More
  Αρχική Μάρα Αθανασοπούλου

  Μάρα Αθανασοπούλου

  1. Home
  2. »
  3. Διαιτολόγος
  4. »
  5. Μάρα Αθανασοπούλου
  Περιοχή, Νομός:
  Κηφισιά, Αττική
  Περιγραφή:
  Η Μάρα Αθανασοπούλου είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος στην Κηφισιά

  Σπουδές

  Γεννήθηκα στον Χολαργό Αττικής και μεγάλωσα στην Κόρινθο. Ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές μου σπουδές στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος. Απέκτησα το τριπλά πιστοποιημένο Diploma in Health & Wellness Coaching από το European Lifestyle Medicine Organization, το Complementary Medical Association & το Association for Coaching.

  Απασχόληση

  Σήμερα παρακολουθώ άτομα στην περιοχή της Κηφισιάς (Πλαταιών 7, σταθμός ΗΣΑΠ ΚΑΤ) βοηθώντας τα, με γνώμονα τον σεβασμό στις ξεχωριστές τους ανάγκες και ιδιαιτερότητες τους, να πετύχουν τους διατροφικούς τους στόχους και την καλυτέρευση της υγείας τους. Αναλαμβάνω κυρίως:

  • άτομα που επιθυμούν τροποποίηση στο βάρος τους
  • άτομα με αρκετό επιπλέον βάρος
  • άτομα που φέρουν κάποια Διατροφική Διαταραχή
  • άτομα που έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας
  • Παιδιά
  • Έγκυες ή γυναίκες που θηλάζουν

  Επιπλέον πραγματοποιώ και εξ’ αποστάσεως συνεδρίες

  Η πρώτη μου επαφή με το πρακτικό κομμάτι της επιστήμης μου έγινε στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου. Εκεί μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω πράξη τις γνώσεις μου αλλά και να αποκομίσω νέες εμπειρίες.

  Κατά την εκπόνηση της πτυχιακής μου εργασίας με τίτλο «Παρεμβατικό Πρόγραμμα Διατροφικής Αγωγής Στους Δήμους Αθηναίων Και Ζωγράφου Αττικής» συμμετείχα ως Διαιτολόγος-Διατροφολόγος στο πρόγραμμα διατροφικής παρέμβασης για την αντιμετώπιση μη μεταδιδόμενων νοσημάτων (παχυσαρκία, σακχαρώδης διαβήτης, υπέρταση, δυσλιπιδαιμίες και καρδιαγγειακές παθήσεις.

  διαιτολόγος Κηφισιά

  Κατάρτιση

  Από την αρχή της επαγγελματικής ου δραστηριότητας συνειδητοποίησα πόσο σημαντική είναι για την επαγγελματική μου πορεία η σωστή επικοινωνία και η κατανόηση των ατόμων, που καλούμαι διατροφικά να βοηθήσω. Έτσι προχώρησα στην παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Δεξιότητες Συμβουλευτικής και Επικοινωνίας για Διαιτολόγους» στο Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών (ΚΕΨΕΦ), το οποίο άλλαξε άρδην την επικοινωνιακή μου αλληλεπίδραση τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

  Συνέχισα με την εξειδίκευση μου ως «Ειδικός Αθλητικής Διατροφής», που πιστοποιούνται από το ISSN (Διεθνή Κοινότητα Αθλητικής Διατροφής των ΗΠΑ).

  Μέσα από την ενασχόληση μου με την δουλεία του διαιτολόγου δεν άργησα να καταλάβω πόσο σύνηθες φαινόμενο είναι να φέρει κάποιος διατροφική διαταραχή καθώς και πόσο καίρια είναι η θέση του διαιτολόγου σε αυτές τις περιπτώσεις. Έτσι , πήρα την απόφαση να συμμετέχω στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Master Practitioner on eating disorders & obesity, που πραγματοποιεί το Κέντρο Ενημέρωσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ) σε συνεργασία με το National Center of Eating Disorders της Μεγάλης Βρετανίας, με σκοπό την εξειδίκευση μου στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία.

  Παράλληλα συμμετείχα στα σεμινάρια LLL του Ευρωπαϊκού Φορέα Εντερικής και Παρεντερικής Διατροφής (ESPEN).

