More
  Αρχική Χριστίνα Φεσά

  Χριστίνα Φεσά

  1. Home
  2. »
  3. Διαιτολόγοι
  4. »
  5. Χριστίνα Φεσά
  Περιοχή, Νομός:
  Λευκωσία, Κύπρος
  Περιγραφή:

  Η Χριστίνα Παπαδοπούλου-Φεσά με έδρα στο Στρόβολο της Λευκωσίας στην Κύπρο είναι εγγεγραμμένη και αδειούχος Διαιτολόγος – Κλινική Διατροφολόγος. Σπούδασε με αθλητική υποτροφία (στην καλαθόσφαιρα) στο St. Francis College της Αμερικής και αποφοίτησε το 2001 με  Bachelor of Science on Health Promotion & Science.

  Στη συνέχεια, σπούδασε στο New York Institute of Technology της Αμερικής με αθλητική υποτροφία βοηθού προπονητή καλαθοσφαίρισης, όπου το 2004 πήρε τον μεταπτυχιακό της τίτλο στην Κλινική Διατροφή. Παράλληλα, έκανε την πρακτική της εξάσκηση στην Κλινική Διαιτολογία στο Good Samaritan Hospital, όπου ασχολήθηκε ευρέως με θέματα διατροφικής θεραπείας.

  Από το 2004 εργάζεται ως Διαιτολόγος-Κλινική Διατροφολόγος στη Λευκωσία στο κέντρο Διαιτολογίας-Κλινικής Διατροφής Νutristyle στον Στρόβολο, το οποίο ίδρυσε η ίδια. Παράλληλα, συνεργάζεται ως σύμβουλος με εταιρίες τροφίμων, όπου προσφέρει υπηρεσίες διατροφικής ανάλυσης τροφίμων και συμβουλευτική σε θέματα ετικέτας τροφίμων. Επιπλέον, συνεργάζεται με ιδιωτικά γυμναστήρια, αρθρογραφεί σε ιστοσελίδες και δίνει διαλέξεις στο κοινό.

  Παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη για όλους τους τομείς της διατροφικής θεραπείας, όπως σε περιπτώσεις απώλειας/αύξησης βάρους, διαβήτη, εγκυμοσύνης/θηλασμού, παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας, υγείας του πεπτικού συστήματος, διατροφής για χορτοφάγους και αθλητές, αντιμετώπισης νευρικής ανορεξίας, βουλιμίας, υπέρτασης, υπερλιπιδαιμίας, διατήρησης ιδανικού βάρους, αλλεργιών/δυσανεξίας τροφίμων και ορμονικών ανισορροπιών.

  Προσφέροντας φιλικές, πρακτικές και εφικτές συμβουλές για τη διατροφή, τον τρόπο ζωής και τα συμπληρώματα, οι εισηγήσεις της διαιτολόγου είναι πάντα προσαρμοσμένες στις ατομικές ανάγκες κάθε πελάτη και πηγάζουν από μια πολυετή εμπειρία και έρευνα.

  Έχοντας ως κύριο μέλημά της τη συνεχή ενημέρωση για ό,τι νέο υπάρχει στον τομέα της Διαιτολογίας-Διατροφολογίας, έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια κι έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων, Παγκύπρια και στο εξωτερικό.

  Το 2016 πήρε τον τίτλο του Health coach από το Institute for Integrative Nutrition κι έκτοτε επικεντρώνεται σε έναν ολιστικό τρόπο διατροφής που στόχο έχει την υγεία και την ευεξία του συνόλου του ανθρώπινου οργανισμού.

  Με έναυσμα τα τελευταία στοιχεία των ερευνών για την αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας αποφάσισε να επικεντρωθεί στο κομμάτι «παιδί και διατροφή» και το 2016 ξεκίνησε να παρουσιάζει για πρώτη φορά στα σχολεία τη θεατρική βιωματική παράσταση Διατροφογυμναστείτε τη Φόρμα σας να Βρείτε», με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια από εκπαιδευτικούς και παιδιά.

  Η επιτυχία αυτής της προσπάθειας υπήρξε η αφορμή για να υλοποιήσει το 2017, σε συνεργασία με το Θέατρο Λέξη, τον σεναριογράφο Γιώργο Τσιάκκα και την ηθοποιό Χριστίνα Παυλίδου, την πολύ επιτυχημένη παιδική θεατρική παράσταση «Ο Μάγκας και η Μαντάμ Διατροφή», η οποία είναι επίσης εγκεκριμένη από το Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

  Το 2019 διοργάνωσε το 1ο Πασχαλινό Camp Καλαθοσφαίρισης για παιδιά 5 έως 16 χρόνων, το οποίο είχε ως πρωταρχικό στόχο τη διάδοση του αθλήματος, τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των αθλητών, καθώς και την ενημέρωση για θέματα διατροφικής παιδείας.

  Την ίδια χρονιά εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο συνταγών με τίτλο «Κάνε μια βουτιά στο πιάτο μου… και δες!», το οποίο αποτελεί προϊόν της πολυετούς εμπειρίας της στον τομέα της υγιεινής διατροφής και έχει στόχο την προαγωγή υγιεινών διατροφικών συνηθειών, τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες. Το βιβλίο περιλαμβάνει συμβουλές για νόστιμες, εύκολες και υγιεινές επιλογές για μικρούς και μεγάλους. Επιπλέον, κυκλοφόρησε CD με 12 ευφάνταστα τραγούδια, ώστε η γνωριμία των παιδιών με έναν υγιεινό τρόπο διατροφής να γίνει εύκολα και διασκεδαστικά. Τόσο το βιβλίο όσο και το CD έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας για τη χρήση ως επιπρόσθετου διδακτικού υλικού στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

  Η Διαιτολόγος διατροφολόγος Χριστίνα Φέσα κατοικεί στον Στρόβολο, είναι μητέρα δυο παιδιών και έχοντας διατελέσει μέλος της Εθνικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης Κύπρου εξακολουθεί να ασχολείται ενεργά με το άθλημα στον τομέα της εκπαίδευσης νέων αθλητών.

  Contact Information
  Διεύθυνση: Περικλέους 43, Διαμέρισμα 201 2021 Στρόβολος, Κύπρος
  Τηλέφωνο: +35799646005
  Facebook:
  Instagram:

  Send message to listing owner