» στην κατεύθυνση «Διατροφή και Άσκηση» στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

  Έχει συμμετάσχει στο ερευνητικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με τίτλο «Συμμαχία για την Υγεία-Διατροφή: Παρεμβατικά προγράμματα Διατροφικής Αγωγής για την Αντιμετώπιση των Εκφυλιστικών Παθήσεων».

  Ήταν μέλος της έρευνας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης για τα οφέλη και τις επιπτώσεις της νηστείας της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε χρόνιες παθήσεις και είχε συμμετοχή στο πρόγραμμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας «European Childhood Obesity Surveillance Initiative (COSI)» που διεξήχθη σε παιδιά δημοτικού.

  Συμμετείχε σε ερευνητικό πρόγραμμα που αφορά τη μελέτη της ιρισίνης του ορού σε στρατιώτες και φαντάρους της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και απέκτησε κλινική εμπειρία στο διαιτολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», στα πλαίσια Πρακτικής Άσκησης.

  Ήταν μέλος της ερευνητικής ομάδας του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) για ενάμιση χρόνο, όπου διεξήγαγε πείραμα με θέμα την «Διατροφική παρέμβαση με κελυφωτό φιστίκι σε διαβητικά ζωικά πρότυπα».

  Η Διαιτολόγος στο Καματερό Θάλεια Μαραγκοπούλου εχει πραγματοποιήσει ομιλίες σε δημοτικά σχολεία του Νομού Αττικής με σκοπό την ενημέρωση των γονέων και των παιδιών σε θέματα διατροφής, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Δράσεις ενημέρωσης για τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά σε σχολεία».

  Τον Ιούνιο του 2019 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στο συνέδριο του Greek Lipid Forum, παρουσιάστηκε μέρος της εργασίας με τίτλο «Dietary pistachio (Pistacia vera L.) balances intestinal microbiota in streptozotocin-induced diabetic rat» στην οποία συμμετείχε.

  Από τον Αύγουστο του 2014 συνεργάζεται με το ποδοσφαιρικό σωματείο του Α.Ο. Συκαμίνου με τα τμήματα ανδρών και παίδων διεξάγοντας τις ανθρωπομετρικές μετρήσεις, την αξιολόγηση κατάστασης θρέψης και ορισμένα εργομετρικά τεστ σε όλους τους αθλητές.

  “Από το Σεπτέμβριο του 2020, αποτελεί ως Διατροφολόγος μέλος του staff των Προ-εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου Δυτικής Αττικής σε μία προσπάθεια για κάτι καινοτόμο στο αναπτυξιακό ποδόσφαιρο. Με νέες ιδέες και μεγάλη υποστήριξη, συμμετέχει στην εκπαιδευτική διαδικασία των παιδιών με στόχο τη δημιουργία ολοκληρωμένων αθλητών αλλά κυρίως ανθρώπων, που θα μπορέσουν να στελεχώσουν τις Εθνικές μας ομάδες και να σταθούν στο υψηλότερο επίπεδο.”

  Θάλεια Μαραγκοπούλου, Διαιτολόγος , Καματερό

  Υπηρεσίες:

  Καρδιαγγειακά νοσήματα: ρύθμιση υπερλιπιδαιμιών (υψηλή χοληστερόλη ή/και τριγλυκερίδια), ρύθμιση υπέρτασης, Σακχαρώδης Διαβήτης (τύπου Ι και ΙΙ) και μεταβολικό σύνδρομο, Οστεοπόρωση και παθήσεις των οστών, Ουρική αρθρίτιδα (υψηλό ουρικό οξύ),Θυρεοειδοπάθειες, Αναιμίες και διατροφικές ελλείψεις σε ειδικές καταστάσεις, Παθήσεις πεπτικού συστήματος: γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, έλκος στομάχου-δωδεκαδακτύλου, ευερέθιστο έντερο, δυσκοιλιότητα, νόσος Crohn, κοιλιοκάκη, Παθήσεις νεφρών, ήπατος (λίπος στο συκώτι), Διατροφικές διαταραχές (βουλιμία, ανορεξία, σύνδρομο νυχτερινής υπερφαγίας), Διατροφικές αλλεργίες, Παιδική – Εφηβική Παχυσαρκία, Αύξηση βάρους, Απώλεια βάρους, Διατήρηση Βάρους, Αθλητική διατροφή, Εγκυμοσύνη – Θηλασμός, Ανάλυση Σύστασης Σώματος – Λιπομέτρηση – Σπλαχνικό λίπος, Online diet, Online Coaching

  Contact Information
  Διεύθυνση: Βασ. Γεωργίου Β 1, Καματερό
  Τηλέφωνο: 2102325390
  Κινητό: 6978879244
  Website:
  Facebook:
  Instagram:
  Ετικέτες:

  Send message to listing owner