  Η ανάγκη μου στο να παρακινώ τους πελάτες μου να αρχίζουν πιο εύκολα να κάνουν χρήσιμες αλλαγές στην καθημερινότητα τους οι οποίες θα τους βοηθήσουν να επιτύχουν τους στόχους που έχουν βάλει για την αλλαγή στο βάρος τους και στην υγεία τους, με οδήγησε να μπω στην διαδικασία να αποκτήσω το τριπλά πιστοποιημένο Diploma in Health & Wellness Coaching από το European Lifestyle Medicine Organization, το Complementary Medical Association & το Association for Coaching. Η εκπαίδευση αυτή λαμβάνει χώρα στο ATHENS COACHING INSTITUTE.

  Από φοιτήτρια παρακολουθώ τις εξελίξεις στους τομείς διατροφής και υγείας. Έτσι, έχω παρακολουθήσει πολλά συνέδρια αλλά και ημερίδες, που έχουν λάβει χώρα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Παράλληλα, μελετώ μέσα από επιστημονικά άρθρα όλες τις διεθνείς εξελίξεις.

  Συγγραφική Δραστηριότητα

  Η ανιδιοτελής χαρά και επιθυμία μου να παράσχω διατροφικές συμβουλές εκπορεύεται από την αμέριστη αγάπη για την επιστήμη μου, με οδηγεί να γράφω κείμενα διατροφής σε εφημερίδες, διαδικτυακά side καθώς και μέσα από τα social media που διαθέτω. Επιπλέον, συμμετέχω ενεργά με συνεντεύξεις, τηλεοπτικές εμφανίσεις.

  Ενδιαφέροντα

  Στον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να διαβάζω βιβλία, να τρέχω δίπλα στην θάλασσα, να παίζω πιάνο και να ανακαλύπτω νέες υγιεινές αλλά νόστιμες συνταγές, τις οποίες μοιράζομαι με τους ακόλουθους μου στα social media.

  Υπηρεσίες

  Ό τρόπος με τον οποίο εργάζομαι κινείται με γνώμονα τον σεβασμό στις ξεχωριστές ανάγκες και ιδιαιτερότητες των ατόμων που με εμπιστεύονται. Μέσα από την δημιουργία μίας θεραπευτικής σχέσης εμπιστοσύνης και την διατροφική εκπαίδευση, δίνω ιδιαίτερη έμφαση στην παροχή αποτελεσματικών λύσεων ώστε να πετύχουν τους διατροφικούς τους στόχους και την καλυτέρευση της υγείας τους.

  • Διατροφική Εκπαίδευση στο χώρο του γραφείου ή διαδικτυακά
  • Απώλεια – προσθήκη βάρους
  • Παχυσαρκία
  • Διατροφικές Διαταραχές (νευρική ανορεξία, βουλιμία, υπερφαγία)
  • Παιδική και εφηβική παχυσαρκία
  • Χρόνιες παθήσεις (καρδιαγγειακά νοσήματα, υπερλιπιδαιμία, υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης, οστεοπόρωση, χρόνια νεφρική νόσος, ηπατικά νοσήματα, αναιμία, νεοπλασίες).
  • Γαστρεντερικές Διαταραχές & νοσήματα (δυσκοιλιότητα, Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, νόσος Crohn, ελκώδης κολίτιδα, γαστρίτιδα, έλκος)
  • Εγκυμοσύνη & θηλασμό
  • Εμμηνόπαυση
  • Διατροφή στην τρίτη ηλικία
  • Χορτοφαγία

  Ανάλυση Σύστασης Σώματος

  Το γραφείο μας διαθέτει τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό ανάλυσης σύστασης σώματος. Πιο αναλυτικά παρέχονται:

  • Ανάλυση σύστασης σώματος (μέτρηση ποσοστού λίπους, λιπώδους μάζας, επίπεδα σπλαχνικού λίπους, μυϊκής μάζας και σωματικών υγρών).
  • Δυνατότητα τμηματικής ανάλυσης
  • Σωματομετρήσεις (μέτρηση ύψους και περιφερειών του σώματος)
  • Μέτρηση Βασικού Μεταβολισμού
  • Μέτρηση Δερματικών Πτυχών